Njegu kože

Kako ukloniti bubuljice na očnim kapcima?

Kako ukloniti bubuljice na očnim kapcima?

Drugo ime za bubuljica na kapku je čmičak ili svinjac. Kapka bubuljice se može dogoditi bilo kome u bilo kojem trenutku života. Ova vrsta bubuljica izbila kada su zaražene ulje žlijezda na kapcima. Ponekad, napad bakterija može biti još jedan razlog za ove vrste bubuljica. A svinjac može iskočiti na okolna područja na oči, a na gornje ili donje kapke. A bubuljica unutar očnih kapaka je i zajedničko iskustvo. Za razliku od uobičajene vrste bubuljica na licu ili bradu, kapka prištići uglavnom ne raste mnogo u brojevima. Ipak, ovi su prilično bolne, bez obzira gdje oni uzimaju oblik. Lako se mogu spriječiti ovu razdražljivi smetnja na koži, kada on / ona je svjesna uzroka, simptomi i rješenja tretman za svinjac ili kapka bubuljice.

Kako da biste dobili osloboditi od kapka bubuljice?

  • Prije nego što tražiti bilo kojeg tretmana, opustite se! Kapka bubuljica je neželjeni gost za tri ili četiri dana. Možda ćete morati da nose bol za dva dana na potezu, kao obično svinjac nestaje u roku od pet dana. Bol ne zadržavaju više od dva do tri dana. Stoga, ne bi trebalo uzrujavati ako otkrijete čmičak na kapka.
  • Ne izbegavajte čišćenje lice i oči vodom dok se bubuljica u kapku. Očistite trepavice mokrim i čist komad pamuka dva puta dnevno. Potopiti ovaj komad pamuka u toploj vodi. Možete dodati bilo blagi šampon za toplu vodu za bolje rezultate.
  • Ako imate upalu oka, nanesite čisto i toplo vlažnu krpu na zatvorenim kapcima za petnaest minuta. Pokušajte ovo tri puta dnevno, ujutro, popodne i prije odlaska na spavanje. Metodom vruće oblog se događa da je idealno rješenje za svinjac.
  • Ponekad možete iskusiti ponovljene bubuljice na kapcima. U tom slučaju, možete primijeniti bilo koji antibiotik kremu za brže rezultate. Antibiotik kreme za svinjac su dosta pomoći u sprečavanju budućih ponavljanja istih. Najbolje vrijeme za primjenu takvog mast je noću, neposredno prije odlaska na spavanje. Pobrinite se da obrišete mast ujutro mokrim pamuka.
  • Kapka bubuljice može dovesti do žlijezda zagušenja na vrijeme zbog prekomjernog lučenja tečnosti. A jednostavna i bezbolna operacija je najbolje rješenje za oslobađanje od takve infekcije.
  • Posljednje, ali ne i najmanje važno, dobro brinuti o kapke, zajedno sa očima. Uklonite šminke oko očiju poput maskare, olovka za oči, ili Kajal pozitivno prije odlaska na spavanje svaki dan.
[Pročitajte: Šta uzrokuje akne]

Kako bubuljica na kapku poprima oblik?

Ako ste svjesni uzroka kapka bubuljica, morate biti svjestan kako izbjeći isto. Primarni uzrok iza rođenje svinjac je napad bakterija zove stafilokoka. Bakterija uđe u ulje žlijezde trepavica kroz nos i dovesti do prekomjerne podmazivanje suznog filma.

load...

Glavna karakteristika je svinjac je u tome što ne mogu imati sličnu bubuljica u bilo kojem drugom dijelu tijela. Više zanimljivo, većina kapka bubuljica nestati prirodno u roku od nekoliko dana, bez ikakvog tretmana. Međutim, potreba za lijek postaje jača zbog boli ona izaziva do osobe pogođene.

Da li kapka bubuljica utjecati na nečije vizije?

Iako je bolno, kapak bubuljice su manje štetna. Može doživjeti zalijevanje oči, i crvenilo sa iritacije oka, dok imaju svinjac. Bez obzira na to, što je kapak bubuljica ne utječe na nečije vizije barem. Međutim, izraslinu na kapku, od kojih je drugo ime je Chalazion, može utjecati na vid marginalno ponekad, iako u rijetkim prilikama. Sa bubuljica nestaje u roku od nekoliko dana, i zamagljen vid automatski nestati.

Nemojte ostaviti nam povratne informacije ispod ako ste pronašli post pomoći.

load...