Njegu kože

Kako sprečiti bore na vratu?

Kako sprečiti bore na vratu?

Kada je u pitanju starenja, u predjelu vrata je kritična točka. Možemo vidjeti mnoge žene s lijepim besprijekoran lica, ali njihova koža u predjelu vrata izgleda dobi. Jedan od prvih znakova starenja je vrata bora i opuštene kože. Da bi izbjegli ove katastrofe, morate zaštititi vašu kožu pravilno od bora i drugih nedostataka.

Najbolji način da se usporiti proces starenja je da poduzme potrebne prevencije za održavanje i povećati elastičnost kože vrata. Nemojte zaboraviti da je oko vrata je kao osjetljiva kao područje lice, tako da je potrebno da se pravilnu njegu.

Možete dodati nekoliko rituala na svoj dnevni režim za njegu kože kod kuće. Osim toga, postoji nekoliko medicinske i hirurške metode za firmu i mlađi izgled kože koje su često usvojila ličnosti. Ali uvek se preporučuje da se brine o vašoj koži iz vrlo rane dobi korištenja prirodnih metoda.

load...

Uzroci:

Zagađenja, dima i cigarete:

Svi znamo da je puno zagađenja tamo daje nam vrlo teško. Zagađenja i dima oštećenja kože. U svojim ranim godinama, koža neutrališe slobodne radikale. Ali, kao što starimo, taj proces za neutralizaciju usporava uzrokovala oštećenja na koži. Cigarete ponovo pušenje je također vrlo opasna za kožu i pokazuje znakove starenja vrlo lako.

Sun: izlaganje suncu je jedan od najopasnijih uzroka za bilo pitanja koja se odnose na koži. Sunce ima toliko dobrih osobina koje možda želite da ih uživaju. To se njeguje kožu sa vitaminom D i pomaže u zdrav rast kostiju. Ali, kad izađeš, veoma je važno da zaštitite kožu uz dobru kremu za sunčanje, jer je prvi uzrok prethodno dospele kože. Sunčevih zraka oštećuju elastičnost kože i koža neće vratiti u to je prethodni oblik rezultira u bore, smeh linije i staračkih pjega.

load...

Spriječiti vrata bore sa zdravom načinu života:

  1. Ograničite izlaganje suncu kako bi zaštitili svoje kože od UVA i UVB zraka.
  2. Ograničiti izlaganje kože cigareta i drugih cigareta.
  3. Dodajte dobra vježba vrat sa svojim dnevnu rutinu.
  4. Uvijek držati glavu ravno i glavu gore.
  5. Piti najmanje 8 čaša vode dnevno za čvrstu kožu.
  6. Visok jastuk je najveći neprijatelj za glatku kožu. Držite ugao između lica i vrata do maksimuma. Ići na mali jastuk umjesto veliki jedan.
  7. Nanesite kriške krompira na vratu. To će detoksikaciju kožu i očistiti pore.
  8. Nanesite dobru kremu protiv bora na vratu tokom noći prije nego što zaspi.
  9. Pitajte svog dermatologa o Retin-A kreme. Ove usporavaju proces starenja vrlo efikasno.

Ako pratite ove korake iz vrlo rane dobi, onda je lako da usporava proces starenja. Ako već imate vrat bora možete ići na vrlo dobar protiv bora krema i Retin-A kreme. Obratite se svom dermatologa za liječenje. Možete ih ukloniti pomoću ovih lijekova, a zatim početi vodeći računa o tome da spriječi ponovo javljaju.

load...