Njegu kože

Kako se osloboditi udaraca nakon depilacije

Kako se osloboditi udaraca nakon depilacije

Zar to nije iskušenje da se bavi bol depilacije? Da biste dodali ovaj bol, udaraca i bubuljica pojavi na koži nakon depilacije sjednice. Uglavnom, ovi udaraca su male i bezbolne, ali kada se pretvore u nešto bolno gadno, to može biti teška situacija da se bave. Donosimo vam DIY pravna sredstva pomoću sastojaka iz vašeg ostava biste dobili osloboditi od tih udaraca.

Bez obzira na to kada se razviju neravnine, da li je to odmah ili nekoliko dana nakon depilacije kosu važno da ih ne zanemariti dugo. Možete dati neravnina dan ili dva da jenjava sami. Ako to ne urade, iskoristiti pravna sredstva sastavili smo za vas da riješi depilacije neravnine na koži.

Neka nam da shvatimo zašto su ove neravnine formiraju na prvom mjestu prije nego što zađe u pravni lijekovi u detalje.

Što uzrokuje Bumps nakon depilacije?

Naša kosa živi u folikula u koži. Kada voskom, te dlake su izvukli silom, a to uzrokuje stres na koži. Osnovni odgovor organizma na ovu je upala na sajtu izložen ovaj stres. Ovaj otok folikula dlaka obično padne sam od sebe za dan ili dva. S vremena na vrijeme, ovi folikuli mogu dobiti zaraženih i razvijati udaraca ispunjen tekućinom. Oni se pojavljuju kao bijele udaraca, a to može potrajati te da ode sami. Kada su izbočine formirala nekoliko dana nakon depilacije, to bi moglo ukazivati ​​urastanja dlaka.

load...

Svrbi udaraca i / ili crvena ispupčenja mogu se pojaviti tjedan dana nakon depilacije. U svakom slučaju, možete koristiti razne tretmane biste dobili osloboditi od njih. Evo kako!

Kako biste dobili osloboditi od Bumps nakon depilacije

 1. Aloe vera
 2. Tea Tree Oil
 3. Sirće
 4. Kokosovo ulje
 5. Hamamelisa

Početna lekovi za depilaciju Bumps

1. Aloe vera za depilaciju Bumps

Trebat će vam

Jedan list aloe

Ono što treba da uradite

 1. Očerupati dovoljno dugo list od biljke aloe.
 2. Kriška list stranu i izvući gela.
 3. Prenijeti ga na hermetički kontejner.
 4. Nanesite malo ovog gela na udarce i masirajte ga.
 5. Ostavi ga preko noći.

Čuvajte preostali gel u posudi na hladnom mjestu.

load...

Koliko često bi trebalo da uradite ovo

Nanesite ovu svake noći prije odlaska u krevet.

Zašto to radi

Ovaj lijek se može koristiti za liječenje depilacija izbočine na dijelove tijela kao što su grudi i noge, kao i bikini linija potresa. Aloe vera smiruje upalu i svrab. Takođe, vlaži i hidratizira kožu koja može postati suha i peruta nakon depilacije (1).

2. Tea Tree Oil za depilaciju Bumps

Trebat će vam

 • Od 2 - 3 kapi ulja čajevca
 • 1 kašičica maslinovog ulja

Ono što treba da uradite

 1. Pomešajte eterično ulje s maslinovim uljem.
 2. Nanesite ovu mješavinu na zahvaćeno područje i masaža za minut ili dva, tako da se upija u kožu.
 3. Ostavi ga preko noći.

Koliko često bi trebalo da uradite ovo

Ponovite svake noći ove. Ponovo prijaviti tokom dana ako je moguće.

Zašto to radi

Jedan od najboljih eteričnih ulja za liječenje depilaciju udaraca, ulje čajevca može biti spasilac. To sprečava infekcije zbog svojih antibakterijskih, antigljivično i antivirusna svojstva. Takođe ubrzava proces kože prirodnog lečenja (2).

3. Jabukovo sirće za depilaciju Bumps

Trebat će vam

 • Sirće
 • Voda
 • Pamuk loptu

Ono što treba da uradite

 1. Razblažiti jabučni ocat s vodom u odnosu 1: 1 proporcija.
 2. Nanesite ovu mješavinu na zahvaćeno područje pomoću pamuk loptu.
 3. Neka se osuši prirodno za oko 10 minuta, a zatim isperite ga.

Koliko često bi trebalo da uradite ovo

Ponovite ovo jednom ili dva puta dnevno.

Zašto to radi

Ovo je veliki lijek za neravnine na licu i bikini vosak udaraca. Je adstringentno i antiseptički ACV dokazati da bude koristan u ovom slučaju. To balansira pH kože i smanjuje upalu (3).

4. Kokosovo ulje za depilaciju Bumps

Trebat će vam

Organska kokosovo ulje

Ono što treba da uradite

 1. Nakon depilacije, očistiti kožu blagim sredstvom za čišćenje.
 2. Pat koža suha i primijeniti neke kokosovo ulje.
 3. Pustite ga da radi što je duže moguće.

Koliko često bi trebalo da uradite ovo

Ponovo prijaviti kokosovo ulje svaki put prije nego što se okupa.

Zašto to radi

Kokosovo ulje je više preventivno nego lijek. To umiruje upaljene i crvene kože. To je i ublažavajući koji može usloviti i vlaže kožu. Njegova antioksidans sadržaj pomaže da se ubrza proces oporavka kože nakon što su prošli kroz muči depilaciju sjednica (4).

5. Hamamelisa za depilaciju Bumps

Trebat će vam

 • Hamamelisa rješenje
 • Pamuk loptu

Ono što treba da uradite

 1. Umočiti pamuka u otopini i primijeniti na području koje je voskom.
 2. Pustite da se osuši. Nema potrebe da se isprati ovo.

Koliko često bi trebalo da uradite ovo

Učinite to dva puta dnevno.

Zašto to radi

Ovo je odlična za hlađenje koji umiruje kožu mnogo. Ima antiseptičko, adstrigentno, i anti-upalni svojstva (5). Koristite ovo za bijele izbočine koje se formiraju na gornjoj usni nakon depilacije da spriječi rasplamsavanja.

Imajte na umu da se ne koriste neke od ovih pravnih lijekova odmah nakon depilacije i nekoliko sastojaka može iritira kožu koja je postala senzibilizirani nakon depilacije. Tek nakon što je prethodno jaz od nekoliko sati, odlučiti za ove lekove za udaraca nakon depilacije. Pogledajmo još neke savjete, trikove i druge srodne informacije o depilacije udaraca u sljedećem odjeljku ovog članka.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Kako dugo traje za depilaciju Bumps da ode?

Obično, depilacija udaraca odlazi u dan ili dva. Ako traju duže ili se razviju u bijelo udaraca, oni mogu trajati duže nestati i možda trebati intervencija sa lijekova.

Preventivne mjere za depilaciju Bumps

Depilacija udaraca može lako spriječiti pomoću jednostavne tehnike da se brine o koži prije vašeg depilaciju imenovanja. Pratite ovu rutinu:

 • Piling - površini kože ima sloj mrtvih ćelija kože, prljavštine i nečistoće, koje mogu začepiti pore. Koristite jednostavan šećer piling (šećer + ulje) ili bilo ribanje koje imate kod kuće piling vaše kože i dobiti osloboditi od tih komponenti. Ovaj proces će učiniti vašu kožu glatkom i lakše vosak da povuče kosu. Takođe, sprečava nastanak neravnina kao nečistoće i mrtve kože već su zbrinuti. Da li ovo dan prije imenovanja.
 • Očistiti - Ako nemate vremena da piling prije svoj termin, koristite sredstvo za čišćenje za ispiranje daleko višak ulja, prljavštine i losioni ili kreme koje ste primenili. Oni mogu začepiti pore i izazvati iritaciju kasnije.
 • Heat - Ako ne možete učiniti ni piling ni čišćenja, nanesite malo topline u područje uzimajući tuš sa toplom vodom i stavljanje vruće peškir na dijelu tijela koje ćete voska. Učinite to 30 minuta prije imenovanja da se otvori pore. Kosa će biti izvučena lako, zbog čega ne samo manje bolova, ali i smanjuje šanse za iritacije od depilacije.
 • Izbjegavajte proizvode koji sadrže AHA, BHAS i salicilna kiselina nedelju dana ili dva prije depilacije. Oni mogu napraviti tanji kožu i iritiraju ga i dalje.
 • Držite kožu hidratizirana. Kada je hidrirana vašu kožu, proces depilacija će biti lakše i ne iritira kožu i dovesti do potresa.
 • Koristiti pravo vosak da biste dobili najbolje rezultate i spriječiti probleme kože. Obratite se svom kozmetičar ili estetičar da shvate ovo bolje.
 • Ne voskom tokom perioda kao vaša koža postaje vrlo osjetljiva u ovoj fazi.
 • Ako briješ između voskom imenovanja, a zatim zaustaviti brijanje od 2 - 3 tjedna prije toga. Vaša kosa treba da bude dovoljno za vosak dugo izvucite efikasno iz folikula.

Post Wax njega i mjere opreza?

Držite ove na umu prije nego fiksiranje svoj termin:

 • Neki medicinski lekovi mogu ometati metodom depilaciju negativno. Na primjer, ako ste nakon tok Retin-A ili Accutane, treba izbjegavati depilaciju. Ovi lijekovi izazivaju šanse za podizanje-off u velikoj mjeri. Možete ići za depilaciju tek nakon šest mjeseci, naravno.
 • Ostanite mirni tokom depilaciju. Istraživanja su pokazala da u panici često ugovara folikula kože, koja postaje podložnija oštećenjima.
 • Pobrinite se da kozmetičarka primjenjuje nakon vosak losion za smanjenje boli i nelagode. Provjeriti da li je losion sadrži bilo mineralna ulja. Ako se to dogodi, to može začepiti pore kože. Dakle, nemojte ga bolje rezultate.

Evo nekoliko savjeta koje možete pratiti nakon depilacije da izbegne depilacije udarce i druga pitanja kožu od pojavljuju:

 • Ponekad krvarenje može dogoditi zbog čupanje grube kose direktno iz folikula. Pokušajte primjenom kockice leda na zahvaćeno područje. Ovo će sigurno ponuditi mnogo udobnosti.
 • Nanesite led čak i ako nema krvarenja ili peckanje. To pomaže da se zatvore pore.
 • Ne primjenjuju nikakve losiona ili ulja barem za nekoliko sati nakon depilacije.
 • Držite kožu zaštićena od sunca kao svježe voskom koža je sklona opekotine.
 • Izbjegavajte saune i parna kupatila za 1 - 2 dana nakon depilacije jer vaša koža je zaista osjetljiva post-vosak i topline može lako oštetiti.
 • Ne prskajte dezodorans na voštano kožu najmanje 24 sata.
 • Izbjegavajte plivanje za dan ili dva nakon depilacije.
 • Operite voskom područje i nanesite malo svježeg aloe vera gel za smirenje kože.
 • Možete piling vaše kože nakon 1-2 dana kada se crvenilo i potresa su smanjeni. To će spriječiti urastanje dlaka.

Da li je normalno da imaju crvene Bumps nakon depilacije?

Da, to je potpuno normalno! Nema svako udaraca nakon depilacije, ali to je prilično često.

Depilacija može izgledati kao nešto što želite da ostanete kilometara daleko od, ali to nije tako loše. Nekoliko minuta bol može ostaviti kožu glatkom i bez dlaka za nedelje. No čekinje i ne svrab koji se obično vide sa brijanje. Ako vam se razviju udaraca nakon depilacije, daju pravne lijekove u ovom članku pokušati. Također, imajte na umu pred vosak i post vosak savjete i mjere opreza koje smo spomenuli.

Obratite se doktoru ako su simptomi i dalje za dugo post depilaciju. Oni obično propisati kreme za depilaciju udaraca koji sadrži jači sastojaka.

Nemojte da nam javite da li postoji nešto što propustili postavljanjem u komentarima ispod teksta.

Ovdje je video Pokazujući Neki lekovi - Kako da biste dobili osloboditi depilacije Bumps

load...