Njegu kože

DIY - domaća umivaća za borbu protiv lošeg dišina sa detaljnim koracima i slikama

DIY - domaća umivaća za borbu protiv lošeg dišina sa detaljnim koracima i slikama

Loš zadah uvijek izneveriti čak i ako ste Brad Pitt ili Angelina klon! To je jedna stvar koju treba odmah postupi po ili će vam sleti u neugodno situacijama sigurno. Ali fret ne! To je vrlo lako kontrolirati i spriječiti loš zadah.

Loš zadah se događa zbog raznih razloga-starenje, lijekovi, loše ugradnje proteza kao neki od njih, osim očiglednog-loše oralne higijene!

Kako se boriti protiv lošeg zadaha?

Da riješi loš zadah, četka sa pravilnom tehnikom dva puta dnevno, koristite za ispiranje usta, konac zube svakodnevno i isperite običnom vodom nakon svakog obroka. Ako se ništa ne radi, posjetite svog stomatologa za potpuni provjeriti do pronaći uzrok. Postoje neke lekove domaće, kao i, da vam pomoći da se bore loš zadah. Naučiti kako napraviti dobar za ispiranje usta za loš zadah.

load...

Domaći Mouthwash za zadah:

Ovdje je ispiranje usta recept koji će vam pomoći zadržati dah svježe i bez mirisa. Većina stvari potrebne su lako dostupni kod kuće. Ti trebas:

 • Sok od limuna
 • Cimet u prahu
 • Med
 • Soda bikarbona
 • Toplu vodu

Stvari Potrebna:

Šta da radim:

 • Izrežite limun i izdvojite 1 žlica soka od limuna. Oko pola limuna će obaviti posao.

 • Sipajte sok u čaši. Zašto uzimamo čašu umjesto zdjelu ovdje? Da ćete doći da znaju kasnije.
 • Limun je antimikrobno i osvježava dah. Nemojte dodavati više od navedenih količina, kao što ne želimo da se stvori kiselu sredinu u ustima.

load...
 • Dodaj 1 - 4 kašika cimeta u prahu za limun kapi. Cimet je vrlo efikasna u ubijanju prekršaj miris uzrokuju bakterije. To je lako dostupan na lokalnim prodavnicama i neće izazvati nikakvo zlo ako se držimo rekao količine.

 • Dodajte samo prstohvat sode bikarbone. Ona također pomaže u borbi protiv tog problema. Osim što pomaže u izbjeljivanje zubi u određenoj mjeri. Iako bi trebali znati da se ne radi za svakog pojedinca; pokušati nastaviti samo ako to radi za vas. Ni u kom slučaju trebate koristiti više od propisanog iznosa sode bikarbone.
[Read: Soda bikarbona za borbu zadah]

 • Dodaj pola na jednu kašiku meda. Med djeluje kao anti bakterijski i čini ukus ove ispiranje usta prihvatljiviji.

 • Brzo miješati sastojke. Možete vidjeti Fizz dolazi kao što miješati sadržaj; to je zbog prisustva sode bikarbone.

 • Dodaj tople vode u mješavinu. Promiješati pravilno na kraju. Mi smo dodajući toplu vodu kako bi se omogućilo meda da se rastvori. To bi trebalo biti ni toplo ni hladno.
 • To je način na koji domaće ispiranje usta za loš zadah se pojavljuje sa lebdećih čestica cimeta na vrhu.

 • Dodajte vodu ako se ukus ekstra kiselo. Prenesite tekućine u bočicu i čuvajte u frižideru.

 • Ovo ispiranje usta mora biti dobro protresti prije svake upotrebe jer je sadržaj imaju tendenciju da se nastane na dnu.
[Read: Home lekove za zadah]

Zapamtite, ovo za ispiranje usta za loš zadah će dobro raditi za 2 - samo 3 dana, jer nema konzervansa. Morate pripremiti svježi mix pisati to. Ja ne mislim da je to problem, jer ne uključuje dosadan postupak i sastojci su vrlo lako pronaći. Što je najvažnije, to je sve prirodno. Koristite ga kad god je potrebno osvježiti usta ili nakon obroka. To ne samo da štedi novac, ali i čini da kod zubara ne-događaj, za zubar je to! U stvari, vaš stomatolog može biti iznenađeni zdravlje usta!

Napomena: Ova ispiranje usta je isključivo u svrhu borbe protiv lošeg zadaha, a ne u slučaju problema guma. Ako vaš stomatolog kaže da koristite za ispiranje usta za tretiranje stomatološke ili desni problem, nemojte zamijeniti da ovim home made ispiranje usta.

Koristite ovaj za ispiranje usta, i reći zbogom loš zadah. Govoriti sa sigurnošću, i gledati svijet publiku oko sebe!

Da li patite od loš zadah? Šta ti radiš da ga vodite? Jeste li ikad pokušali ovu vrstu ispiranje usta za loš zadah? Da li podijeliti svoje savjete s nama u komentarima ispod teksta!

load...