Njegu kože

Da li je korenje sok od pomoći za lečenje akni?

Da li je korenje sok od pomoći za lečenje akni?

Muči akne? Feeling je sramota da se družim sa svojim prijateljima zato što smatrate da ne izgledate 'pristojno'? Razumijemo. Akne može ozbiljno biti mar na ljepotu. A ako ne poduzme hitne zaštite, to ponekad može biti prekasno kao dobro.

Ali onda, ne morate brinuti o svemu tome. Jer imamo sjajan sastojak koji može izliječiti akne na jednostavan i efikasan način! To je ništa drugo nego skromni šargarepa u svoj dom i svoj sok! Ali, kako to sok od šargarepe pomoć akne?

Pitate se kako sok od šargarepe sadrži i kako se može vam dati olakšanje od akni? Pročitajte da saznate!

Sok od šargarepe Za Acne - Kako to funkcioniše:

1. Vitamin A:

Šargarepa su jedan od najbogatijih izvora vitamina A, koji je prisutan u njima u obliku beta-karotena. Vitamin A pojačava zdravlje kože, vizija i kosti. Dakle, umjesto da svoju dnevnu dozu tableta, zašto ne samo gutaj čašu svježe sok osvježavajuće šargarepe da te napumpati sa raznim esencijalnih nutrijenata.

load...

2. Vitamin C:

Šargarepa su također dobar izvor vitamina C, koji pomaže našem organizmu proizvode kolagen. Kolagen je poznat za održavanje elastičnosti kože, spriječiti bore i usporava proces starenja. Vitamin C također poboljšava naš imunitet i pomaže u borbi protiv bakterija na koži izazivaju akne.

3. Kalij:

Šargarepa sadrže obilne količine kalija. Nedostatak iste mineralne može dovesti do suhe kože, akne, i grčenje mišića. Imati čaša soka od šargarepe će ispuniti svoj zahtjev za kalij, što će zauzvrat pomoći u održavanju zdrave ravnoteže elektrolita.

4. Karotenoidi:

Karotenoidi su antioksidansi prisutni u mrkva, koje povećavaju imunitet kože i sjaj. Jedan od karotenoida prisutnih u mrkva je beta karoten, koji sprečava ćelije kože od habanja i usporava proces starenja.

load...

Dnevni unos soka od mrkve pomaže u čišćenju jetre. Toksini prisutni u jetri su glavni uzroci akni i bubuljica.

Sok od šargarepe je jeftin, prirodan i bezopasan način oslobađanja naše kože od akni, fleke i bubuljice.

Kako napraviti sok od šargarepe:

Preporučuje se piti sok na prazan želudac ujutro da efikasno detoksikaciju organizma. Suzdrže od pakuju sokovi jer postoje visoke šanse da oni sadrže veštačke štetne arome i dodatkom šećera. Umjesto toga, uvijek pripremite svježi čašu soka kad god namjeravate imati. Možete biti pomalo avanturistički i dodajte nekoliko začina za poboljšanje okusa ili samo popiti blag. Ovdje je zabava recept za one koji se žele okušati drugačiji okus:

Sastojci Potrebno:

  • 8 - 10 šargarepe
  • 1 jabuka
  • 1 ananas
  • 1 limun

Miješati sve date sastojke i naprezanja. Dodajte malo crne soli i pržene kima sjeme u prahu. Dodajte malo šećera po prednost već je i dalje minimalna.

Upozorenje:

Oni koji imaju dijabetes ne bi trebalo da pije sok od šargarepe zbog sadašnje šećer u njemu. Onih koji bi mogli imati neke alergije od mrkve i treba da se uzdrže od ovog soka.

I znaš šta? Možete iskoristiti sok od šargarepe bez konzumiranja to! Evo kako!

Ostale upotrebe soka od šargarepe:

Evo nekih odličan način korištenja mrkve:

1. Maska:

Šargarepa može biti način da se pripremi neke sjajne masku za liječenje i sprečavanje akni.

Kako koristiti:

Steam dva šargarepe i izgnječite ih ravnomjerno. Mix žličicu meda, od 2 - 3 kapi limunovog soka i dobro miješati. Primijeniti isti kao lice paket za 15 minuta i isperite.

2. Acne Cap:

Dakle, vi ste u sred akni proboja i konzumiranje mrkve je nešto što se ne sviđa? Ne brinite! Pokušajte Mrkva Acne Cap!

Kako koristiti:

Nanesite sok od šargarepe na akne bubuljice i vidjeti rezultate sami. Na bubuljice će uskoro osušiti i nestati.

3. Sredstvo za čišćenje:

Čist lice je obavezna ako želite da ostanete akni besplatan. Evo kako sok od šargarepe možete koristiti kao sredstvo za čišćenje:

Kako koristiti:

Mix šargarepe sok i neke morske soli i očistite lice sa istim blagim kružnim pokretima. Ponavljajući ovaj ritual za 20 - 30 dana će pomoći u uklanjanju ružnih ožiljaka od akni.

Zar nije neverovatno kako jednostavan proizvod iz frižidera može učiniti čuda za vašu kožu? Nemojte ubacivati ​​kožu kemikalija za liječenje akni. Probajte sok od šargarepe za ožiljke od akni i postati akni besplatno, naravno!

Kako se tretiraju akne? Koristite li neki drugi prirodni lijek? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta!

load...