Njegu kože

9 neverovatnih prednosti Hijaluronske kiseline za negu kože

9 neverovatnih prednosti Hijaluronske kiseline za negu kože

Prošetati kroz bilo ljepote isle. Šta vidiš? Redovi i redovi proizvoda ugostiteljstvo za potrebe njegu kože svakog pojedinca. Sjajilo za usne, sjene kreme, samo reci i da je tamo! Ali ono što je zajednički faktor koji povezuje sve ove proizvode zajedno? Pa, svi oni sadrže hijaluronske kiseline! Hijaluronska kiselina je instalacije vode i vlažna supstanca prirodno nalaze u tijelu koji se koristi u kreme, sapun, i šminke i kao injekcionih punilo. To je supstanca koja omekšava i čini punijma kožu.

To je javna tajna da je ljepota industrija voli dobar buzz riječ i kada se pronađe novi sastojak koji javnosti odgovara; dobro, možete biti sigurni da će svaki proizvod sadrži trag ove tzv "magične" sastojak! Tako da ne čudi da vidi proizvoda za njegu kože s hijaluronskom kiselinom.

Šta je hijaluronske kiseline?

Hijaluronska kiselina je non-sulfatni glikozaminoglikana koji se distribuira široko po celom telu u epitela, vezivnog i neuronske tkiva. To je jedan od glavnih komponenti ekstracelularnog matriksa i značajno doprinosi migracija stanica i proliferacije. Prosječna osoba ima oko 15 grama hijaluronske kiseline u tijelu; od kojih je jedna trećina se koristi i zamijenjen dnevno.

load...

Slojeve kože su podržani odozdo prema kolonama vlakana sastavljena uglavnom od kolagena. Ova mreža vlakana čini molekularne spužva poznat kao vezivno tkivo. Hijaluronska kiselina je viskozna, gnjecav supstanca koja pomaže u podmazivanju zglobova i održavanja njihov oblik. Ona se koristi kao injekcija, jer je prirodno javlja u našoj koži.

Hijaluronska kiselina za njegu kože:

Ovim prostorima u spužvama su puni sastav vode, kompleksa, proteina i hijaluronske kiseline. Ovaj kompleks prevozi važne hranjive tvari iz krvotoka kroz kapilare u koži. Hijaluronska kiselina privlači i drži vodu koja čini punijma kožu kako bi se smanjila vidljive bore i linije.

Ima dosta korisna svojstva koja pomaže u:

 1. Suzbijanje prerane bore.
 2. Povećanje hidrataciju.
 3. Povećanje elastičnosti kože.
 4. Vođenje kožu glatkom i vlažnom.
 5. Jačanje elastičnost kože.
 6. Hranjivim zdravu kožu.
 7. Promoviranje rast ćelija.
 8. Podržavaju zdravije zglobove.
 9. Promoviranje čvršći tonus kože.

Umjesto da ulepšavanja kože izvana, zašto ne uljepšati iznutra? Pije 8 do 10 čaša vode dnevno će vam pomoći zadržati kožu dobro hidratizirana i nahranjena. Hijaluronska kiselina je jedan od glavnih komponenti za zadržavanje vlage i vlagu i morate piti puno vode da dopuni opadajućim prodavnicama Hijaluronska kiselina u organizmu. Srećom, možete poboljšati apsorpciju Hijaluronska kiselina uzimajući jeftin, prirodni nutritivni dodatak. A dodatni bonus: pomaže u podršci i promociji zdravih zglobova!

load...

Nuspojave hijaluronske kiseline:

Iako koristi od hijaluronske kiseline u njegu kože su brojne, on ima i neke neželjene efekte koje ne treba zanemariti. Neke od nuspojava ubrizgavanja hijaluronske kiseline su kako slijedi:

 1. Modrice,
 2. Crvenilo kože,
 3. Bol,
 4. Svrab,
 5. Otok,
 6. Alergijske reakcije,
 7. Nekroze, to jest, smrt tkiva,
 8. Akne.

Iako postoje brojne studije na injekcije hijaluronske kiseline u koža lica i koljena zglobova, nema ispitivanja na ljudima vrednovanje prednosti hijaluronske kiseline. Svake godine možete provesti stotine ili čak tisuće rupija o aktuelnim kreme koje pomažu u omekšava kožu.

Ali, ako zaista želite dati vašoj koži vlagu potrebno kako bi se smanjila bore i staračke pjege, održava elastičnost i jača kolagen, to je dobra ideja da biste poboljšali nivo hijaluronske kiseline. Iako nije dokazano, ima smisla da je prirodna supstanca poput Hijaluronska kiselina može pomoći. Ako vam je važno održavanje lijepe i zdrave kože onda definitivno treba dati Hijaluronska kiselina je pokušati!

load...