Njegu kože

8 Uzroci tamnih krugova o kojima biste trebali biti upoznati

8 Uzroci tamnih krugova o kojima biste trebali biti upoznati

Niko ne želi da završi izgleda kao džinovska panda! Nažalost, podočnjake kao da su postali dio svakodnevnog života za mnoge. Većina ljudi pripisuju onima bazena tamnih krugova različitih razloga u rasponu od iscrpljenosti, nedostatka sna na svjetlo na zaslonu računala. Ali, prije nego što vam točne uzroke, dozvolite nam da ukratko na ono što su oni i mitovi koji se odnose na njih.

Koji su podočnjake?

Podočnjake su pola-moon plavkasto crni patch koji se formira pod našom donje očne kapke. Podočnjaka učiniti da izgledate starije, umorni, pod stresom, bolesni, depresivni i jednostavno loše. Postoji zajednički mit da podočnjaka se formiraju tek nakon određene dobi. Ali istina je da ako proučavamo tokom noći, sutradan ujutro ste sigurni da ste pronašli one ružne crne tragove ispod očiju. Šta uzrokuje podočnjake?

Najčešći uzroci tamne krugove:

Može biti mnogo razloga za tamne krugove pojave, neki od uzroka su:

1. Genetika:

Za to okriviti svoje roditelje? Pa, to je istina. Podočnjaka su nasljedne i istraživanja ukazuju da genetika igra veliku ulogu u donošenju dole tamne krugove u narednim generacijama.

load...

2. Starenje:

Koža oko očiju je delikatna i tanak i kao što starimo, koža postaje tanja. Tanku kožu čini krvne sudove izraženije.

3. Nezdrave navike:

Prekomjerne pušenje i konzumiranje alkohola može dovesti do tamnih krugova postaje istaknuti. Prekomjerne pušenje čini krvne sudove pojaviti više istaknuti, uzrokujući tamne krugove. I naravno, to je ne-brainer da pušenje i alkohol ne radi bilo čuda za vaše zdravlje. Također, pokušati izbjeći kofeinom pića.

4. Nutritivni Manjak:

Loše ishrane i ishrana takođe može uzrokovati tamne krugove. Ako vaš svakodnevnoj ishrani nedostaje potrebne doze esencijalnih vitamina i hranjivih tvari, vi ste vjerojatno da imaju tamne krugove oko očiju.

load...

5. Umor i nedostatak sna:

Neadekvatna sna često rezultira tamne krugove ispod očiju. To je poznata činjenica da je nedostatak sna čini vaš izgled kože pale zbog kojih tamne krugove postaju izraženije. Da bi se osiguralo da dobijete najmanje 8 sati neprekidnog sna.

6. Ne Uklanjanje šminke oko:

Ako volite šminke oko očiju, osigurati da riješi to prije nego što spavaju. Očistite oči sa dobrim sredstvo za čišćenje, pranje lice da biste dobili osloboditi od viška ulja i prljavštine i praćenje sa svjetlom ovlaživač. Neposredno prije spavaš, koristite kvalitetnu gel za oči koje će umiriti tvoje oči dok spavate.

7. Hormonske promene:

Faze trudnoće, nakon trudnoće i menstruacije može izazvati mnogo hormonalnih promjena u tijelu. Promjene batinani s čitav spektar promjena načina života može uzrokovati stres i dovodi do tamne krugove ispod očiju.

8. Dehidracija:

Ako ne piti 8 čaša vode kako bi vaše tijelo hidrirana svaki dan, velike su šanse da ćete imati tamne krugove ispod očiju.

To su 8 najčešćih uzroka za tamne krugove ispod očiju.

Ostali faktori:

Alergije su također glavni uzrok podočnjaka. U takvim slučajevima, obratite se dermatologu. Uzimajući multi vitamini također može pomoći u sprečavanju tamnih krugova. Blokirani nos može uzrokovati isti problem kao u zamračenoj vene oko sinusa. Psihički stres ima tendenciju da bi tamnu kožu kao dobro. Smanjiti nivo stresa i biti opušteni. Opuštajuće čini kožu zdravom i mladi. Iron anemije može uzrokovati plavkasto trag ispod očiju. Također, izbjegavajte trljanje oči jer to može dovesti do alergije.

Nadam se da vam se sviđa ovaj članak ističući glavnih uzroka tamnih krugova je informativan. Molim vas, ostavite nam komentar.

load...