Njegu kože

8 osnovnih vrsta parfema

8 osnovnih vrsta parfema

U davna vremena, vjerovalo se da svaka žena je imala svoju prirodnu miris / miris, koji je privukao pažnju ljudi prema njima. Ali sada s promjenom vremena, žene više vole kupiti i koristiti mirisa koji se zasnivaju na njene hirove.

Jeste li znali da su koristili parfema u nekim od najranijih ljudskih civilizacija koji datiraju skoro 4000 godina !!! Nije ni čudo što postoji toliko mnogo vrsta parfema na tržištu danas!

Dakle, ono što je parfem?

Parfem ili miris kako se s pravom nazivaju je mješavina mirisnih ulja, aroma jedinjenja i fiksativima za proizvodnju ugodan i umirujući miris za ljude i druge žive objektima.

load...

Različite vrste parfema

Parfema obično dolaze u različitim formatima. Pogledajmo koji su to formati, a koju funkciju koju obavljaju vam ponuditi dobar miris.

  • Cvjetni
  • Citrus
  • Woody
  • Oriental
  • Voćni
  • Zelen
  • Okeanski
  • Pikantan

1. Cvjetni:

Cvjetni mirisi se kaže da pokriju najveća kategorija različite vrste parfema koji inspiraciju crpe iz različitih slatkog mirisa cvijeća kao što su ruža, jasmin, cvijet naranče, gardenije i karanfili, između ostalih.

Cvjetni mirisi se smatraju romantična i slatka mirisa. To su obično imaju jedan komentar ili spoj različitih nota iz različitih cvjetova. Cvjetni mirisi su vrlo ženstvene prirode i su klasični izbor za one koji žele parfem sa ženskog dodira.

load...

2. Citrus:

Parfema Citrus-based imaju suštinu citrusa ponuditi Tangy osjećaj. Ovi parfemi se kaže da su živo i savršeni su za osobe sa šampanjac prirode. Citrus mirisi su izvedeni iz limete, limuna, mandarina i mandarine; a neki mogu da imaju pravi oštre začinjenim notama. Citrus mirisi također imaju tendenciju da daju prirodno osvježavajuće osjećaj i savršeni su za upotrebu tokom dana. Ovi također su poznati da se dobro uklopiti i dati ženama vrlo mekan miris koji se može nositi s lakoćom.

3. Woody:

Kombinacija drva i mahovine je glavna tema ovih Woody mirisa, a najčešće se nazivaju chypre mirisima. Dominantan korištenje hrastove mahovine, citrusa, pačulija, bergamont kao i slatki zemljani arome pomoći u stvaranju vrlo umirujuće parfem. Chypre mirisi obično odnosi na parfeme za žene kategoriju i ponekad unisex, ali nisu za muškoj kategoriji. Kaže se da postoji jaka i klasične žalbu u ovim Chypre mirisa obzirom da su oni najčešće koriste korporativnih radnika.

4. Oriental:

Orijentalni parfemi su mješavina zemljani i mošusnog mirisima. Sastojci kao što su amber, mošus i životinjsku bazu mirisa se često vide u orijentalne parfeme. Oni su tvrdili da su idealne kada se želi privući pažnju ili zavesti da vrlo posebna osoba. Idealan je za nošenje na poseban datum ili romantičnu provod.

5. Fruity:

Voćni mirisi su također vrlo ugodno i uglavnom popularan zbog svoje slatkoće. Imaju spoj začinskih i voćnih nota koji pomažu da ova idealna za uobičajene datumi i romantične izlaske. To uključuje mirise kao što su Apple, bobica, mango, breskve i druge sočne voća ili možda suština ovog voća.

6. Zeleno:

Zelena mirisa Poznato je da su vrlo dobar izbor za dnevne casual događaje, kao što oni nude mirise svježeg lišća i tek pokošenu travu. Zelena mirisa Poznato je da su sportski iu većini slučajeva imaju tendenciju da se uniseks parfema. Ovi parfemi su pažnjom blage i treba nositi na casual događaja ili prilike.

7. Oceanic:

Oceanic mirisi se tvrdi da je relativno noviji tip parfema koji sadrže sintetičke arome da liči na mirise planinski zrak, čista posteljina i sl Ovi mirisi su tvrdili da su vrlo dobar izbor za razgovor za posao i službene događaje.

8. Spicy:

Ovi mirisi spakovati u tim kuhinja miriše na cimet, đumbir, kardamom, karanfilić, biber i još mnogo toga. Spicy mirisa tvrde da imaju svoje zavodljive mirise i da su vrlo luksuzno u starinski smislu. Ovi mirisi su veliki hit za casual prigode i marende.

load...