Njegu kože

7 Osnovni saveti za negu lica koji morate pratiti u zimu

7 Osnovni saveti za negu lica koji morate pratiti u zimu

Zimska sezona je mnogo zabave zbog ugodnom vremenu, ali kada je u pitanju njegu kože, to je zaista sušna sezona, jer naše lice ima tendenciju da se presušili i usana dobiti sve chappy.This se zašto morate slijediti zime njegu lica. I da ti pomogne, evo nekoliko jednostavnih zime lice savjeta koji možete pratiti na izbjeći pretjerane suhoće i mrtve kože.

Njega lica u Winter - Osnovni 7 Savjeti

1. Čišćenje:

Čišćenje je važan rutina koje treba slijediti tokom cele godine, bez obzira na ono što sezona je. U zime posebno, možete ograničiti broj puta perete lice od 3 puta u 2 puta i alternativno očistiti svoje lice sa hladnim mlekom i pamuk loptu da smanje pretjerane suhoće.

2. Ribanje:

Ribanje je od suštinskog značaja za sva godišnja doba previše !!! Ali za zimske mjesece svojim ribanje rutina treba neke promjene. Izbjegavajte svakodnevno ribanje jer to može izazvati ozbiljne habanje i čine kožu čak i za kosu. Tako slijedite rutinu jednom ili dva puta nedeljno sa blagim piling piling.

load...

Možete uvećati ribanje iskustvo dodavanjem sljedeće sastojke da bi ga u inovativni voće piling.

  • 2 žlice. Pire zrela banana
  • 2 žlice. Od pire od jabuka
  • 1 žlica. Med
  • 2 Dollops vašeg Blagi piling.

Miješati sve i ići za blag kružne i anti-kružnim pokretima prstom da ribati lice za 2 minute, dok perete ga sa toplom vodom, sigurni da potapše osušite mekom ručnik.

3. Toniranje:

Toniranje zimi preporučuje; to je imperativ za sve one koji imaju starenja i opuštene problema kože. U suprotnom možete ostaviti vaše pore otvorene zimi za više lučenje ulja.

load...

4. Moisturizing:

Hidratantna nije samo bitno za veoma suvu i peruta koža, ali redovna tip kože treba upuštati u ovu rutinu previše. Možete uživati ​​u prirodnim hidratantnim pomoću toplog badema ili ekstra djevičansko maslinovo ulje i koristiti ga kao noć masaža rutinu. Alternativno, možete miješati ulje sa svojim normalnim hladne kreme ili losiona previše.

5. Neke bitne Face Packs koje možete koristiti:

Postoji stotine sastojaka u kuhinji, od kojih su neke vrlo efikasan kako bi vaša koža lica postala meka i podatna u ovom zimskim sezone. Ovdje su neke face paketima koje možete iskoristiti.

I. Avokado lice paket:

Avokado ima ekstremno hidratantna svojstva, to je dobro za kosu, kao i za face.Use pire zrela avokada na lice za oko za 10 - 15 minuta prije ispiranja toplom vodom. Nanesite svjetlo hidratantnu kremu umjesto tonera.

II. Banana maska:

Pire zrela banana je odlična za hidrataciju agent za lice. Uzmite 4 do 5 tbspn pire zrelih banana i masirajte ga na lice. Isprati nakon 10 minuta i dati svoje lice neke masaža s medom, idite u kružnim pokretima za taj dodatni hidratantna osjećaj. Učiniti za najmanje 10 minuta i na kraju ga na pravu notu pomoću tonera.

III. Maslac mlijeko paket:

Koristite malai ili svježe maslac mlijeko sa prstohvat kurkume, neka to bude na licu oko 10 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Iv. Aloe vera:

Poznat po svojim ekstremnim hidratantnim svojstvima, Aloe Vera se može koristiti na licu kao ovlaživač; To je savršen način za ublažavanje vaše lice od isušivanja i poboljšava teksturu čineći je mekšom.

6. Držite unutra hidrirani:

Pijte puno vode, jer je bitno da bi svoje tijelo i kožu hidratizirana u suvom vremenu.

7. Krema za sunčanje:

Sunce može se krije u zimi, ali ipak uspeva da virim kroz oblake omogućava UVA i UVB zraka nauditi vašoj koži, tako da nikada ne preskočite na kremu za sunčanje aplikacije deo.

Koristite ove savjete da pozdrave na zimu nevolje!

load...