Njegu kože

5 vrsta tretmana laserske kože i njihove koristi

5 vrsta tretmana laserske kože i njihove koristi

Koža je najveći i najvidljiviji dio našeg tijela. Izvođenje mnoge funkcije, počevši od smisla zaštite, trpi sve haos okoliša, korištenje oštre proizvode i mnoge druge eksterne i interne muka. Bilo kakav problem, u bilo kojoj dijelu tijela, će utjecati na kožu sigurno. Starost je još jedan faktor koji utječe na kožu.

Šta god može biti razlog ili problem, koža pokazuje sve, posebno na licu. Stanja kože uključuju mrlje, akne, bore itd lista se nikada ne završava. Starenje donosi podočnjaka, opuštene kože, bora itd za borbu protiv starenja proizvodi, lijekovi, itd sve obećavaju da ispravi ove probleme sa kožom. Ali, većina tih obećanja ostati neispunjena! To je kada se ljudi okreću laserskih tretmana!

Ono što se laserski tretman za kožu?

Laseri su izvori visokog intenziteta osvjetljenja. To precizno fokusira na male mrlje sa visokom energijom.

Laserski zrak može lagano isparavaju i / ili ablaciju tkiva kože za tretiranje bora, ožiljaka i fleka, zapečati krvnih sudova ili smanjiti tkivo kože. Širok spektar Intense Impulsni Light (IPL) ima sposobnost da se posebno tretira krvnih sudova i pigmentacije. Tehniku ​​usmjerava kratak, koncentrirani pulsirajuće zrake svjetlosti u nepravilnim kože, precizno skidanje sloj kože po sloj.

load...

Kože uslovi To Laser Mogu Treat: 

Laser terapija se koristi za liječenje raznolik stanja kože i bolesti, uključujući:

 • Neželjenih dlačica
 • Neželjene tetovaže
 • Ožiljci od akni
 • Starenje kožnih problema, kao što su staračke fleke, fine linije i bore na licu
 • Mladeži
 • Spider vene
 • Droopy, suhe, opuštene kapka kože i tamne krugove
 • Poboljšati stopala vrane oko očiju
 • Pucker oznake i mrštenje linije
 • Smeđe mrlje i neujednačen boju kože
 • Ožiljci
 • Neujednačen ton i teksturu kože
 • Linija za pušenje
 • Vaskularne lezije
 • Zatezanje kože

Sa novim poboljšanim i unapređenja tehnologije, mnogi drugi problemi kože i bolesti previše može se liječiti Laser terapija.

Vrste lasera:

Postoji nekoliko tipova lasera koji se koriste u laser kože terapije. Talasnu dužinu vrhovi laserske svjetlosti, puls trajanja i kako tkiva meta koža apsorbuje ovaj, odrediti kliničke aplikacije tipova lasera. Široke dvije kategorije su:

load...

Ablativ Laseri:

U ovom postupku, intenzivan talasne dužine svetlosti se izbacuje u kožu, koji uklanja vanjski sloj od starosti ili suncu oštećene kože. Laser stimulira osnovni kože, što dovodi do stvaranja kolagena i novi, poboljšani bora. Nakon laser resurfacing, masti i obrada se nanose na kožu. Kada se leči kože nakon tretmana, novi oblici kože koje je lakše i čvršće. Ablativ Laseri su dva tipa:

1. Ugljen dioksid lasera (CO2):

To je prvi put predstavljen tokom kasnih 60-ih i još uvijek se koristi za pomlađivanje kože. Zbog svoje neželjene efekte, to je uglavnom zamijenjen frakcijski modu lasera, koji ima manje nuspojava i isceljuje brže. To nije pogodan za tamnije tonove kože.

Koža Uslovi: Koristi se u slučaju raka kože, ožiljci od akni, duboko set bore, mladeži, drugi ožiljci bradavice, mladeži, fibromi, saggy kože (potiče proizvodnju kolagena za zatezanje kože), kurjih očiju na nogama, i oštećenja od sunca.

Side Effects: Potrebno je dosta vremena da zaraste ogromne rizike pigmentacije, bol, svrab i peckanje, crvenilo kože i ožiljaka.

2. Erbijum Itrijum-aluminij-Garnet (Er: YAG):

To pomaže u uklanjanju površinskih nivoa i umjereno duboke linije i bore na licu, rukama, vratu ili grudima sa minimalnim spaljivanje okolnog tkiva. Sa manjim nuspojava leči brže nego tretman CO2 laserom. Koža Uslovi: On se koristi za liječenje problema pigmentacije, ožiljci od akni, oštećenja od sunca, fine linije, malu do umjerenu bore i mladeži.

Side Effects: Može izazvati crvenilo, otok i modrice, koji može trajati za 1 - 2 tjedna.

Neablativne Laser:

Za razliku od ablacije tehnologije koje grijati i ukloniti vrhu tkiva, neablativne (ili ne-ranjavanje) laser rad ispod sloja površine kože. Stimulira rast kolagena i zateže osnovne kože za poboljšanje tonusa kože. Takođe uklanja fine linije i blage do umjerene oštećenja kože.

Tretmani neablativne Laser-based su sljedeće vrste:

3. Impulsni Dye laser:

Tretira kožu ciljajući krvne sudove direktno da ih smanjuju, čineći kožu manje crveno. Izgleda kao gumicom ugriz, i bilo gdje se može koristiti na licu i tijelu. Potrebno je oko 3 do 5 sesija tretmana. Rezultati su trajni. Vrijeme potrebno za ozdravljenje je samo nekoliko sati, za koje vrijeme pinkness i crvenilo jenjava.

Koža Uslovi: Koristi se za liječenje pauk vene, mladeži, rozacea, kapilara, strija, vaskularne lezije, a sitne bore oko očiju.

Side Effects: Privremena pigmentacije i malo modrice su normalno prijavljena.

4. Nd: YAG laser:

Neodymium-dopirani Itrijum Aluminij Garnet je kristal koji se koristi kao laserski medij za solid-state laser. Ovi emituju valne duljine visoke energetske svjetlosti, koja kada se fokusira na određene stanje kože, stvara toplotu i uništava bolesne ćelije.

Koža Uslovi: To je od pomoći u liječenju vaskularne lezije, pigmentnih lezija, problemi pigmentacije kože, pauk vene, uklanjanje tetovaža i uklanjanje dlaka.

Side Effects: To ima nisku stopu uspjeha. U slučaju vaskularne lezije, postoji velika šansa recidiva. Ne može biti bol u toku tretmana. Crvenilo, otok i svrbež može trajati i do nekoliko dana nakon tretmana.

5. Alexandrite Laser:

Ovaj laser emituje valne duljine visoke energetske svjetlosti koja se pretvara u toplinsku energiju. Ovo štete specifične ciljne oblasti. Ovaj laser koristi proces fototermoliza, što znači koristeći svjetlo (foto) za zagrijavanje (termo) odabranog područja za uništavanje (lize). Alexandrite laseri izazvati vrlo precizno razaranje tkiva lezije i ostavili tkiva u okolini neoštećena.

Koža Uslovi: Koristi se za liječenje smeđe mrlje zbog oštećenja sunce, mladeži, pigmentacija, i pigmentnih lezija. To je korisno za uklanjanje dlaka, uklanjanje tetovaža i vene na nogama.

Side Effects: Bol u toku tretmana je uobičajeno. Crvenilo, otok i svrbež može trajati nekoliko dana. To može dovesti do promjene u pigmentaciji.

Light-Based Tretmani:

Tretmani svjetlo-based se koriste za liječenje problema sa kožom. Iako nisu baš laserskih tretmana, ali su slične da je u pogledu namjene, postupaka i rezultata.

Neki od tretmana Light temelji su:

 • Intensed Impulsni Light
 • Pearl Cutera
 • Fotografija lica
 • Portret
 • Pulsirajući Dye Laseri
 • Radiofrekvencije
 • Ultrazvuk Imaging

Rezultati i oporavak:

Rezultati laserske i svjetlost na bazi tretmana varira, ovisno o tehnologiji i tretman. Kada se pravilno izvodi, laser i tretmani svjetlo na bazi može vidljivo poboljšanje stanja kože i problema. I oni također pomladiti kožu.

Oporavak previše, varira, ovisno o vrsti postupka u radnom odnosu. Blaga tretmana, kao što su one sa niskim pogon laseri obično imaju vrlo brzo vreme oporavka, uglavnom nekoliko dana do tjedan dana. Ova vrsta liječenja ne dovodi u tešku piling, oozing ili crust-obrade kože. Agresivni laserskih tretmana potreban duži period oporavka. Tipično, koža će proći kroz različite faze crvenila, oozing, kraste i ljuštenje tjedan dana. Nakon toga, koža može ostati roze do još dvije sedmice.

Je li sigurno?

Laser je operativni zahvat i sve kirurške zahvate nose određeni rizik. Ablativnu laser i light-based tretmani mogu dovesti do infekcije, hladno čireve, Milia (mali beli povišenim ciste površnog kože), tamnjenje kože (naročito ako su izloženi suncu nakon operacije) ili ciste.

Neablativne tehnike mogu izazvati privremeno hiperpigmentacija (zatamnjenja kože), plikovi, i oštećenja oči od laserske izlaganja.

Uz unapređenje tehnologije, postoje nove vrste lasera se uvode za različite probleme kože i tipove kože. I sa toliko različitih vrsta tretmana laserom kože na raspolaganju, teško je na nulu u na onaj koji će raditi za vas. Tako da je veoma važno da se konsultuje iskusnog dermatologa da finalizira plan terapije, po mjeri za vas!

Da li patite od problema kože? Šta tretmani Jeste li probali? Jeste li razmišljali laserskih tretmana za kožu? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta.

load...