Njegu kože

5 Vitamini da napravite kožu Sjaj

5 Vitamini da napravite kožu Sjaj

Postoji širok spektar kreme na tržištu koji tvrde da vas pravednije. Ali svako od nas imaju različite tonove kože i vrste. Kada brend tvrdi da je proizvod radi na svim tipovima kože, verovatno je diskutabilno, jer samo prirodnim ekstraktima mogu postići ovu tvrdnju. Priroda ima rješenje za svaki problem i postoje vitamini koji čine kožu sjaj prirodno utiče na melanina u koži.

Vitamini za Glow kože

1. Vitamin A:

Vitamin A poznato je da ojača proces popravka tkiva. To učvršćuje kožu i sprečava isušivanja. Redovno uzimanje vitamina A drži čvrsto kožu i vlažna. Ali treba konzumirati u malim količinama jer je topiv u masti. Masti da se akumulira zbog viška Vitamin A je pohranjena u jetri, koja je štetna za organizam.

Vitamin A se nalazi u mliječnim proizvodima, jajima i ribljeg ulja, kao i povrće kao što su brokoli, spanać i šargarepu. Zagrizete sirove mrkve svaki dan ili piti sok od šargarepe sa doručkom za njegu kožu i čine ga izgledaju pravednije.

load...

Koliko troši: 700 mcg (mikrograma), a šest do sedam inča šargarepe vam daje svoju dnevnu dozu vitamina A i beta karotena. 3000 mcg dnevno je svoj limit!

2. Vitamin B:

Ona poboljšava boju kože, i hrani kosu. Pruža koži sposobnost da luče eterična ulja. Ovaj vitamin je topiv u vodi i može se konzumirati svakodnevno. To je ujedno i jedan od nevjerovatan sjaj kože vitaminima. Vitamin B može napraviti vlasište masna i uzrokovati peruti ako skalp nije prisustvovao da, stoga budite sigurni da opere i redovno uslovljavaju svoju kosu!

Zeleno lisnato povrće su najbolji izvor vitamina B. To je također naći u pšenične klice, kvasac, žitarice, jogurt i smeđe kruh.

Koliko troši: 1,3 mg vitamina B6, a 2,4 mcg vitamina B12, će zadržati vašu kožu blistavom. Ne prelazi 100 mg vitamina B6 dnevno!

3. Vitamin C:

Vitamin C koristi kožu, a takođe je neophodan za zdravlje vaših očiju i desni. Ovaj vitamin priprema tijelo za borbu protiv infekcija. To je veliki antioksidans i pomaže u borbi protiv znakova starenja. Ona pomaže u proizvodnji kolagena u koži, što ga čini osjećati podatnom i izgledati mladalački. Ovo je rastvorljiv u vodi previše, i stoga se mogu konzumirati na dnevnoj bazi.

load...

Vitamin C se nalazi u limunska voća poput naranče, slatka limeta, limun, grožđe i mango. Povrće kao što su brokula, karfiol, klice, krastavac i paradajz obiluje vitaminom C!

Koliko troši: 75 mg. Vaša dnevna doza vitamina C je u čašu soka od narandže. Granica je 2000 mg na dan.

4. Vitamin E:

Vitamin E je najvažniji vitamin za zdravu kožu. Ona je odgovorna za bore znaci efektivno starenja. Ona se bori protiv slobodnih radikala u svoje tijelo i pomaže u smanjenju strija i linije. Vitamin E može konzumirati svaki drugi dan.

Masline, kikiriki, sjemenke suncokreta i bademi su Vitamin E u izobilju. Također se nalazi u zelenom lisnatom povrću i pšenične klice.

Vitamin E, ukoliko se konzumira u pravom dozama, hrani kožu i čini vas sjaj. Chuck tih bjelila i kreme i odlučili za vitaminom E bogate ishrane.

Koliko troši: 15 mg na dan, lako konzumira u obliku desetak badema. Ne prelazi 1000 mg na dan.

5. Vitamin K:

Vitamin K, kada se konzumira u pravo dozama, čuva kožu od modrica i blemishing lako.

Zeleno lisnato povrće su najbolji mogući izvor vitamina K.

Koliko troši: 80 - 120 mcg vitamina K mogu biti izvedeni iz brokule, mladi luk, pa čak i šljive. Nema skup maksimalno sigurne doze ovog vitamina.

Shvatio koju hranu uključiti u ishranu tako da se ovih vitamina za kožu sjaj? Jedi zdravo! Stay Beautiful!

load...