Njegu kože

5 Ubtans za poštenu kožu

5 Ubtans za poštenu kožu

Svaka žena žudi za savršeno pravedan i besprijekoran ten. Provodimo toliko dolara na kupovinu pravednosti krema i seruma. Međutim, mi često zanemariti neke veoma jednostavno i lako kući pravna sredstva koja može učiniti čuda za našu kožu. Jedan od takvih prirodnih i imaš godina lijek za fer ten je Ubtan. To je ostavština naše bogate indijske baštine. To je prastari i tradicionalni način da biste dobili sjajne i fer kože. To je najpouzdaniji, pokušao i testirani metoda za tretiranje vašu kožu koja radi kao šarm.

Ubtans ne samo pomoći u dajući vam pravednije ten, ali i bore i druge probleme na koži poput mitesera, Whiteheads, akne, bubuljice i tamnjenje kože. Sve sastojke koji se koriste kako bi Ubtans su organski i prirodan. Prema tome, nema nikakve štetne nuspojava i odijela sve tipove kože. Iako su na raspolaganju gotovim Ubtan prah na tržištu, to je bolje da se pripremi jedan u pred vašim očima i onda ga upotrijebite.

Ubtan za sajam kože - Razni Recepti

Ubtan se može koristiti na razne načine da se postigne taj željeni fer ten i besprijekoran kože. Top 5 pouzdanih receptima koristiti Ubtan da se oslobodi tamne i neujednačen ten su kako slijedi:

load...

1. Jednostavno Ubtan pranje lica:

Najjednostavniji način koristiti Ubtan je da ga koristi kao lice pranje u vrijeme kupanja. Uzmite 1 žlica sandalovine u prahu, 2 žlice besan, ½ kašike kurkume i 2 žlice mlijeka. Mix sve zajedno da se formira bogat paste. Koristite ga kao lice pranje dok se kupa svaki dan. Vi ćete biti u mogućnosti vidjeti vidljive rezultate u samo 2 do 3 dana.

2. Ubtan piling za lice:

Ova metoda nije samo koristan za dobivanje pravednije ten, ali isto tako pomaže da se riješi mitesera, Whiteheads i akne. A mlada-to-biti ova metoda može koristiti svakodnevno, počevši od 30 dana prije braka kako bi se prirodno lijepa, podatna i fer kože. Uzmite 3 žlice slanutka brašna, 1 žlica nima u prahu, 2 kašike sandalovine u prahu, 2 žlice tlo krastavac, ¼ žlice kurkuma u prahu. Mix sve zajedno. Utrljati na lice blagim kružnim pokretima u trajanju od najmanje 15 minuta. Operite ga pravilno koriste toplom vodom. Koristite ga svakodnevno za 15 minuta prije odlaska na kupanje.

3. Ubtan za duboko hidratantna:

Zajedno sa svojim efektima kože posvjetljenje, ovo Ubtan recept je sjajan rješenje za duboku hidrataciju kože. Take 6 - 7. Blanširanog badema sa kože uklonjena i ½ šolje svježeg krem. Potopite bademe u kremu preko noći. Sljedeći dan, uzmite 2 kašike susama ulja i 1 žlica Tulsi u prahu. Sada kombinirati sve to zajedno u procesor hrane. Obrađuje ih za 1 minutu. Jednom kada dobijete fino tijesto, držite ga u stranu. Koristite ovu pasta svakodnevno kao ovlaživač. Utrljajte na lice nježno na minut ili dva puta dnevno prije odlaska na kupanje.

load...

4. Odlično Ubtan maska ​​za svakodnevnu upotrebu:

Ovo je jedan od najčešće se i koristi Ubtan recept za pravednije kože. Uzmite 125gm besan, 125 pšeničnog brašna, 12 gm kurkuma u prahu, 12 gm sandala u prahu, 55 gm Keenu Jhilkon u prahu. Sve ih miješati i sačuvati u kontejner. Uzmite malo vode, ruža vode ili mlijeka, zajedno sa 1 žlica ove mešavine. Nanesite ga kao maska ​​za lice svakodnevno u trajanju od 5 minuta. Operite pomoću mlakom vodom. Vidjet ćete odlične rezultate u samo dva tjedna.

5. Ubtan za ten uklanjanje i tamne mrlje:

Ovo je najbolji recept Ubtan za fer ten, ako želite da riješi tamne i neujednačena ten, ili ako vam je koža na suncu preplanuo. Uzmite prezle napravljen od 4 kruha kriške, 2 kašike besan, 2 kašike pšeničnog brašna, sok od limuna 2 žlice, 2 kašike krastavac soka, 2 žlice soka od krompira, 1 prstohvat kurkume i 2 kašike krem ​​mlijeko. Mix sve zajedno da se formira tijesto. Mix dobro koristi kašiku za 3 - 5 minuta. Utrljajte na lice kružnim pokretima pomoću prstiju. Rub do paste osuši i pretvori u prah. Sada oprati ga pravilno koristeći mlakom vodom. Vi ćete dobiti vidljive rezultate u mjesec dana, ako ovo barem jednom tjedno.

Jedan Ubtan, bez sumnje, je odličan proizvod za našu kožu. Svaki recept je previše jednostavan i lak za napraviti. Sastojci previše su prirodni i lako dostupni. Dakle, sada znate najlakši način da se pošteno i lijepe kože. Ja sigurno će uključivati ​​Ubtan u mom svakodnevnom ljepote režima. Šta je s tobom?

load...