Njegu kože

5 načina da zadržite blistavu nogu besplatno ovog leta

5 načina da zadržite blistavu nogu besplatno ovog leta

Da li ste iznenada dobio čir veličine bolna stvar na nogama? Da li vam se čini da smeta samo tijekom ljeta? To su ono što zovemo žuljeve!

Postoje mnogi razlozi za plikove, ali većina je čest razlog je kada je koža u više navrata utrljava na istom mestu. Na primjer, kada nosite par cipela koje mogu biti uske ili abrazivna na jednom mjestu i drži struganje kožu na istom mjestu u kontinuitetu. To se može dogoditi kada se cipele ne odgovaraju kako treba i kada nosite cipele bez čarapa i oni dolaze u direktan kontakt sa kožom.

Kako tretirati žuljeve na nogama?

Ponekad, doktori preporučuju jednostavno pojavljuju na žulj sa sterilizirana igla, puštajući bistra tečnost iz tako pričvršćivanje sušenje i ljekovite dijela. Neki ljudi pokušavaju i odrezati plikovi, posebno onih koji se pretvaraju teško, ali to se definitivno ne preporučuje jer može dovesti do daljeg infekcija i komplikacija. Umjesto da nosi bol i nelagodu i svrbi da smanje ili oljuštiti plikovi, evo nekoliko jednostavnih kući lekove za žulj na noge.

load...

Da budemo precizni, ovi pravni lijekovi su preventivne mjere. Zašto ne samo pazite da ne dobijete bilo kakve žuljeve umjesto pucanja ili da ih rezanja?

1. Držite stopala podmazani:

Jedan od veoma jednostavno način da vaše noge blister-free je tako što će osigurati noge su dobro podmazan, tako da čak i ako postoji direktan kontakt između cipela i svoju kožu, noge neće biti ogrebao i boli. Jednostavno utrljati na malo vazelina preko noge, posebno prstiju i pete prije nego što ubaci na svoje cipele. Ako ste od vazelina, možete koristiti puder za bebe preko noge. Možete čak i primijeniti ako je to područje već počela struganje, da se izbegne dalje boli i infekcije.

2. Neka vaše noge diše:

Ljeta su posebno teško za noge jer su dobili super vlažne i znojav se zatvaraju iznutra cipele većinu vremena. Ako imate nositi cipele za dugo vremena, ne zaboravite da proverite da li ste ih pravilno emitirati puštajući ih da dišu u neke lijepe i udobne japanke. Isto tako, ako je dozvola za rad, pokušajte nosi peep-toes ili cipele i sandale koje će omogućiti stopala da diše i da malo zraka.

load...

3. Nosite i ugradnje Cipele:

Važna tačka imati na umu ako želite zadržati svoje noge blister-free je kako bi bili sigurni da vaše cipele su udobne i uklopiti kako treba. Cipele treba biti ni previše uske ili preširoke. Odličan način da znamo da li su tvoje cipele preuske je da vidim da li se lako mrdati sve prste dok nosiš svoje cipele. Ako možete, to znači da je spreman nije čvrsto. Također, noge ne treba osjećaj preširoke unutar cipele, a kada hodate, ne bi trebalo biti previše jaz između zadnje strane pete i stražnjem dijelu cipele - pobrinite petu ne skliznuti kad hodaš.

4. Držite stopala dry:

Kada skinete cipele, jedan od uraditi prvih stvari je kako bi bili sigurni stopala pravilno očistiti i bez nečistoća. Zatim, osušite ih potpuno, osiguravajući nema ostane između prstiju vode, a to je vrlo važno da se posuti malo pudera ako možeš, svuda prste i cijele noge, vodeći računa da nema lijevo vlage.

5. Dajte nove cipele malo vremena:

Ako imate nove cipele, dati im probni period prije nego što ih nosi duže sati. To je loša ideja da se krenuti na duže putovanje u nove cipele prije nego što stopala dovoljno vremena da se prilagodi njima. Svaki put kada kupite novi par, dati nekoliko dana, ako je potrebno više, da se prilagode noge i kožu. Nosite ih, prvo s čarape ako su rezanje Vašu kožu za manje vremenske periode. Postepeno, kada se materijal omekšava i prilagođava na nogama, šanse plikovi će se smanjiti. To je također dobra ideja da nose zaštitnu traku kao flaster preko prstiju i nekoj sredini koja je bila sklona plikove u prošlosti.

Prevencija je bolje nego liječiti dame! Nemojte nikada zaboraviti da!

load...