Njegu kože

5 esencijalnih vitamina za zdravu kožu

5 esencijalnih vitamina za zdravu kožu

Vitamini su smatraju imperativ za vaše zdravlje! I na rizik da se ponavljam ja ću opet reći, zdrav ti je lijepa.

Vitamini nisu samo zdravi ali oni također igraju važnu ulogu u održavanju vaše stanje kože. Ovdje ćemo vam dati detalje o ulogama različitih vitamina igrati i spomenuti nekoliko izvora.

Vitamin kože: Zašto i odakle?

1. Vitamin A za kožu

Vitamin A je bitno da zadrži elastičnost kože, spriječiti isušivanje, bore i starenje kože. Osoba manjak vitamina A će imati Ljuspanje, svrbež i eventualno bubuljice. Vitamin A također igra vrlo važnu ulogu u obnovi tkiva kože. Retinoid, oblik vitamina A se koristi u liječenju kožnih bolesti kao što su psorijaza da reguliše rast ćelija.

load...

Vitamin A se može naći u meso, mlijeko, sir, jaja, špinat, mrkva, tikvica i brokule, grašak, mango, papaja, marelica, bundeva.

2. Vitamini B kompleksa za kožu:

Najistaknutiji komponenta vitamina B kompleksa je Biotin. Biotin je nutrijent od suštinskog značaja za kosu, nokte i zdravlje kože. Vlastitog tijela da proizvede kao u jetri i bubrezima. Vitamin B kompleksa nedostatke dovesti do svrab kože, osip na koži, i gubitak kose.

Biotin suplementi kože dostupne su u kozmetičkim kremu da pomogne vratiti aspekt kože i vlaže ga. Niacin je još jedan vitamin B koji pomaže hidratizirati kožu. Koristeći takav krema za nedeljno može dati vašoj koži vratiti svoju prirodnu vlažnost dok je oslobađanje bilo svrab kao simptome.

load...

Vitamin B1 ili tiamin je još jedan vitamin koji moramo imati za užaren kože. To povećava cirkulaciju krvi u organizmu koja dodaje da svoj sjaj. Imajte na umu da ako ste na pilule za kontracepciju, onda možete biti manjak ovog vitamina.

Jaja, losos, riža, banane, zobene pahuljice su bogati prirodni izvori.

3. Vitamin C za kožu:

Vitamin C održava kožu dobro zategnuta. Vitamin C je onaj koji štiti kožu od starenja i opuštene. Vitamina A može uzrokovati bore i diskoloracije kože. To stimulira proizvodnju kolagena. I to je kolagen koji održava kožu mladom i glatkom. Kao koža stari, više vitamina C je neophodan za održavanje elastičnosti.

Brokula, kelj, kupus, jagode, limun, naranče, grožđe, karfiol su puni vitamina C.

4. Vitamin E za kožu:

Obnavlja vlažnost kože i usporava starenje stanica kože. To je bogata antioksidansima koji štite kožu od slobodnih radikala u našem okruženju.

Biljno ulje, masline, zeleno lisnato povrće i orašasti plodovi su dobar izvor vitamina E.

5. Vitamin K za kožu:

Vitamin K daje koži jednu važnu prednost: smanjuje tamne pojavu modrica. U kombinaciji s vitaminom A postaje veliki posvetljavanje kože za pod okom tamne krugove. Podočnjake pojavljuju zbog curenja krvi iz posude pod oka. Vitamin K igra ulogu u zgrušavanju i zgušnjava kožu osiguravajući smanjenje podočnjaka.

Najbolji pristup za njegu kože je da piju puno vode, koristite nježan proizvode da očiste kožu, uvijek nosite zaštitu od sunca, i jesti uravnoteženu ishranu

load...