Njegu kože

10 jednostavnih saveta za ljepotu za ruke

10 jednostavnih saveta za ljepotu za ruke

Od naše ruke se koriste za obavljanje većine poslova, koji su im potrebni za maženje i opuštanje izgleda lepo i glatko! Navedene su deset siguran šut načina da se one divne ruke tražim.

1. Hidrataciju ruke:

Koristite kvalitetan ruku hidratantna krema i nanesite na ruke najmanje tri puta dnevno nakon što ste ga dobro oprati. U ljeta koristiti svjetlo ne masni ovlaživač i zime odlučiti za nešto teže kao maslac za tijelo. Zime imaju tendenciju da isušuje kožu, tako da možete uraditi sa dodatnim hidratantnim.

2. Razmazite ruke:

Prepustite se manikir najmanje jednom mjesečno. Sa manikir vam ruke operi, ekspandiranog i masira. To je temeljna hrana da su vam ruke dobiti.

load...

3. Perite ruke:

Kada perete ruke, osigurati da perete ruke u mlakoj vodi tokom cijele godine. Previše vruće vode ili previše hladna voda ima tendenciju da oštećuju kožu. Nikada ne koristite normalan jelo sapun jer je oštra na koži i isto tako lako isušuje kožu.

4. Piling:

Ribati ruke barem jednom nedeljno sa dobrim piling agent da se otarasi mrtve kože. Nema vremena za kupiti? Napraviti kod kuće. Uzmite žličicu svaki od finog šećera i maslinovog ulja i dobro pomiješati sa sokom od pola limete. Ako želite isprobati nešto drugačije, dodajte jednu kap svoj omiljeni EO i završili ste! Vi imate svoj home made piling piling spreman.

Savjet: Možete koristiti ovaj piling bez maslinovo ulje previše. Ako ste koristili ulje, operite ruke blagim sapunom i mlakom vodom. Ako ste koristili bez maslinovog ulja, samo isprati ruke u mlakoj vodi i maženju suha.

load...

5. Masaža:

Masirajte ruke noću najmanje pet minuta kako bi se dobrotu hidratantne kreme upije. Za vrlo grube ruke, mix svojim hidratantnu kremu sa malo vazelina, tako da su zaštićeni svi preko noći.

6. Zaštitite svoje ruke:

Kada se pranje posuđa, vrtlarstvo ili bilo kakvog posao koji omogućava ruku interakciju sa hemikalijama, masti ili prljavštine, osigurati da nosite gumene rukavice kako bi zaštitili svoje ruke.

7. Datoteka i Trim:

Kada podnijeti svoje nokte, podnijeti ih u jednom pravcu, a ne klackalica akciju. A klackalice akcija može odvojiti slojeve nokta i ako voda pronalazi svoj put između tih slojeva noktiju, to može dovesti do noktiju piling. Trim nokte najmanje jednom u dvije sedmice ili po potrebi.

8. Paint nokte:

Kada bojite nokte, uvek koristite bazu kaput, tako da se ne obojene nokte. Koristeći bazu premaz će također pomoći nokte nokte traje duže.

9. Zaštitite svoje zanoktice:

Koristite kvalitetan zanoktica krema ili ulje za sprečavanje zanoktice od grubu ili sušenja. U potrazi za alternativu možete učiniti kod kuće? Nanesite nekoliko kapi glicerina sa svojim rukama preko noći najmanje dva puta tjedno i isperite mlakom vodom ujutro. Ćete se probuditi s mekšim rukama.

10. Jedite pravilno:

Ono što jedete je vrlo važno. Proteini, vitamin B, vitamin E dodataka treba biti dio vaše dijete da se zdravo, jake nokte i da držite ruke podatna i meka.

load...