Njegu kože

10 jednostavnih načina na koje zeleni čaj može pomoći u smanjenju akni

10 jednostavnih načina na koje zeleni čaj može pomoći u smanjenju akni

Da li pate od problema akni zbog kojih vaš inače lijepo lice je prekrivena ružnim prištića? Brinuti više nema, jer zeleni čaj dolazi na svoj spašavanja. Ali, prije nego što se uđe u detalje o tome kako se odnose zeleni čaj i akni, hajde da pročitate malo o pozadini priče akne a.

Akni je jedan od najčešćih kožnih oboljenja, gdje ožiljci, ciste, priključen pore itd se formiraju na lice, ramena, leđa i grudi. Istraživanja su pokazala da su ovi bune ožiljci početi da se pojavljuju u pubertetu, a ako se ne leči, će se razviti do tvog pokojnog 20-a. Postoji nekoliko recept pilule i over-the-top lijekova i droga dostupni ovih dana za liječenje akni. Ali, ako već imate prirodno supstanca koja će spriječiti stvaranje akni i ožiljaka, zatim metode liječenja ne dolazi u obzir.

Čitajte da biste saznali više o tome kako možete dobiti osloboditi od akni tako što naviku da pije zeleni čaj.

Prednosti zelenog čaja za akne

  1. Konzumiranje zelenog čaja će vam dati što više antioksidansa bi mogla da se iz jednog izvora. To je zato što su bogate polifenolima. To su kemijski spojevi koji mu daju svoj antioksidans imovine. Da li je potrebno interno ili primijeniti eksterno, efekat će biti manje ili više isto. Antioksidansi se bore protiv slobodnih radikala koji bi inače napadaju ćelije kože.
  2. Za narod brinu o svom zdravlju tamo, bez kofeina zeleni čaj je dostupan na tržištu. Na ovaj način, nećete imati brige konzumiranja previše kofeina. To će djelovati na akne upala u pogođenim područjima učinkovito. Mogli ste Navlažite zeleni čaj torbu na području ili popiti toplo čaj.
  3. Pripazi na inzulin i šećer u krvi. To je zato što studije su pokazale da je viši nivo ugljenih hidrata, više ste skloni takvim kožnih oboljenja. Želim da smanjite razinu inzulina i da ga vrati u normalu? Kupiti zeleni čaj vrećicu sada, jer istraživanja su pokazala da je njihova uloga u kontroli šećera u krvi je duboka.
  4. Zeleni čaj pomaže u smanjenju osip i ožiljaka formirana zbog ovog stanja kože boreći se protiv upala kože.
  5. Ovaj čaj je također poznat po svojim anti-bakterijska aktivnost koja je od velike pomoći u vašem slučaju. To je zato što akni je uglavnom aktivnost bakterija i zelenog čaja pomaže u ubijanju ovih mikroorganizama, čime se smanjuje daljnje oštećenja kože.
  6. Postoji određena grupa hormona koji može igrati pustoš na vašoj koži i izazvati takve poremećaje kao akne. Sastavne dijelove u zelenom čaju imaju različite molekule koje mogu vezati na ovim spolnih hormona, čime ih sprečava da postanu 'bioaktivnih hormona. Iz ovog zapažanje, naučnici su zaključili da zeleni čaj ima antikancerogena svojstva. To je zato što hormoni u pitanju imaju vezu sa prostatom i rak dojke.
[Read: Koristite maslinovo ulje da se otarasi ožiljci od akni]

Kako se koristi zeleni čaj za smanjenje akni?

  1. Stash stranu druge čaj u prahu i započeti svoj dan uz šolju čudesnim zelenog čaja. Utvrđeno je iz nekoliko studija koje 3-6 šolje zelenog čaja dnevno će učiniti trik.
  2. Uvijek piti svježe zeleni čaj.
  3. Ako imate mrlje na koži, možete pokušati zelenog čaja lica. Kuhati lonac zelenog čaja i DAB vrećice čaja na zahvaćeno područje. Također možete koristiti pamuk za primjenu tog čaja izvana. Pustite da se osuši na vlastitu i isperite hladnom vodom.
  4. Također možete dodati malo zeleni čaj sa svojim gel ili losion. Na taj način ćete dobiti zeleni čaj obogaćen ljepota proizvod da se prijave.

Zgrabi lonac i početi kipuće vode. Zeleni čaj i liječenje akni su povezani! Pripremite svoj zeleni čaj i započnite dan na zdrav i ljepše komentar svaki dan!

load...

load...