Ljepota

Zašto vam je potreban antioksidativni serum uz dodatak za zaštitu od sunca

Zašto vam je potreban antioksidativni serum uz dodatak za zaštitu od sunca

Ti već znaš (nadam se) da sam visoko preporučiti koristeći kreme za sunčanje. Mislim, duh! Pričali smo o tome kako moraš ponovno primijeniti svaka dva sata (i kako se nositi s tim bez pokvari šminku). I mi smo razmotrili neki od razloga zašto puno peeps kopaju mineralnih Kreme za sunčanje ovih dana -PLUS moj novi omiljeni prodz.

load...

Ali ovo krema za sunčanje post će biti malo drugačija. Jer ću vam reći o malo poznata, ali uzbudljiv novi način za super veličine vaše zaštite od sunca. I ne, ne govorim o novom SPF 100 ili 110 kreme za sunčanje. (Ovo drugo, usput, samo filtrira 99,1 posto UV zraka u odnosu na 97 posto ti sa SPF 30. Tako visoke SPF proizvodi nisu stvarno isplati, po mom skromnom mišljenju).

No, ono što želim da skrenem pažnju na vas, su antioksidansi. Čuli ste termin ranije, siguran sam, i da su nejasno svjesni da su dobra stvar, zar ne? Ali s obzirom da većina opisi antioksidanata su zaglibili u naučno-govore, verovatno ne znam točno kako oni rade, ili kako oni mogu djelovati kao SPF osiguranje-tako je, OSIGURANJE-kada kombinujete ih sa dnevnim kremu za sunčanje. AMIRITE? Srećom, ja sam tu da se ponašaju kao ljepotu prevodilac.

ŠTA JE antioksidans? A zaglupljena OBJAŠNJENJE

Ne kažem da si glup, nego kao veliki Seth Godin piše u ovom odličan post (mora da se pročita, čak i ako ne pišu za život kao i ja), jasna i jednostavna objašnjenja su uvijek najbolji.

Dakle, ovdje ide. Antioksidansi štite vas od nestabilne molekule u koži koje proizvode oksidansima. (Anti-oksidansa-ga?) Drugi naziv za zlo oksidansa je "slobodni radikali", a ono što oni rade je ubrzati starenje kože i oštećenja DNK. Možete ih nabaviti od izlaganja suncu (kao i dima i zagađenja zraka), a oni su glavni krivci iza fine linije, bore, opuštenost, promjene boje. Pa čak i rak kože.

Dakle, antioksidansi su dobri momci, warding off dnevnih napad od slobodnih radikala koji doprinose starenju. Imate li?

KAKO ANTIOKSIDANTI može da poveća vaše zaštitu od sunca

Evo u čemu je stvar. Najduže sada, svi smo bili super-zabrinuti zbog UV zraka kao uzrok ovih jebeni slobodnih radikala. To je razlog zašto je došlo toliko mnogo govorilo o korištenju kreme za sunčanje širokog spektra, što znači da je proizvod štiti od UVA i UVB zraka. (Koja je razlika? UVA je povezan sa štavljenje i foto-oštećenja, dok UVB je odgovoran za spaljivanje. Oba mogu doprinijeti raka kože.) Stariji generacija krema za sunčanje koristi samo blokiraju UVB, ali ako koristite kremu za sunčanje 2.0 sastojke kao što su Helioplex i Mexoryl, kao i cink oksid, vi ćete biti u redu s obje vrste zraka. Da bi bili sigurni, potražite riječi "širokog spektra" na etiketi.

load...

U svakom slučaju! To je sve dobro i dobro, ali znate šta? A 2008 njemački studija je pokazala da to nije samo UV zrake koje su problem:

Infracrveno zračenje-što mi doživljavamo kao toplota sunca-može osloboditi slobodne radikale i ubrzavaju starenje.

To je kao, velike, brate. Čak i kremu za sunčanje širokog spektra ne može učiniti Shiz o tome.

I ovo je mjesto gdje antioksidansi dolaze u, jer očito ne mogu odbraniti od nekih od oštećenja posebno lov onih slobodnih radikala dole. To je citat-tim stvarima: svojim antioksidans radi zajedno sa svojim zaštitu od sunca da vam dati maksimalnu zaštitu od sunca izazvane starenja. Zapravo.

Antioksidans sama ne može odustati od tebe TO AN zaštita SPF 8

Ne šalim se! Poluvest dolazi iz SkinCeuticals konsultant i osnivač Dr. Sheldon Pinnell, koji je bio u Torontu nekog vremena i hipnotisan cijelu kanadski ljepotu novinare sa svojom mudrošću. SkinCeuticals, kao što znate, čini ono što sam (i vjerojatno većina dermatologa) smatraju najboljim antioksidans serumi na tržištu. Ali više ih u sekundi.

Ubica stat dr Pinnell naveo je da je jednom apsorbira, antioksidans može da se stekne do SPF 5 ili 8 sa zaštitom koja može trajati nekoliko dana!

Mislim da je to prilično jebeni cool, ne zato što sam ja implicirajući da antioksidans treba zamijeniti kreme za sunčanje, već zato što automatski ćete imati i neke dodatne osiguranje od šteta od sunca, bez obzira na sve. (Čak i ako ste zaboravili da ponovo primijeniti svaka dva sata.) Plus, antioksidansi učiniti sve vrste drugih velikih stvari za vašu kožu, kao što su ispravljanje štete i ubrzavanje prometa ćelije.

KAKO KORISTITI antioksidans

Preporučujem formate serum, jer za razliku od losiona ili kreme (koji su zaglavili po puno drugih sastojaka), serumi imaju tendenciju da prodru najbolje u kožu. A ti ozbiljno trebate najbolje moguće apsorpcije, kako bi se neka antioksidansi rade svoj posao. (Plus, serum je lako peasy uklopiti u svoje redovne režim njege kože. Nije to kao da si dodao novi sloj kreme ili losiona koji će potencijalno vaša koža masna ili začepiti pore.)

Kako se primjenjuju antioksidans serum? Jutro je najbolje vrijeme da ih koriste i ne treba učiniti na čistu, suhu kožu nakon što ste oprao svoje lice. Sve što vam treba su 2-3 kapi, što želite da pat-ne trljati-u kožu. Onda neka to upije koliko god možete, idealno oko 10 minuta, prije nanošenja hidratantne kreme, krema za sunčanje i šminke na vrhu. Morat ćete ga primijeniti svako jutro da bi se taj SPF 8 osiguranje.

NEKE ANTIOKSIDATIVNI SERUMI preporučujem

Mnogo sastojaka smatraju se antioksidansi: vitamin C, vitamin E, zeleni čaj i CoffeeBerry su samo nekoliko. Problem je u tome što trebate jedan (e) sa najbolje šanse za upijanje-a prema SkinCeuticals, to su ono što koriste u ove dvije prodz:

SkinCeuticals CE Ferulic ima 15 posto L-askorbinske kiseline (oblik vitamina C), 1 posto alfa tokoferol i 0,5 posto Ferulic kiseline. To je najbolje za kožu na kosu strani-pored foto-zaštite, također pomaže kod fine linije i bore.

SkinCeuticals Phloretin CF ima 2 posto Phloretin, 10 posto L-askorbinske kiseline i 0,5 posto Ferulic kiseline. Pregledao sam ga u ovom Vid -ovoj jedan je više za masnija koža te će također poboljšati neujednačen ton kože i hiperpigmentacije.

Ovi oni su također veliki izbor:

Vivier C + E Repairing antioksidativni serum

Elizabeth Arden Prevage Advanced serum protiv starenja

Reci mi:

Jeste li dole sa antioksidansima? Jeste li isprobali neki od ovih prodz-ili ako ne, da li ste skloni tako da sada da radim? Mislite li da je tema za zaštitu od sunca bi moglo biti komplikovanije? Iskreno, ja ću morati da se vrati u školu za nauku diplomu samo da bi se.

load...