Ljepota

Zašto moj novi sistem za uzimanje usta više ne uključuje niti (ili vosak)

Zašto moj novi sistem za uzimanje usta više ne uključuje niti (ili vosak)

Odlučio sam da obrva navoja i depilacija su kao prikaz.

Amazing-život mijenja, čak i-kada ste prvi put se njih učinio. Ali obično, kao mjeseci prolaze, vi postepeno završiti sa nešto što čak i ne liči na ono što ste počeli.

load...

I to je razlog zašto dajem ih.

Ću objasniti?

Imam obrva OKP.

I zato ja znam šta govorim.

Moram biti malo opsesivno-kompulzivni o njima jer imam vrstu obrve koje nisu nužno nemirna. Samo one koje ne izgledaju sasvim u pravu, osim ako ih zadržati održava uz mjesečnu profesionalnim Shapings. I, pa, ja sam visoko održavanje. Ali već je znao da.

Zanimljiva činjenica: Jeste li znali da obrva dlaka raste u tri ciklusa? I to je uvijek oko tri do šest tjedana oznaku kada stvari krenu nakrivljen-čak i ako nemate veliki preko rast kose?

Dakle, život bez obrvu dama nije život želim da živim. Mislim, ja se bavim ovim mjesečno sesija (u početku sa voskom, a zatim u kasnijim godinama, nit) još od vremena kada je Lindsay Lohan bila perspektivnih mladih dovitljivost umjesto priča upozorenja.

Drugim riječima: jako, jako dugo vremena.

Što više redovnih vaše posjeta, više kose ima tendenciju da se ukloni.

Dakle, ovo je široka generalizacija, a opet, to je ukupni trend opet sam primijetio vremena i vremena.

Idete na novi obrva osobu i oni vam dati oblikovanje obrva svog života. Možete izgledati i osjećati se neverovatno, i tako da poslušno vrati svaki mjesec, pravo na raspored, jer, kao što je godinu dana. I onda jednog dana pogledate u ogledalo i ostvarite svoje obrve su granični ovako:

A svi znamo do sada (nadam se?) Da je mršava obrva je strašna čelo.

load...

Ok, Megan Fox primjer možda nije toliko ekstremna, ali je tanji obrve dobiti, što ste bliže da izgleda kao ovaj tip djevojke:

Da ne. Škole Pamela Anderson ljepote nije jedan Gledam da prisustvuju.

Tako da treba da obratite pažnju na ono što vaše estetičar radi tamo gore, a ne samo zatvaranje oči i pod pretpostavkom da je sve u redu.

To nije da je osoba loša u oblikovanje obrva, jer čak i preporučuje estheticians su to učinili za mene. To je samo da ako si marljiv o dolasku u svaki mjesec (kao što sam ja), onda obrve dama mora biti u stanju napraviti poziv da li vi morate čak ni da vosak ili konac tamo. Sa obe metode, oni ukloniti čitav redova kose na jednom zato što plaćaju i oni nešto učiniti-ali snažno osjetiti da to nije uvijek potrebno.

U osnovi, moja poenta je: da li koriste vosak i konac za posao tako jednostavno stara pincete mogao bolje?

Mislim da je tako.

Depilacija i navoja i učiniti vaš obrve TOO savršen.

Da li ste ikada pogledao obrve pistu modele '? Ja to radim cijelo vrijeme. Daphne Groeneveld je par je jedan od najboljih u poslu:

I to ne samo zato što su pune umjesto tanak. (Iako definitivno želim da se nagne ka punoj strani bez obzira na sve. Fuller je jednaka mlađi-to je automatski anti-aging.)

Ono što čini Daphne obrve tolika je da oni nisu očigledno "oblika." Izgledaju njegovan, da, ali oni nisu savršeni. Oni izgledaju prirodno. Izgledaju stvarno.

Evo još jedan primjer:

I još jedna:

To je ono što nam svima treba da teži. I to je razlog zašto sam pronašao novi estetičar koji je upravo koristi pincetu.

Tweezing vam pomaže da se postigne odličnom stanju-bez preteruje.

Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam bio na ljepotu događaju u New Yorku prije nekoliko godina, a oni su nam daju besplatan obrva Shapings iz jedne od najboljih gradskih obrve umjetnika. (Da, ona zaista je bio umetnik.) U to vrijeme, samo bih otkrio threading i bio je sve moralno superioran o tome-ali mi je rekla da nijedan metod ikada mogao odgovaraju pincete za njihovu apsolutnu preciznost.

Složio sam se, a onda sam se vratio kući u Toronto i moje redovne metode-uglavnom zato što sam, samo nisam znao nikakve obrve dame koje će učiniti upravo tweezing. Svi su threading ili depilacije.

Ali ove godine sam konačno došao do tačke pucanja sa overzealous navoja, pa sam test vozio nekoliko novih ljudi, navodeći TWEEZERS SAMO. Prvi je bio ne, ali drugi sam sada držati za četiri ili pet sjednica. (To je prerano da li joj dali ime, ali ću priznaj kad sam uvjeren da imamo pobjednika.)

I do sada, tako dobro. Obrve su puniji i prirodniji izgled nego ikad. Šta više, ja nalazeći da ne udariti tog strašnog obrva "zid" na tri sedmice tačke kao nekada. Mogu se izvući s četiri ili pet sedmica, čak i sa ovom novom metodom oblikovanja. Lud, zar ne?

Trebao bi to probati.

Samo budite sigurni da naglasite obrve OKP od get-ići. Sa svim pojedinačno sjednice sada, ponavljam moj strah od mršave, preko njegovan obrve, tako da je moj estetičar je podsjetio na moje preferencije. Preporučujem vam učiniti isto.

Da li imate obrve OKP previše? Da li ste primijetili istu stvar sa postepenim overzealous threading i / ili depilaciju? Da li ste ikada imali profesionalni tweezing Sesh?

load...