Ljepota

Zašto biste trebali piling pre upotrebe maske za lice

Zašto biste trebali piling pre upotrebe maske za lice

U redu, tako da sam skočio na novu njege kože bandwagon. Se događa svake sedmice, NBD. Ovaj put sam inspiriran mojim estetičar, Ana, na Concepts Salon & Spa u Torontu. Ona moja pedis svaki mjesec, a ponekad manis. Au posljednje vrijeme i obrva (!! ali ja ću govoriti o tim kasnije).

load...

Čudno, s obzirom na ovaj post sve o za njegu kože, ona me nikada nije dao lica, jer ja generalno ne smeta s njima. Ali bez obzira na to! I dalje mislim da joj je za njegu kože savjet je prilično mjesto na.

Zadnji put kad sam bio u, odlučio sam da više zadataka. Trebao mi je pedikir. I trebalo mi je izvor za njegu kože za članak koji sam radio za raketu. Tako da, išao sam tamo-ja sam intervju dok je clipping nokte. (Žao mi je, zapravo-dame! Buka u pozadini čujete na traci je her.um. Podnošenje noge.)

Da li sam potpuno zaradila te? Ne? Onda nastavite sa čitanjem-zato što želim da ti kažem cijelu Anna za njegu kože filozofije. Prvi korak je.

Da li piling prije nego se prijavite na masku za lice

Anna je vrlo velika na "maskiranja" (Ne volim te što ga čini glagol?). Ali ona je odlučna da ne možete maska ​​bez odgovarajućeg piling prvi. Ima smisla kada mislite o tome. Kako su svi sastojci u masku da prodru ako imaš sloj mrtvih ćelija kože na njih blokira površinu?

So. Ako niste redovni dnevni piling-i ne moraju nužno biti, za tvoju informaciju barem to rade svaki put kada nanesite masku za lice. (Koji bi trebao biti jednom ili dva puta tjedno.)

Možete koristiti apsolutni favorit blagi piling-Anna je ovo Dermalogica jedan, koji sam tek da probam:

Ili koristite jedan od ta dva koraka piling pad stvarčice, kao što je ovaj jedan od dr Dennis Gross Njega kože:

load...

Navodno kada alfa- i beta-hidroksi kiseline su spojeni u jednu formulu u niskom procentu, oni nisu kao iritantan kao i kada su sami.

A sada je vrijeme za korak dva!

Nanesite masku lice

Da li maska? Ne maska ​​dovoljno blizu. Ali kunem promijeniti, damnnit! Ana mi je vjernik čini. Ona naziva maske "hrana za kožu", a kaže da su apsolutno neophodni za čuvanje kože splasnuti i dobro hidrirana. Pusti me da sledeći trenutku dati svoju liniju. I hrabar i podcrtano za dobru mjeru.

Hidratacija je ključ.

To je ključ, jer možete koristiti sve high-tech anti-aging sastojke u svijetu, ali vaša koža će i dalje izgledati kao govno ako je dehidrirao. Ti znaš sve one prije i poslije fotografije koje svake njege kože kompanija u svijetu koristi da pokaže efikasnost svojih proizvoda? Da, befores su svi odvedeni bez hidratantne kreme. Naravno krema će napraviti ten testera 'izgledati mnogo bolje. Suha koža pokazuje još bore! Dakle, čak i samo od strane dobro vlaži, ti si već anti-aging sebe. Jej!

Dakle, kao što sam rekao, ovo maskiranje poslovanje treba da se dogodi jednom ili dva puta tjedno.

I trebalo bi da imate u rotaciji nekoliko različitih opcija. Kao što je hijaluronska jedan na bazi kiselina, za hidrataciju. Moje go-to je SkinCeuticals Hidratantni B5 Masque:

Anna također kaže da treba da ima multivitamin masku. Naravno, kada neko kaže da si pomislila moći maske Dermalogica je:

Ali imam i maska ​​za broj 1 od Yonka i to je jednako bogat i kremast, ako nije izričito označeni kao "multivitamin".

Oba Dermalogica i Yonka su fantastični za duboko vlagu, remont i samo ti uglavnom daju da spa sjaj.

Vi svibanj također žele razmotriti druge maske za masku ormar: razjašnjavanja, platno, gline, umirujuće, itd (Šta je sa svim c riječima, nisam siguran?). Evo nekih od mojih omiljenih krpom (list) maske.

A sada je vrijeme da.

Vlage nakon masku

Ovo nije samo za post-maskiranje, to je za svaki dan, dva puta dnevno. A tu su zapravo dva dijela na njega.

Prvi koristi serum. To su samo moja omiljena njege kože kategoriji. Mislim da je od njih kao što su malecke magične napitke koji mogu miješati 'n utakmicu ovisno o potrebama moje kože. Jer su u tečnom-ne krem-formatu, oni su u stanju da spremaju udar: molekuli su manji i stoga bolje u stanju da prodre u kožu da rade svoj dobar posao.

Ne idem dan bez mog SkinCeuticals Phloretin CF, naravno (što nije za hidrataciju, ali warding off slobodnih radikala).

U posljednje vrijeme sam također slojeva na hijaluronske kiseline u serumu, kao što su Pure + Jednostavno je kolagen elastin serum:

Nakon što dozvolite da serum umivaonik u (idealno čekati 10 minuta), staviti na hidratantne kreme. Funkciju hidratantne kreme je da hidratizira, da, ali to neće probiti ni blizu koliko i serum. To je više da sjedi na vrhu i štite kožu, zajedno sa drugim funkcijama kao što su kontrole sjaj, balansiranje vaše pH, popravljanje barijeru kože, umiruje crvenilo ili kako god da ovisno o tome što kupiti.

Upravo sada, zbog toplog vremena, ja koristim ovaj lagani gel regenerator od Boscia:

To je zapravo crno, što je prilično cool sama po sebi (obvi nestaje nakon što utrljajte u). I to je dovoljno da vlaže ispod vaše kreme za sunčanje, koji bi trebalo svakako biti nanošenje na vrhu nakon što učiniti sve ovo.

Oh! A ako zaista želite da veliko punjenje ovu rutinu, dodajte u zamagljivanja lica koje sam govorio u ovom postu.

Da li PMM? (To je kao GTL, ali hladnije.) Šta maske ti držiš u rotaciji? Jeste li na brodu sa hylauronic kiseline kao, najveći hidratantni sastojak evah?

load...