Ljepota

Upravo sam dobio Ombré kosu i nisam siguran kako se osjećam

Upravo sam dobio Ombré kosu i nisam siguran kako se osjećam

Zovi me uzalud, zovi me plitko, zovi me previše zaokupljeni maskaru, ruž za usne i vanilija mirisom losion za tijelo (da li ste pokušali Lavanila? To je neverovatno). Ali jedna stvar koju ne možete me zvati je stidljiv. Jer vjerojatno više nego bilo ljepote urednik Znam, bio sam spreman da se stavi tamo i eksperimentirati sa sve i svašta u ime "Istraživanje".

load...

Najnovija istraga je u ombre kose, što smo razgovarali o dosta ovdje na BeautyEditor.ca. U slučaju da nam se sada pridružiti, Ombre je termin koji se koristi za opisivanje kosu koja ima bešavne mature boje, sa najmračniji deo na korijene i najlakši na krajevima.

Iako ponekad to može biti zaista ekstremno, ako se sjećate, ti pokazao sam Ombre Mislim da je većina nosiva -Ombré 2.0, ako hoćete-natrag u ljeto. Takođe sam pisao Slika čitača Kate, jedan od sretnih dobitnika u našoj Clairol Makeover Challenge čiji Ombre je savršenstvo i moje ruke dolje omiljeni izgled dana. A onda su tu bili DIY Ombre instrukcije sam pisao za peeps koji žele da se izgled kod kuće koristeći Clairol boja okvira.

DOBRO Moram da vam kažem da je čovjek koji stoji iza oba Kate kosa I DIY instrukcije je niko drugi nego Luis Pacheco u Torontu dlake na Avenue salon. Hajde da ga pozove ombre kralja. Zato što je to radio dugo pre nego što je postao trend, a on je stvarno dobar u tome.

Takođe? On je vrlo lako pogledati na:

Jer sam u "self-poboljšanje," Povratak u Clairol događaju u avgustu sam pitao Luis šta misli o moja boja. Ako se sjećate, to je izgledalo ovako:

I da kažem odmah da jeste. Nije. Vole.

Koje sam potpuno get-iako moja prirodna boja i nije toliko tamna, ne postoji nešto što nije idealno oko naglašava da počne u korijenu. Pogotovo što rastu out-to je broj jedan od razloga za moju toku dlake Angst. Kad god sam centimetar ili dva ponovni rast, ja mučio mislima o "Radim li pravu stvar?" i "Da li mi je kosa biti bolje?"

load...

(Rekao sam ti da je bio uzaludan. Misliš da možeš raditi u ovom poslu, a ne biti?)

U svakom slučaju, to je razlog zašto, kada me Luis pozvao u svoju salon, skočio sam u priliku-i u osnovi neka imaju svoj put sa mnom. (Sada ću vam podsjetiti da je moj "pravilo" -koji ponekad break-o ne prihvatanju kosu bez tretmana zapravo samo odnosi na rezove. Ja sam još otvoreniji u boji.)

So. Neću te zamarati tona detalja o procesu, ali ukratko:

  • Prvi korak uključuje pokriva cijelu svoju bazu u boji-u mom slučaju, srednje zlatno smeđa. Luis ostavlja kraj napolje jer.
  • Drugi korak uključuje isticanje krajevima, koristeći vrlo kul tehnika koja je naučio od Gisele je kolorističke (da, stvarno) koja uključuje back-češljanje svake sekcije pre farbanja sa bojom. (Ne pokušavajte kod kuće.)
  • Treći korak uključuje slikanje neke vrlo fine naglašava oko kose samo da bi se boja. Vidjeti: SJP, iznad.

Jer morate da se kosu oprati i osušiti između svakom koraku, cijeli proces je trajao skoro pet sati (!), Ali koja je uključivala feniranje, bang trim, a pomenute brušenog-out kovrče. Što bi trebalo govoriti o sada.

Znaš kako "Hollywood kosa" je u stilu već duže vrijeme danas? Znate-one kovrdže stan željeza koje su na neki način pao-out, ali nekako previše savršena?

Oni su prilično, ali im je potrebno da odu sada.

Ono * I * mislim da je mnogo bolje i uskoro mainstream trend su od brušenog-out kovrče. Sarah Jessica Parker vrsta ima njih dešava, gore (vidite, bio sam izazvan da fotografiju koja je pokazala kako ombre kose i kovrdže). Ali mislim da je pista ima mnogo bolje primjere.

Iz Marc Jacobs S / S '11 Show:

Drugi primjer (nisam siguran koji pokazuju da je ovo od):

Kako si ih (prema dlake na Avenue "kosa umetnika" Anthony Ingraldi, koji se slaže sa mnom da su najbolja stvar u ovom trenutku):

Da li željeza pregib AS i obično ali trik je da se počne oko trećine do kraja vratila kosu. Ovaj izgled je o kosi kao malo ravno gore. Nakon što stegnite kosu u željeza, okrenite ga samo jednom, a zatim povući sve do kraja.

Zatim, odmah nakon što završite provukao cijelu glavu, daju kovrče dobru četku s lopaticama četkom (volim Mason Pearson).

A sada za velike otkriti! Evo cijeli pogled na moja malenkost. Sa strane možete zaista vidjeti boja:

I zato što izgledam Dorky u Slika Luis je od mene u salonu, ovo je moj iMac verzija s prednje strane:

Znam da je osvjetljenje nije tako dobro, ali ti se sviđa? Ono što ja ne mogu da prebolim kako boja ide od tamno da upali potpuno neprimjetno. To je neverovatno! Ja sam, međutim, još uvijek navikava na šiške koje su ove tamne-ja tako navikla da plavuša blizu moje lice da me uljepšati. Imam teoriju da Ombre radi bolje kada nemate šiške. Barem svakako mi se kako to izgleda bolje kad sam gurnuti šiške sa strane.

Mrtva sada mogu cijeniti ono što Luis mislio kada mi je rekao šiške trebalo da bude tamnije. Kada ih naglašavaju, oni izgledaju malo tanak i Wimpy. Ali, kao što sam blonderexic, ne mogu garantirati da neće biti u iskušenju od strane sirene pesma naglašava. Znaš kako je to.

Ali ja ću probati ovaj izgled za neko vrijeme.

Volite li ombre? Volite li brušenog-out lokne? Možda ćete kopirati ovo izgleda tako? To je u redu-imaš moju punu dozvolu.

load...