Ljepota

Tajna poznate osobe dodaju tonsku dimenziju u smeđoj kosi

Tajna poznate osobe dodaju tonsku dimenziju u smeđoj kosi

Prošle godine, Leighton Meester je bio broj jedan na mojoj listi frizure, stilovi n 'boje da me želite pokrenuti (ne hoda) na moje frizera.

I siguran sam da nije slučajno na sve da je čovjek odgovoran za nju "uradi je moja omiljena frizer osoba, Charles Baker Strahan. (On će biti upoznati sa nekim od vas, ako se sjećate njegovog super side-pletenica i side-lepinja tipova.) Charles također ima tendenciju da Whitney Port i Lauren Conrad, plus on je zvanični stilista za Herbal Essences (za koje je Leighton glasnogovornika).

load...

A ja ne mogu pomoći, ali poteći oko njega, jer svaki put kad govori, on mi daje neke insajderske kosu informaciju da udaraca. Moje. Um. Vjeruj mi, nakon godina pabirčenje savjeti kosu od stručnjaka za kosu, nešto novo se ne događa često učenje.

Današnje otkriće ima veze sa bojom, pa ako spadate u 75 posto žena koje farbam (a posebno ako ste brineta), ova poruka će poboljšati svoj život-obećavam.

Prvi je slika od Charles, tako da može u potpunosti cijeniti svoju izuzetnost.

Ok, sad pazi ovo.

Mal, très mal. Ovo je ekstremni verzija, naravno, ali češće nego ne, dobijete verziju ovog kad si crnka koji ide u frizerski salon traži naglašava. Zapravo sam bio žrtva ovog sebe i jednostavno znate da je nešto. Isključeno. Ali ne možete staviti prst na to.

U međuvremenu, dopustite mi da naglasim da trenutno (ne da je iznad pogled ikada bio "u modi") je trend veoma suptilnu, ton-na-ton stvar. Vidiš?

OVO! To je ono što želimo. A ti ćeš morati da daje instrukcije kristalno jasno da svoj frizer ako želite dobiti.

To je ono što CBS (osoba, a ne TV stanica) ima da kaže:

"Tonal i dimenzija kvaliteta na crnka kose može biti izazov da se postigne. Ono što treba da se dogodi s tim konkretno, ako razmišljate o brineta kose, je da morate dodati dimenziju."

load...

Kakav dimenzija, Charles?

"Posebno ako imate svjetlo brineta kosu, idite na lowlights umjesto naglašava. Dozvolite prirodnu boju da bude vrhunac."

Whoaaa. Polako, tigre. LOWLIGHTS umjesto naglašava? Ovo je radikalan. Reci mi vise.

"Vi se intenzivira bogatstvo. Boja koju god boju na korijen, a onda povucite pruge dole kroz ispod. U LowLight i popunjavanje boje neće izgledati Stripey ili skunky. Imate tonski akciju koju je suptilan."

Pa Bog te mazo, to je bilo zadovoljavajuće.

Ali savjet CBS 'ne završava. Jedan od najčešće postavljanih pitanja oko ovih ovdje dijelova je kako odabrati pravu boju kose. Razgovarali smo o tome ranije, ali mislim da ćete naći da je sljedeći definitivno odgovara na pitanje za jednom i za sve.

Kako odabrati pravu boju kose

Misli na decu. "Možete uzeti signale iz te faze svog života. [Kada ste klinac], sve je preslatko. Jabuke obraza su puni, imate svjetline u oči i boja očiju je intenzivnija Vaš. Boja kose je življe i življe-a je toplo, previše. "

Korak dalje od pepela

Obratite pažnju na ono što se događa na suncu. "Kada se vratio sa odmora na toplom mestu, tu je toplinu na kožu, a vaša kosa je osvetljena ikada tako nešto. Dlaka će uvijek razvedriti toplije. To nikada ne posvjetljuje cool-to jednostavno nije način na koji to radi. Ako si duboko brineta i kosu olakšava u sunce, to vam daje ideju [šta nijanse će izgledati dobro na vas]. Ako je prirodno ide u zlatno toplo, a onda držati zlatnih. Ako treba da imaju neke obliku crvene, postoje naznake u kojem će crveno izgleda dobro na vas. "

Sivilo, jednobojna loše. Tone-na-ton varijacije dobro. "Kada kosa ima razlike u tonu i boji, te je oštar i žive, što ga čini prekrasnim. [Želiš] malo tonski varijacije."

Ali lako na vrhunaca, brate. "Trend boja je bujna i ton-na-ton. Ako je istakao, ne postoji toliko chunkiness. Sa izuzetkom Ombre."

Ako ti ide ombre, držite ga suptilno. "Ombre nije nužno ikad 'napolje," jer je to ono što se događa prirodno. Ako vidite malo plavokosa djevojka u zimi, kada joj je prirodna boja ne dobiti što više svjetlosti od sunca, krajeve njene kose izgledaju napeto. Ali kada to ide predaleko-to je samo dobar izgled, ako si u punk bendu. Dakle, mislim da Ombre nije nešto što je otkrovenje, to je samo pretjeruje što se događa prirodno. "

Pa, reci mi.

Da li ste ikada imali Stripey, skunky naglašava? Da li je Charles Baker Strahan je tips vas oduševiti ili šta? Da li da je prirodno gravitiraju boju ste imali kao dijete? (Osobno, volim da Charles je potvrđena moja blonderexia.)

load...