Ljepota

Šta bi trebalo da znate o proširenju proširenja

Šta bi trebalo da znate o proširenju proširenja

Moje trepavice su prirodno super-kratka i super-ravno. Da nije bilo za maskaru i trepavica vikleri, ja ne mislim da će ikada napustiti moje kuće (bez par sunčane naočale, barem).

To je rekao, cijeli maskaru i curling proces može potrajati puno više vremena i truda nego što bi više nego što sam bih da provedem u jutarnjim satima, u svakom slučaju mislim-definitivno. #firstworldproblems, mnogo?

load...

Ali zahvaljujući svijetu ljepote i njene sposobnosti da dođu do rješenja za svaku ljepotu jao, mi kratkoročne / pravo-napao cure moraju nikada više žale na naše manje nego idealno trepavice. Sa trepavica ekstenzije postaje sve popularniji, možete probuditi s prilično trepavicama svaki dan (bez potrebe da im ništa, YAY!).

Nedavno sam dobio neke trepavica ekstenzije sebe nakon obilaska Dobar Gosh Beauty (goodgoshbeauty.com) u Torontu, a sada sam shvatio zašto oni postaju, kao što je, nova crna. Trepavica-mudar, otišao iz Tilda Swinton ja.

Mila Kunis.

Da, bilo je to ozbiljno.

S obzirom da mi je bio prvi put da je učinjeno postupak, definitivno imao dosta newb pitanja u vezi prijave i proces nakon brige. The lovely Lauren Kurtz od GGB je odradio odličan posao na aplikacije, a ona je bila ljubazna da odgovori. Evo kako je sve ide dolje:

Nadogradnja trepavica 101

ŠTA SU ONI? Trepavica ekstenzije produžiti dužinu trepavica (duh) da izgledaju duže, deblji i puniji. Ovisno o izgled želite, možete imati primijeniti bilo gdje između 30 do 80 udaraca bičem (mislim da je imao oko 45 do 50 staviti u). Svaki pojedinac trepavica kosa pažljivo zalijepljen na svoju prirodnu trepavica pomoću posebnog trepavica vezivanja ljepila. (Mnoga mjesta koriste pravi kune kosu za trepavice, ali GGB koristi sintetički-Lauren kaže da zadržavaju svoj oblik bolji i neće izazvati alergijsku reakciju.)

load...

Koliko dugo traje proces trajati? Oko 1,5 do 2 sata.

Šta se onda dešava? Potrebno je oko 24 do 48 sati za ljepilo u potpunosti postavljen, tako da vaše oči ne može imati bilo kakav kontakt s vodom za taj vremenski period. Pranje oči / plivanje / plakala je veliki ne-ne za par dana i da, znam da zvuči nemoguće, ali Lauren daje nakon zatvaranja kit koji zapravo uključuje par naočale, tako da možete oprati lice / tuš / sve da dobre stvari bez da ih mokra. Kunem se da će vjerojatno biti najteži dio procesa bičem produžetak. Kada se ljepilo potpuno postavlja, to možete učiniti šta god hoćete sa svojim novim bebama (minus koristeći trepavica vikler, ali ne bi trebalo da se u svakom slučaju-ozbiljno!).

Koliko dugo traju? Mislim da je najbolji dio oko trepavica ekstenzije je da oni trajati oko četiri do šest nedelja u zavisnosti od toga koliko dobro se pobrinuti za njih. Naći ćete da će početi padati nakon 2.5 tjedna zbog vašu prirodnu trepavicu ciklusa, ali, naravno, uvijek možete ih ponovno učiniti kako bi vaše trepavice tražim lijepo i bujno. Mine je trajao oko četiri sedmice prije ispadanje. Ako ne možete izbjeći spavanje na vaše lice i ribanje ili dodirivanje oči često, oni će trajati malo duže (I imaju tendenciju da spavaju na lijevoj strani mog lica tako da trepavice počeo da ispadne puno brži na toj strani nego drugi, ha!).

DA LI nuspojave? Malo sam bio skeptičan prema trepavica ekstenzije na prvi, jer nisam znao da li postoji neki neželjeni efekti-a do neželjenih efekata, mislim da su svi moji trepavica ispasti. Eeks! Možete li mi krivi? Nisam htio da se od toga da jedva bilo trepavice lijepe ti koji uopšte! Za one koji imaju isti iracionalne strahove, bez brige-ovo neće dogoditi, osim možda ćete kasnije iskusiti bujnom trepavica povlačenje kada izađu!

Ipak ne prodaje? Evo nekoliko slatkih alternative:

Latisse

Ako biste radije rastu trepavice prirodno (vrsta), pokušajte gledajući u Latisse. To je tematska lijekova koji se primjenjuju u bazu vaših trepavica kao eyeliner da im pomogne rasti u duže i deblje. Rezultati trajati oko šest tjedana da preuzme punu snagu, ali nisu trajne (ako prestanete da ga koristite, oni će se vratiti u normalu), a potreban vam je recept od svog doktora. [UREDNIKA NAPOMENA: Pripremite spomenuo sam da sam zakleti Latisse pretvoriti? UMRI MUŠKI. Bio sam uplašen na početku, ali mi je derm mi je uvjeriti da, osim ako ne stavlja stvari u OČI-koji neće (duh) -Nema praktično ni na koji način to bi ti se plave oči smeđe vas. Iako nisam primetio nikakvu razliku u debljini, to je moje trepavice super-dugo. Ali ne u ludom lažni-tražim način. Dobijam komplimente na njih cijelo vrijeme!]

Peptalash

Peptalash od Zaista Labs je najnoviji over-the-counter trepavica seruma na tržištu, i kao što ime sugerira se koristi kombinacija od tri peptida za podsticanje prirodni rast trepavica. Rezultati neće biti toliko dramatična kao i sa Latisse, ali to je i dalje vrijedno checking out (nisam pokušao ga sama, ali mišljenja su obećavajući!). Postoji tona druge opcije over-the-counter tamo, naravno. Samo zapamtite da usklađenost, odnosno svakodnevno aplikacija, je ključ!

UPDATE: Nisam došla do bilo lijepo i prije i poslije slike od mojih trepavica odmah nakon postupka (znam, znam da sam bio previše zauzet uživam trepavice, u redu.?), Ali evo nekoliko I naći na moj telefon.

To je ono što moje trepavice (ili nedostatak iste, stvarno) izgledalo kao prije:

.i poslije:

Prilično velika razlika, zar ne? (Ja ne nosim šminku u bilo pa vas molimo da zanemari moje podočnjake, EEK!)

Jasmine Kabiling je student novinarstva iz Toronta. Prati je na Twitteru: @orjasmic_.

So.

Ikada pokušao trepavica ekstenzije? Šta je sa Latisse? Imati bilo koji over-the-counter alternative radio da ti dam Lusher trepavice?

load...