Ljepota

Skinsuticals defekti starosnu odbranu je u osnovi čudo-serum

Skinsuticals defekti starosnu odbranu je u osnovi čudo-serum

Nije nikakva tajna kako se osjećam o Retin-A. Ako ste pročitali moje postove o tome zašto da ga koriste, i kako ga koristiti, znate, mislim da je to vjerojatno najbolji anti-ager oko. Barem, pametnije i (za nas Kanađani) jeftiniji od duva 100 € ili više na bogate, fancy zvuči bora krema koja neće biti toliko moćan, pa čak može začepiti pore.

load...

Ali, Retin-A nije savršen. Za jedan, to čini kožu lud sunce i velika slova. (I tom smislu je kumulativni-nije bitno koje doba dana ili noći možete primijeniti.) U prošlosti sam se glupo naći na plaži bez dopunjavanja kreme za sunčanje, i moje lice okrenuo crvena i ubod kao kučka. Pametna, Michelle-kao da imate opekotine neće pomoći vašem nastojanju da iskorijene tamne mrlje.

Dakle, ovo ljeto, odlučio sam da se povuče iz mog Retin-A upotreba potpuno, jer sam provodio mnogo vremena ovdje:

(Wah! Želim da se vratim.) U svakom slučaju, to nije bilo vrijedno da se senzibilizira lice toliko na suncu, s obzirom da sam proveo gore od pet, šest sati dnevno van i ja bi uvijek bio brige o tome da li sam bio u plamenu.

Još jedan razvoj u mojoj opsesivno ljepoti istraživanje nekih novih činjenica: Ja sam pokupiti o tome kako Retin-A možda nije siguran kao što mislimo da jeste. (Eeks! Bone bolest?) Da zaslužuje cijeli post sam po sebi, tako da ostanite u toku. Mislim da je kratkoročno korištenje je u redu, ali dugoročno? Nisam siguran.

Tako da sada, ja bih da vas upoznam sa mojim pinch udaraca:

SkinCeuticals Blemish + Age Defense, na Amazon.ca, Amazon.com, Bliss, DermStore i njegu kože Rx

Ovo je najnoviji smeđe-u boci serum za svoj put u moj lijek kabineta. (Nekako sam se kao ludi naučnik sa ovim stvarima, obično ću primijeniti neke raslojavanje kombinaciju toga, Phloretin CF kao mog antioksidans i moj verni Consonant HydrExtreme za hidrataciju.)

load...

Ono što je je spoj dionska kiselina, salicilna kiselina, LHA, glikolna kiselina i limunska kiselina. Da ukratko ono što svaki od njih radi:

  • Ti već znaš o salicilna kiselina, što je nevjerovatan BHA (beta-hidroksi kiselina) koja oplemenjuje pore i pomaže u smanjenju akni.
  • I glikolna kiselina, si upoznat sa; to je AHA (alfa-hidroksi kiselina) koji uklanja mrtve kože ćelija nakupljanje i pomaže povećanje hidratacije.
  • Limunska kiselina je druga vrsta AHA, koja podstiče piling i pomaže smanjiti znakove starenja.
  • Dionska kiselina (ovo sadrži punu 2%) je prirodno izvedena biljnih kiselina koja pomaže u smanjenju proizvodnju sebuma i akni bakterije i pomaže sprečava one post-upalnih akni maraka uzrokovane upale i / ili izlaganja suncu.
  • Konačno, LHA je skraćenica za lipo-hidroksi kiseline, i to uklanja mrtve stanice, decongests začepljene pore, zaglađuje površinu kože i smanjuje upalu.

Znam šta misliš-to je puno kiseline! Ali obećavam ti, to nije oštra. Imam više osjetljivu kožu od većine, a kada sam prvi put počeo na ovom, samo jednom dnevno u večernjim satima, nije da mi je koža malo peruta oko nosa. Ništa major. Moja koža navikli na proizvod u roku od nedelju dana ili tako, i ja sam ga dva puta sada koristi dnevno bez isušivanja pitanja na sve.

Samo sam ovo slika od moje boce, tako da možete vidjeti kako to izgleda iznutra. To je kapaljkom, a formula je potpuno jasan, vodenast tečnost. (Love da to nije teška, masna krema!) Morate 4-5 kapi na čiste, suhe, goloj koži-a samo malo ide dug put. Možete ga koristiti jednom ili dva puta dnevno.

A tu su i neke prilično dobri razlozi zašto biste želeli. Jedna dvostruko slijepa, osam tjedana kliničko ispitivanje muškaraca i žena starosti 35+ otkrili da je efikasan kao 0,025% tretinoin (Retin-A) za starenje i akni, a zapravo bolje poboljšanje tonusa kože, blotchiness i smanjenje ukupnog broja akni.

Drugoj studiji muškaraca i žena od 18 do 40 godina nisu našli statistički značajna razlika između njega i recept 1% ​​klindamicin ili 5% benzoil peroksida.

Vrsta impresivno, zar ne? (I obećavam, ovo je #notanad.)

E sad, ja ne bori s aknama osim što je čudno predmenstrualnog undergrounder da nikad nije ni riječ o glavu prije nego što se smiruje nekoliko dana kasnije, tako da ne mogu komentirati previše o svim akne prednosti. Ili možda mogu? Osjećam se kao moja koža je bolje / jasnije ovih dana u odnosu na prije par mjeseci na Retin-A, u stvari, tako da vjerojatno postoji korelacija. Možda je to zato što Retin-A STILL me stvarno isušuje, čak i nakon mjeseci upotrebe, a na ovom se osećam kao da mi barijeru kože je još netaknuta i ne stalno imati sloj mrtvih ćelija kože skidaju.

Što se tiče strane anti-aging, ne znam o linijama, ali ja sam zadovoljan sa tonom moje kože i nedostatak tuposti u zadnje vrijeme. Plus, ja sam sluh od Dr. Neal Schultz (u DermTV guy) i dr Adrienne Denese, i New York dermatolozi, o prednostima glikolne kiseline kao sastojak protiv starenja. Skloni smo da mislimo sve što radi je piling, ali to nije istina. U stvari, to je direktan citat iz Schultz: "Ne postoji ništa Retin-A to glikolne ne."

Znam da je ovo serum sadrži više od samo glikolne-ali na osnovu mog iskustva do sada, mislim da je na nešto!

SkinCeuticals Blemish + Age Defense, na Amazon.ca, Amazon.com, Bliss, DermStore i njegu Rx.

Reci mi:

Da li ste odjavili ovaj proizvod (ili bilo šta drugo od SkinCeuticals)? Da li koristite retinoidi tokom cijele godine ili da li ih napustiti u ljeto kao i ja? Šta mislite o glikolne kiseline kao sastojak protiv starenja, a ne samo piling?

load...