Ljepota

Probajte ovaj narandžasti i crni tutorial za Noć veštica

Probajte ovaj narandžasti i crni tutorial za Noć veštica

Otkad sam počeo koristiti lak za nokte, ja sam uvijek bio tu djevojku koja odgovara joj nokte da joj praznika. Božić: crvena i zelena; Uskrs: pastela; Dan Kanade: crvene i bijele; St. Patty: zelene, zelene i više zelenih. Me shvatate.

load...

Očigledno Radim Halloween temu previše. Osim što imaju jednu rezervacija: narančasta i crna definitivno nije moj prvi izbor kada je u pitanju kombo boja. Ali s obzirom da stvarno nemam uticaj u promjeni gnusnosti da je shema boja Halloween, pokušao sam napraviti nail art dizajn koji je kao otmjen moguće.

Sta ti treba

  • Baze i top coat
  • Black lak za nokte (koristio sam Sally Hansen Hard as Nails Xtreme Wear Nail Colour u Black Out, koji možete kupiti na Well.ca za 3 €)
  • Orange Polish (koristio sam Sephora by OPI Nail Colour u Hi Def)
  • Quo Orly Dotter Duo alata, u njihovom Instant Artist Kit. Ili samo koristiti kemijske olovke da ste spremni da uništi zbog noktiju!

Prvi korak

Nanesite svoj omiljeni bazu kaput. Koristim Sally Hansen Miracle Cure (7 € na Well.ca). Nakon toga se suši, nanesite narandžasto za nokte.

Drugi korak

Slikarstvo je crna traka je zapravo mnogo lakše da to freehand nego što izgleda-obećanje. Širina će ovisiti o poljskom četkice koju koristite. Najbolji način da biste dobili lijep ravnoj liniji bez korištenja traka je da počne u vašu kutikule i povucite četkicu u jednom brzom moždanog udara do napojnice.

Pro tip: Nemoj biti škrt sa crnim nokte. Želite imati dovoljno na četku tako da možete pokriti punu dužinu noktiju u jednom pokretu. U protivnom, morat ćete se vratiti i pokušati savršeno spojiti liniju da ga dovršiti.

load...

Treći korak

Da bi tačkicama, koristio sam Quo od Orly Instant Artist Doter Duo alata (manji kći). Ono što čini ovaj proizvod tolika je da on sadrži i dva točkice različitih veličina. Plus, to je metal, dok mnoge druge dotting alata tamo su plastične, koje se polako dobiti iskrivljene tokom vremena i ostaviti vas s SAD-tražim polka dots.

Ako ne posjedujete dotting alat, bez brige! Znam da imate olovku. Bilo koji kemijskom olovkom koja može stati u vrat poljskog boca je dovoljno dobar olovku koristiti za dotting! Koristio sam olovku na dva nokte dokazati koliko dobro to radi. Možete li nam reći koji nokte ?!

U redu, reći ću ti. Moje pokazivač i srednjim prstom!

Dakle, sad kad si vjerovati kako dobro olovku radova. Uzeti stvarni nokte četku iz boce, i tapkajte vaše dotting alat ili kemijskom olovkom protiv četkom. Kada ste stavili sredstvo protiv nokat, pobrinite se da ne gurati previše ili ćete samo spljeskaš crne nokte vani i izlagati naranče. Ja obično može izvući s dva ili tri tačke prije nego što mi je potrebno da ponovo gorivo moje dotting alat.

Pro tip: Prije nanošenja svoj top coat, pričekajte barem 10 minuta da daju tufnama dovoljno vremena da se osuši. Ako ti to prerano, dobit ćete crne crte dole nokat.

Happy Halloween, i nadam se da ih zakucati!

Rikki Ciminsky je student na Rajerson Univerzitetu u Torontu. Prati je na Twitteru: @rikki_see.

Recite nam:

Farbate nokte koji odgovaraju sheme boja odmor? Jeste li pokušali izvesti kći alat ranije? Hoćete li probati ovaj DIY za Noć vještica?

load...