Ljepota

Pokušao sam da očistim strašno iskopavanje iz blueprintcleanse

Pokušao sam da očistim strašno iskopavanje iz blueprintcleanse

Napomena urednika: Odgovor Detox dnevnici su se vratili! Nakon Carole završio Benourished sok čišćenja (detaljnije u dijelu 1, ako ste propustili), ona je hrabro zaronili u čišćenju # 2.

load...

Tokom prozor između Božića i Novu godinu, uzeo sam na sok čišćenja da je sve počelo: BluePrintCleanse. Zasnovan iz New Yorka, to je možda najpoznatiji sok čišćenja tamo, kao poznate ličnosti kao što su Olivia Wilde, Blake Lively, i Jessica Szohr su svi primećen nosi potpis boce BPC-a. Iako je kompanija još od 2007, samo su počeli nudi preko noći dostava u Kanadi-tako savršeno vrijeme za mene da dam ovo čišćenje je go!

BluePrintCleanse nudi tri nivoa sok čisti (Renoviranje, Fondacija i iskopavanja), svaki se sastoji od šest 473ml boca soka dnevno. Dužina čisti u rasponu od jedan do šest dana, ali postoji mogućnost da se čak i duže od naručivanja višestruke (tj možete naručiti tri tri dana čisti za ukupno devet dana). Svaki čišćenje nivo je malo drugačiji u smislu sokova pruža, sa oko 100 kalorija odvajajući svaki nivo.

Trenutno, BPC brodova širom SAD-a i Kanade, i vaša sokovi stići negdje do 10:30 am (međutim, ako živite u osami, oni mogu biti isporučeni tek 04:30). Mine se pojavio u 10:00 upakovan u izoliranim plastična vrećica sa višekratnu upotrebu paketa led (tu je i opcija za dodavanje Cooler torba za održavanje vaše dnevne dodeli sokovi). Iako oni dobro upakovana da se čuva cool, pobrinite se da odmah stavi svježe i nepasterizirano sokova u frižideru. Iz istog razloga, vi ćete biti poslani u vrijednosti od soka tri dana u jednom trenutku ovisno koliko ste odlučili da očiste.

Feeling hrabar, uzeo sam na svoje najteže čišćenje, otkopavawem Cleanse, za tri dana. Fokusira se na sokovima koji izazivaju detoksikaciju i, hm, eliminacija.

Možete dobiti četiri Green Sokovi, jedan Spicy Lemonade i jedan akažu mlijeka svaki dan. Tri dana pre mog datum početka (što se dogodilo da je Božić), dobio sam e-mail ističući kako početi pripreme za moje čišćenje, uključujući i prijedloge o vrstama hrane bih trebao početi eliminirati kako bi se olakšala u detoksikaciju modu. Bio je to dobar podsjetnik da se ne natrpati lice sa hranom u narednih nekoliko dana!

load...

Prvi dan

Počeo sam na optimističnu notu, kao otkad sam završio Benourished očisti, bio sam u mogućnosti da se izbjegne iskušenja koja je vrebala na svakom koraku (ostatke, kutije od peperminta koru od prodaje) i održavanje razuman navike (kao što je od gore na povrće). Pored prethodno očiste sugestije prep, dobio sam uputstva za vrijeme trajanja samog čišćenja, uključujući i ideje o tome što snack na ako bih pećine u čvrstu hranu u bilo kojem trenutku. Uspio sam da se kroz dan uglavnom uživajući u Green Juice (Romaine, celer, krastavac, jabuka, špinat, kelj, peršin, limun, đumbir), koja ima nizak sadržaj šećera i pomaže da se uklone toksične ostatke iz bubrega i mokraćnog mjehura. Između moje prve tri zelene sokove, čekao sam najmanje sat i konzumira najmanje jednu čašu vode. (BPC ne daje vam da podesite vrijeme kada morate piti svaki sok-samo po preporuci razmak svakog od najmanje jedan sat, te konzumiranje poslednje piće dva sata prije spavanja.) Fleksibilnost s vremena bio bonus , kao i moj napornog dana često su me izgubi pojam o vremenu.

Bilo je oko sredine popodneva (kada sam obično burn-out i sudara) kada sam imao Spicy Lemonade (voda, limun, agave nektar, cayenne). To mi je dao poticaj energije, uz dodatnu korist pomažući detoksikaciji moja jetra. Bilo je i mnogo lakše piti dole i malo više ugodan za nepce u odnosu na slične pića Probao sam u prošlosti nije bilo vidljive crvene mrlje od cayenne da sam morao da se guši se!

Za ranu večeru, imao sam još jedan Zeleni sok, a za drugi dio kasnije u večernjim satima, da je došlo vrijeme za Cashew mlijeko (voda, indijski, agave nektar, vanilije, cimet). Nagoveštaj vanilije je izvrstan, a tragova vitamini B kompleksa pomažu u regulaciji metabolizma. Dobio sam kroz dan bez osjećaj kao da sam sebe lišava, tako prvog dana nije mogao da ode bilo bolje.

Drugi dan

Tek manje od 1.000 kalorija dnevno plafon je počeo da udari malo teže za ovaj dan. Uzeo sam u istom sokovi otprilike u isto doba dana. Oko 05:00, našao sam se pate od malo boli glava sušen odlaskom u krevet rano. Jedna stvar koja je bila posebno teška oko pije hladne sokove u zimi je da sam počeo da stvarno žele topli obrok, da li je to pitu, pari zdjela gulaša ili čak oskudne kup bujona. Dakle, umjesto da samo pije običnu vodu, počeo sam da pijem toplu vodu sa stisak od limuna ili biljnih čajeva (koje je dozvoljeno) češće.

Treći dan

Probudio sam se bolje od moje glavobolje noć prije, ali je osjetiti malo spor i željan da se ponovo piti na isti šest sokova.

U mom inbox je bio još jedan e-mail, podsjećajući me da iako je svjetlo na kraju tunela je sija, cheeseburger ili nered poutine treba da bude u karticama. Umjesto toga, dobio sam savjete o tome što jesti (uglavnom voće i povrće) za narednih nekoliko dana kako bi se olakšao u ponovo jesti redovne hrane. Dan, a time i čišćenja, prošla bez mene varanje ili speleo u iskušenje. (Ura!) Ono što je uslijedilo, popuštanja u ishrani, bilo malo teže, kao i ja želim da imam neki mliječni proizvodi i nemasno meso odmah. Srećom sam uspeo da se suzdrže od straha šokiranja mog sistema za varenje.

The Verdict

Bez obzira na mali broj kalorija iskopa Cleanse, našao sam upravljati tri dana bez gladni. Nisam im je dosadno s istim šest sokovi ni; Umjesto toga, dobio sam u ritam, postaje naviknuti na rutinu sokova. Do kraja je, nisam se naći zapravo žudnja-Da, žudnja! -a zeleni sok i propuštenih ne moraju da misle ili planiraju ono što sam morao jesti sljedeći. To zaista napraviti razliku da postepeno određene stvari kao što su kofein, meso i mliječne za ekstremne čišćenje kao što je ova, tako da ne prolaze kroz nagli osjećaj povlačenja. BPC također preporučuje radi klistiranje (!) U toku čišćenja da biste dobili osloboditi od tih toksina koji mogu biti dugotrajan u vašem sistemu, ako niste bili u mogućnosti da ide u kupaonicu. Preskočila sam to kao I * ahem * bio u mogućnosti da ostanu "regularni" tokom tri dana.

E-mailova su takođe super ohrabrujući, jer mi je pomogao da osećaju spremni i na kontrolu čišćenja, umjesto kao i svi ograničenja bi se diktira tri dana u mom životu. Ja sigurno ne bih preporučio razinu Iskop za početnike sredstvo za čišćenje, ali za one koji su probali sok čišćenje prije i traže da ga napravimo korak dalje, to je dobar izazov. Za newbie, tu je razinu Obnova, sa širim raznih sokova, i za nekoga između njih, tu je i nivo Foundation.

Sve tri vrste soka čisti start na 85 € po danu i uključuju troškove dostave širom Kanade (planovi sadrže orasi sadrže dodatnih 16 € uz doplatu zbog kanadskih propisa). Za više detalja, posjetite blueprintcleanse.com. I stay tuned za treću i konačnu, očisti naredne sedmice!

Carole Park je Toronto-based freelance pisac i ljepota urednik FrontRowMag.com. Ona je doprinijela TorontoLife.com, The Globe and Mail, BlackBookMag.com, ElleCanada.com, FASHION, Lush, Argyle i amortizera. Prati je na Twitteru: @carolepark.

Recite nam:

Da li bi ikada probao ovo čišćenje? Mislite li da troše ispod 1000 kalorija dnevno za tri dana je previše ekstreman? Da li ste ljubitelj zelenog soka?

load...