Ljepota

Pitanje: koju šminku treba nositi sa svojim naočarima?

Pitanje: koju šminku treba nositi sa svojim naočarima?

Imam nešto za naočale. (Posebno, kao i svako ko zna da će se potvrditi, na mušku populaciju.) Za žene, oni mogu biti jednako sladak ali kao čaša-nosi sebe, znam sve dobro ljepotu izazove pokušava "oblače ih" kada želite nositi nešto drugo osim pidžame i balzam za usne. A onda tu je i nije beznačajna činjenica da ste u mogućnosti da zapravo vide, što dodatno otežava stvar nanošenje šminke.

load...

Reader Melissa točno zna što ja govorim. Piše:

Kad imam kontakte na život je velika šminka-mudar, ali šta da radim šminku kad imam naočare? Izgleda samo da je odvraćanje od moje oči, i veliki vanbilansa u moje lice kao cjelinu s proporcijama. Ja stvarno ne znam šta da radim sa mojim licem - u stvari, ja preskočiti radim ništa sa mojim očima potpuno kada mi naočare su na.

Sada, znam da je iskušenje da baci u ljepoti ručnik je velika ali uz pomoć Anne Hathaway i nekoliko drugih celebs, skupio sam neke čaše smjernice za moje kolege četiri oka:

Manje (ŠMINKA) JE VIŠE

To je stvarno.

Znam da je iskušenje je da se nadoknadi za čaše pozivanjem ga-way up-sa šminkom, ali moje mišljenje je da je to pretjerivanje. Neki recepata, da, može učiniti vaše oči izgledaju manji, a postoje načini suočavanja s tim. Ali čaša jednostavno ne ide sa dramatičnim smoky očima. Ili tona boje sve do kapka.

To je nešto poput nošenja velike naušnice i veliku ogrlicu. Čak i ako ne možete izvući tona šminke sa svojim kontaktnih leća, nekako bacanje da dodatni pribor u miks može učiniti da izgledate klovnovskih. Umjesto toga.

FOKUS NA ODLIČNOJ KOŽU

Možeš li vjerovati da je ovo Megan Fox?

Koža joj izgleda neverovatno ovdje, i to je dokaz da se ova poruka o tome kako da to minimalno šminke dok je još tražim polirana. (Jer vjerujte mi, iako je ovaj izgled je low-ključ, potrebno je malo finese sa prajmerom temelj, iluminator i rumenilo da bi vaša koža tražim ovo blistava.) Ovaj dio će ići dug put ka čineći vaš nošenje naočala izgledaju namerno. Ne volim ih samo bacio na zato što nisam imao vremena da se spremi (čak i ako je to istina).

load...

A NUDE LIP nikad nije WRONG

Oba Megan i Jennifer Aniston znati ovo:

Možda će se koristiti za nošenje hrabriji usne nijanse (a možete ih nositi uz čaše, ali više o tome u sekundi). Jednostavan nude ili roze ili breskve sjaj za usne, međutim, ne-brainer. Pogotovo ako ste novi u čaše, imaju čaše s tamnim ili teških okvira, i / ili nisu neki šminke osobe. Kada držiš usne suptilne, oni neće da se bori s onim što se događa na gore. Lako peasy.

Oh, i da li je sjaj umjesto melem-kada nema boje, pop sjaja čini da izgleda više svečan.

Istaknite vašu liniju trepavica-NOT YOUR POKLOPCI

I to me dovodi do divan Anne Hathaway, čije izvršenje poenta ne može biti bolje:

Tako da sam već rekao da će sve dramatične na poklopcima, kako bi se nadoknadili za naočale, nije preporučljivo.

Da li to znači da ne bi trebalo da nose BILO šminke oko očiju? Pakao nema. Šta želite da uradite, umjesto toga, je da se fokusiramo na liniju trepavica i trepavica koliko god ljudski moguće. Dakle: do tona crnog voluminizirajući maskare i na gornje i donje trepavice. (Ništa od ovoga smeđe poslovanja. Svi su izgleda dobro u crnoj boji maskara.) Tada, kao i Anne je uradio, linija skroz oko oka sa smeđim ili sivim ili mornarice olovku. (. Nije crna iako-prestroga) Ja bih to unutarnje felge; pogledajte ovdje za savjete o vodootporne obloge koje traju. Ako morate nositi sjena, držite se nešto zaista mekana, poput bež ili breskve. (PS Kad smo već kod breskve, da breskva rumenilo i mat breskve usne su izvanredni!)

Možete ići malo teže s očima ako nosite naočare bez okvira, kao što su Alicia Keys ovdje:

Oh, i zato što su neki objektivi mogu vam dati podočnjake, pobrinite se da slijedite moje svih vremena omiljeni korektor savjet za izradu vaše oči izgledaju budna i odmorni.

Hajde, uradi A BRIGHT LIP

Možeš! Stvarno. Dokle god naočale su crne ili smeđe (ne boji). I budite sigurni da to uradi sa okvirima koji su prilično značajne previše, jer im je potreban chunkiness da ih izbalansiraju. Leona Lewis nam pokazuje kako se to radi:

Obratite pažnju kako meko šminke oko očiju je? Ovo je moj omiljeni način da se nose u svakom slučaju-sa svijetle usne samo maskaru i najmanji nagovještaj olovka za oči, u osnovi ali je još važnije s naočala.

Chloe Sevigny ide u klasičnu crvenu:

Opet, svi elementi su tu: neobičan, teži okvir (barem na gornji dio), plus veliki usne, plus minimalno oka. Volim te dugo trepavice!

WEAR BOJI SHADOW NA VAŠ RIZIK

Brights na oči može biti rizičan s naočalama ili bez ali ako ćeš probati, pogledajte u čaše superstar Alicia Keys (opet) za inspiraciju:

Zabavno, zar ne? Postoji nekoliko razloga zašto se to radi tako dobro: a) To je fokusiran samo oko liniju trepavica. B) To je "uzemljena" sa smeđe / crni eyeliner. C) okvira su crne boje, zdepast i modernog, tako da "odgovara" (u boji okvira će biti katastrofalne!). D) za usne je meka i sjajna. E) Ostatak garderobu ne uvodi nikakve druge boje.

Sad mi reci:

Nosiš naočare? Kako se nosite šminku s njima? Da li to izazov naći? Koji celeb mislite sike joj naočare najbolji?

load...