Ljepota

Opasnosti: novi trend kose boje o kome treba da znate

Opasnosti: novi trend kose boje o kome treba da znate

Mi smo svi vidjeli one šampon reklame-one vrste gdje optimistična žena muvao gradske ulice ili luksuzni stan s kosom koja je besmisleno obimni i sjajna. Tu je uvijek bilo zabavno malo na kraju, gdje su opušteno baciti svoju kosu preko ramena i zaslepljujućem snop svjetlosti kaskadama niz te su savršeno oblikovane uvojcima. Na manijakalna radost svima oko.

load...

Ali zaboraviti sve što proizvodi za kosu oni kojima se hvali šta ako bi imati isti super sjajnu kosu cijelo vrijeme?

Pa, novi bojenje kose tehniku ​​koja se zove "splashlights" može biti vaš odgovor. Stvorio grom horizontalnom traka skroz oko kose, splashlights oponašaju učinak snop svjetlosti udara kose. Tako da uvijek izgleda sjajno, bez obzira na to, kao da je vreme, i da li ste u zatvorenom prostoru ili van.

Koncept je osmislio kolorističke Aura Friedman je Sally Hershberger salon u New Yorku (radi sa MUP-om, Jennifer Lawrence, Sky Ferreira i Lady Gaga-no biggie), a na ulici je da je to "novi Ombre."

Preko Aura Instagram (gdje je objavljeno više klijent primjeri):

Dijete plakat za splashlights je Aura klijent, Caroline Polachek, pjevač za Žičara:

load...

To je zapravo prilično lijepa, zar ne? To zaista imaju izbjeljivanje, gotovo anđeoski halo efekt na licu. Mislim da odgovara njen oštar stil i njen oblik lica, a zatim sa minimalnom šminkom izgleda prilično slatko.

Jessica Biel je nedavno predstavio mnogo manje dramatična tumačenja trend, što bi bilo savršeno suptilne ažuriranje na standardnim naglašava ili Ombre za sve one koji ne misle da mogu da skinem verziju rockstar.

A tu je i ova lijepa djevojka, otkrivena na Pinterest:

Hoće li Splashlights Suit You?

Ako želite najdramatičniji "snop svjetlosti" efekat moguće, ravna kosa je najbolja tekstura imati. Međutim, baš kao i sa ombre, to znači i boja će se morati izvršiti savršeno ili čak i najmanja greška u primjeni će biti mega-očigledan. To rade na kovrčave ili valovite kose daje mekši, prilično izgled, kao što možete vidjeti na djevojka gore. (Nisam siguran ko je ovaj model, ali ona izgleda kao kombinacija Cara Delevingne i Sienna Miller, desnim ili je to samo meni?)

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir o splashlights je da oni nisu baš kao svestran kao Ombre i neće odgovarati svaki oblik lica. Žene s okruglim licima trebao biti oprezan sa ovim izgled, kao ovisno o tome gdje se nađe, horizontalna traka može učiniti vaše lice izgledati šire. Duguljasta lica, s druge strane, će voljeti ovaj izgled jer će skratiti dužinu. Ovala, srca i trgova treba da odgovara ovo savršeno kao što naglašava strukturu kostiju.

Koji tip frizura najbolje odgovara ovom bojanje tehnika? Očigledno, želite dovoljno dužine da pokaže traku svjetlosti, i idealno bez šiške. Što se tiče boja, sve prolazi osim plavuše-želiš da barem bude dovoljno mračno kontrasta da se pojavi.

Kako da biste dobili Splashlights

Kao što sam rekao, taj izraz zahtijeva potpunom preciznošću ili će jednostavno izgledati kao boja kose katastrofa. Kao što vi znate, ja sam veliki zagovornik kuće za bojenje kose, ali čak i ja bih Savjetujemo vam da odete u profesionalac! Donose na slikama u ovom članku kako bi bili sigurni vi i vaš frizer su na istoj strani.

To je rekao, ja znam neki od nas su jednostavno previše nestrpljivi čekati na salon imenovanje i da želi da se uradi u svakom slučaju (ja sam uglavnom jedan od ovih ljudi!). Ako se osjećate dovoljno samopouzdanja da pokušavajte ovo kod kuće, upisati prijatelj sa mirnu ruku da pomogne.

  • Praksa prvi na pod-sloj umjesto na vrhu, tako da možete vidjeti ako vam se sviđa učinak prije nego što počine na njega, a on će i dalje biti u potpunosti skriveno ako ne.
  • Koristite jagodice kao vodič za gdje će staviti u boji ovo je sjajno mesto za splashlights pogoditi, jer će naglasiti vaše strukture kostiju i dati vam malo mekoće oko lica za to anđeoski 'halo' efekt.
  • Get svojim prijateljem na vrlo stalno pere izbjeljivač preko sekciji, debljine oko 1-2 cm, ostavljajući krajeve van i pazeći da je čak i na obje strane.
  • Da bi se izbjeglo stvaranje prestroga linije, blago perje rubove (vidi kako Caroline nije potpuno pravo, ali i dalje ima definitivan horizontalni oblik?).
  • Nakon obrade, isperite i stil i proverite da li vam se sviđa efekt. Ako da, ponovite na gornjim slojevima kose.

Zaključak

Kada sam prvi put video tehniku ​​splashlights, bio sam malo šokiran, ali ovaj stil je potpuno raste na mene. Mislim da morate biti pravi tip osobe za čitanje: imam puno povjerenja da se povuče sa pomodnim verzija ovog izgled, ali ako ste odabrali ton-na-ton boje, to može biti super-soft i suptilan. I za razliku od Ombre, nećeš dodavanje svaka druga djevojka sa istom kosu dok hodate ulicom. (Još nije, barem). Ovo može biti odličan izgled ako izvršen sa vremenom i briga to zahtijeva!

Kako mislite o ovoj tehnici u boji?

load...