Ljepota

Nova Ombré kosa je više nosljiva od originala

Nova Ombré kosa je više nosljiva od originala

Znate o trendu ombre kosu, zar ne?

Alexa Chung je dijete plakat, i to je sve o tamnim korijenima i izbeljenim-out plavuša krajevima.

Tako da. To nije za svakoga. (Pa, osim za mog prijatelja T., koji mi je rekao one noći da je ona pitala frizer da izgleda kao da je rasla iz jako loše, 80-ih farbam posao. Samo je mogla doći odande tražim potpuno rad. Ako sam pokušao da, ne bi vjerojatno biti suza. Ona je beskrajno hladnija od mene.)

load...

U svakom slučaju! Mi ćemo pozvati da izgledaju ombre 1.0.

Sada je došao na moju pažnju da postoji mekši, suptilniji Ombre u gradu.

Ima sve budget-friendly prednosti originalnog Ombre je (što znači: da ćete provesti manje vremena u salonu kosa dodiruje se one ističe), ali izgled je mnogo lakše za nas ne-celebs da izvede.

I Drew Barrymore kosa je možda najbolji primjer sam vidio u zadnje vrijeme.

Hajde da ponovo pogledamo to:

Da li vam se sviđa?

Obratite pažnju kako bešavne je. Nema oštre linije obilježavanje gdje završava boju, i to je sve u istoj porodici boje, previše (što me čini da ona imala boja nanosi na korijene, umjesto da je pustimo da prirodne boje raste. Više o tome ispod).

E sad, ako je to ipak previše radikalan za tebe provjeri Julia Roberts u Jedi, moli, voli premijera:

Njen verzija je još suptilniji, ali opet, krajevi su definitivno lakši od korijena. Izgleda tako prirodno, iako kao da su obasjao od sunca, ne folije frizerski salon. I volim da je (kao što je Drew) ona sve čuva u istoj porodici boje.

Kako da biste dobili nove, suptilne ombre kosu

Sad. I nehotice dobio verziju ovog kose sebi druge nedelje u frizerski salon.

Moje kolorističke, u nastojanju da me spasi novac (volim), predložio je da se umjesto da se to ističe i boja svaki put, da sam samo da naglašava svaki drugi sastanak. I između, uzmem korijeni dodirnuo sa mojim tamnije osnovne boje. (I dobiti osnovna boja svuda da se zagrije moja prirodna Ashy nijanse.)

load...

Tako da sada imam nešto nekako sličan onome što Drew je ljuljanje sve u istoj porodici boje, ali nekoliko centimetara od tamnije boje od korijena. Samo sam mogao preskočiti vrhunaca iznova i nastavite sa ovim izgled, ko zna.

Ako želite još veći kontrast, pitajte kolorističke da zatim dodajte još naglašava oko dna sekcije.

Naravno, možeš uvijek samo ostaviti svoju kosu na miru i pustite da raste out.but osim ako si blagoslovljen sa kosom koja je u istom opsegu hlad (tj ne pepeo kao što je moj), to može izgledati malo. Kako da kažem, to ?. Neuredna.

Ja ću opet reći: ključ za nosive verzija ovog izgled je više nijansi jedne boje.

Šta mislite, momci?

Da li više volite Ombre 1.0 ili ombre 2.0? Šta mislite ko je to uradio najbolje-Drew ili Julia? (Ili Leighton?) Jesi li ti Jedi, moli, voli mrzitelj ili si Totes da ga vidim?

load...