Ljepota

Najbolji saveti za šminku za crvenu kosu

Najbolji saveti za šminku za crvenu kosu

Ja sam opsjednut Amy Adams u posljednje vrijeme, a moj Christina Hendricks fiksacija ide u povratku. Ali sada, mogu li podijeliti najnovije malo breaking news? To je upravo najavio da će Amy igrati Lois Lane u narednom Superman rimejk. Sviđa mi se ovaj baca mnogo bolje nego, recimo, Teri Hatcher. Ali ja neću lagati, to mišljenje je 100 posto na osnovu svog boju kose, što sam ja još jednom polako polako ka. (Iako ću vjerojatno zaustaviti na jagoda, pošto sam stvarno nemam boju da pravilno folirati.)

load...

Ali ako mogu izvući promašaj crvenih ili ako ste dovoljno sreće da bude prirodno-onda ova poruka je za vas! Dok sam ja očito potpuno ljubomorna na vaše kose, definitivno postoje neke šminke izazovima koji dolaze uz njega.

Evo q iz čitača Jessica:

"Ja sam plava otišao crvene, i da bi voljela malo makeup savjete. Sklon sam da ostanem prilično osnovne-popuniti obrve malo, smeđe liner, maskara jer volim svoju dugo trepavice, ponekad neki ruž, ponekad tečnost liner ako je to posebna prilika. Ali ja bih da probam neke druge partije izgleda, a volim Michelle Williams 'bez šminke izgleda, gdje su definirane oči na neki način, ali ne i očito, sa Głowy kože. Ali ja sam zabrinut za moju crvenu kosu da ne mogu to izvesti. "

Zapravo? Mislim da crvenokose da izvede širi spektar izgledu / boje nego što mislite.

Ovo dodiruje na filozofiji da Giorgio Armani je Reza Zaimeche dijeli s nama u ovoj vid, o tome kako on misli više ne postoje pravila u boji za šminku. (?.. Vaš make-up baza Da, ali ne i na ostatku) Još nedavno, osoba kolorističke Marie Robinson mi je rekao da isto važi i za kosu: možete izabrati bilo koju boju, ali to je o pronalaženju ton unutar tog raspona koji radi za određene boja kože.

Dakle, to je moja prva točka biti hrabar! I samo da probate boje koje se nađete privlači.

Ali, naravno, ja uvijek imati nekoliko dodatnih pokazivača. Sa korisnim vizualne primjere, ne samo od Amy i Christina, ali i Isla Fisher, Bryce Dallas Howard i (nekada crveni) Emma Stone!

Kako pripremimo kožu za šminku ako ste crvenokosa

load...

DO: Pobrinite se da ste odabrali pravu boju temelj i sakrila bilo područja diskoloracije, a posebno crvenilo (to će se boriti sa kosom).

NE: Pokušajte sakriti svoj pjege, ako ih imate. Potražite obična temelj i odgovaraju ga (i vaša korektor) sa svojim stvarnim tonus kože, a ne tamnije Freckle ton. U suprotnom ćete izgledati glupo i neka vrsta obrnutog Eagle. Pogledajte kako Brajsov pjege pokazuju kroz, ispod?

DO: Nosite peachy rumenilo. Ovo je posebno važno ako imate smeđe oči i vaša koža je na toplom strani (kao Isla je), ali čak i plavooki crvenokose s više porculana ili cool ton kože (kao što su Christina, Amy i Ema) i nosi breskve. Pink je mnogo teže-kao što možete vidjeti gore, to je davanje Bryce veoma rumeni ten i nekako se nalazi na vrhu njene kože umjesto miješanje u. #BlushFail

NE: Nosite bronzer. Ili barem ići lako na to. Brišući generalizacije ovdje, ali za mene, to je preblizu u boji za kosu, i mislim da je ono što je najlepsa o crvenokose naglašava da predivna kontrast između kose i kože.

Kako igrati se oči ako ste crvenokosa

DO: Zabavite se s bojom. Kao što je pokazano kako Emma i Isla, mornarica eyeliner Izgleda-MAZ-ing kada se koristi na liniju donjeg unutrašnjeg felge. (U stvari, nisam čak ni crvenokosa i ponovi ovo izgleda prilično često.), Ali meke smeđe, taupes, bronzu, pa čak i prigušeni zelje i ljubičaste će biti prilično, u bilo senke ili brodova.

NE: Nosite crno. Samo mislim da je to prestroga za bojenje većinu crvenokose. Pogledajte što mislim?

DO: Nositi crnu maskaru. Mnogo peeps kažu da crvenokose (i plavuše, što se toga tiče) trebalo bi da se drži smeđe, ali ja sam čvrsto vjerovao da trepavice svima izgledaju bolje u crno.

NE: Zaboravi da popuni, ili čak i nijansu, obrve. Uprkos onome što smo možda vidjeli na pistama u doba prošlosti, ne želite da nestanu iz vašeg lica. Niti želite da se sukobljavaju sa boje, ako si promašaj crvenokosa. Većina saloni će farba obrve besplatno ako pitate dok ćete dobiti sve od boje. Ne dozvoli im savršen meč, ali dovoljno da smanji ashiness i uskladiti sa kosom na glavi. (Budite oprezni ako se farba svoju obrve kod kuće. To je sve zabava i igre dok neko ne izgubi oko.)

DO: Budite oprezni sa cool-tonirana sjene, poput Amy je iznad nosi. (I ona je također dokazuje moje tačke o crnim eyeliner.) U kombinaciji sa cool-roze od ruža za usne, to je samo ne usklađivanje s njom tonusa kože.

Moj savjet: Ako odete cool na oči, toplije obraze i usne da se suprotstavi. Evo još jedan snimak Christina da ti pokažem šta mislim.

Ona ima sivo sjenilo, kao i, ali to čini sa toplije usne.

Kako igrati se tvoje usne ako ste crvenokosa

DO: Napravite meki breskve ili ružičaste sjajilo za usne svojim go-u. Prema rumenilo, breskve su generalno lakši ali vidi kolika Amy izgleda, iznad, uz najkraći mogući pop čiste roze? Usne su i dalje vrlo mekan, a ostatak šminku je topla, tako da radi. (Također primijetiti crnu maskaru!)

NE: Be afraid crvene boje. A svijetle, bold, visoko pigmentirana crvena je najlakše izvući ako radite sa tamnije kestenjastu boju kose kao što je Emma ovdje. Kada je vaša kosa bliže boje ruž, to je teže. Ali ako možeš posuditi neke od Christina ljepote povjerenje, to definitivno može raditi.

NE nositi cvijetu naranče. To je vjerojatno jedini boja koja predlažem ti protjerati iz vašeg šminka torbu, jednostavno zato što je previše blizu u ton boju kose. Umjesto toga, idite za tople crvene s primjesom od zlata, kao što je Amy nosi ovdje:

DO: Steer sebe ka bobica-ružičaste nijanse umjesto Fuchsias i tople roze. Kao što smo vidjeli gore na Amy, gore, kao hladne boje su teže za crvenokose da izvede. Ide s nešto u istom roze porodicu, ali s prizvukom više crvene u njemu, će poboljšati stvari puta milijardi. Pogledajte ovaj usne na Christina i vidjet ćete što mislim:

I tu je jedan konačna primjer na moja djevojka Amy.

Uh! To je puno šminke. I, hm, dovoljno vjerovatno fotografske dokumentacije Amy i Christina trajati sljedećih šest mjeseci. Ja ću uzeti predah od moje opsesije za narednu kratko-obećanje!

Neka vaše recimo

Da li trenutno-ili da li ste ikada bili-pravi ili promašaj crvenokosa? Ono što je / bio vaš go-to riđokos look? Ko je tvoja omiljena crvenokosa celeb?

load...