Ljepota

Najbolji rezovi za finu, frizljivu, talasastu kosu

Najbolji rezovi za finu, frizljivu, talasastu kosu

Dobro došli na naše dlake Konsultacije kolone. Da biste zatražili online kosu konsultacija od osoba frizer Bill Angst, slijedite upute ovdje.

Pitanje: Hairstylists uvijek želite cijepati moju kosu i sloj i teksturu to kao da sutra ne postoji. Upravo sam imala grozne šišanje, tako da je ova slika je od prije velike katastrofe.

load...

Pitam se da li nosim svoju kosu u redu, obzirom da su svaki put kad idem u novi salon, izgleda da imaju istu viziju za moju uvojcima: dužine brade i teško slojevito sa strane. Nažalost, sve to radi za moje debele, ali u redu, neposlušnu i valovite kose (koji ne osuši u lepu pregib) je da ga u veliki pouf-loptu. Na kraju sam se mrzim svoju kosu dok se ne mogu ponovo da raste ga. Kao što izgleda da niko ne bi mogao da smanji ovu kosu kako treba, ja prerasti mnogo rezova-Nije važno ako odem na skupe salon ili no-name jedan. Nisam imao lijepo pranje-i-go smanjiti jer sam bio u mojoj 20-ih.

Ja ne farbam kosu (još) i imaju tona kose, tako da ima izgledaju kao vrlo gusta, iako je tekstura je u redu. To je valovit, ali smanjuje i postaje neposlušnu kada se osuši. Ne smeta mi radi malo radim ujutro, ali ja ne želim da provedem sati feniranja, flat-peglanje ili uvijanje moju kosu. Dok Znam da sam preko 50 godina, ne mislim da nas starije žene nužno imati tipične starica, paž smanjiti samo zato što su sve stariji.

U svakom slučaju, sada sam malo 'makaza stidljiv. " Na posljednjem rez, na skupe salon, na kraju su skidajući tri inča, stavio tona slojeva u stranama i odsječena šiške i razrijediti ih s leđa kraj makaze. Sada sam završio sa laskave, kovrdžava, previše slojevita rez. Ja sam očajna za neke savjete ili moguće popraviti, tako da ja mogu osjetiti barem polu-atraktivan dok porastem ovaj haos. Hvala, i radujemo se odgovor. - Sharon

A: Sharon, stvarno mi se tvoja kosa na ovoj fotografiji. Ako je ovo vaša prirodno kretanje, imate zlata.

load...

Ako mogu da kažem, ovdje je duži dužine i moguće ideje u boji, što bi bilo zabavno igrati.

Na ovoj fotografiji, upaljač savjete i dodao dužina će vam dati savremeni izgled da mislim da traže. Također pokreta. 

Kao što možete vidjeti, joj korijeni su malo fuzzy-ništa loše u tome. Upaljač krajevima pokaže prirodno kretanje kose.

Na veću dužinu, trebalo bi da imate više tupim krajevima s dugim slojeva. Dužina i težina vaše kose će vam pomoći kontrolirati ludilo to kratko slojevi stvaraju. 

Drži se dalje od teksturu, prorjeđivanje ili britva rezanje, jer su svi od njih su krivci iza fuzz, za vaš tip kose.

Predlažem da koristite za oblikovanje paste kada je vaša kosa još mokra do zalizati frizz. Takođe pomaže zamku u vlage. Nakon nanošenja ga, koristite fino zub češalj da jednostavnije vaše kutikule i češalj u pravcu željenog stila. Zatim lagano SCRUNCH svojim krajevima prema svojim korijenima, pokušavajući da ne remeti fino efekt češalj. Tako ćete će promovisati toliko prirodni val ili pregib kao vaša kosa ima za ponuditi.

Billyxoxo

Bill Angst je jedan od Kanade najboljih frizera osoba i vlasnik Angst Salon na 240 Queen Street East u Torontu. Pozovite 416-360-5942 rezervirati termin.

load...