Ljepota

Najbolji (i najgori) šiljci za kvadratne oblike lica

Najbolji (i najgori) šiljci za kvadratne oblike lica

Pričali smo o šiške za krug lica i šiške za dugo lica; danas idemo na trgu oblik lica. (Držite provjeravaju sedmični za narednu one u nizu:. Srca, obrnuti trokut, kruške, dijamant i ovalni)

load...

Trga lice može biti zanimljivo za šiške. Bilo koji šiške koje su previše ravno preko služe samo naglasiti isti uglova u vilice, a to je upravo ono što vi pokušavate da omekša (zajedno sa čime se oči). U stvari, ravna kosa uopće može biti teško za kvadrat se suočava da izvede, jer ima nijedan od slojeva, valovi ili pokret koji pomažu difuzno ugaoni uglovima. Srećom, postoji mnogo pametan praska stilova koji će pomoći zaokružiti lice-i to je ono što ću danas dijele s vama.

Kao i uvijek, imajte na umu vaše individualne tipu kose, bilo cowlicks da prisiliti kosu da se razdvoje i naravno, pobrinite se da bi bilo slike koje odjekuju s vama da pokažete frizer.

Imaš li kvadratni oblik lica?

Kao što znate, Olivia Wilde je jedan od mojih top ljepote simpatije-a ona također ima kvadratnog oblika lica. Tako znaju da to nije prepreka za tražim neverovatno lepa (i to je potpuno u redu da se rock prasak-manje stilu da pokazuje, kao što je Olivia radi ovdje). Funkcija zaštitni znak kvadrata lice je jaka, kutne vilice. Lice je io istu širinu od vilice do jagodice na čelo.

The Best Bangs za trg lica

Bardot šiške: Kažu da centralni deo čini kvadrat lice izgleda više istaknuti, ali kao Nicole Richie pokazuje ovdje, to nije istina, ako ti šiške centra parted. To je zato što oni pokrivaju strane čela, a time se stvaraju iluziju zaobljenosti. Mislim da je mekan slojeva pomoći, previše; ovo je bio jedan od mojih svih vremena omiljeni Nicole Richie frizure.

load...

Mekana, razbarušene šiške: Lucy Liu je otišao bang-free jer je to Slika je snimljena prije 10 godina, ali je izgledala sjajno u raščupanu, sa prekidima šiške koje su varijacija na Nikolin Bardot stilu. Sa ovim, ne postoji definitivni deo, ali oni ne visi ravno, bilo. Krajnji rezultat je pokret i mekoću da potpuno skreće pažnju sa uglova vilice. (Alexa Chung je još jedan odličan primjer nekoga ko često nosi šiške ovako.)

Cijeli ali teksturom šiške: Možda mislim da treba da izbegavaju šiške sa trga oblik lica, ali to bi bilo pogrešno. Dokle god oni smanjiti poput Lea Michele's-lijep i teksturom na krajevima i udaranje oko obrva nivo-onda je to prekrasna opcija frizuru, čak i sa dugom, ravna kosa. Dozvolite mi da ponovim da je dio o teksturu. To je stvarno ključ; želite da raskine pravoj liniji tako da se ne stavlja naglasak na isti u vilicu.

Prekidima šiške: Olivia Wilde pokazuje varijacije na šiške Lea Michele je ovdje; oni su puno i pravo preko ali sa još više seckanja da ih razbiti. Ove šiške izgledaju posebno velika sa beachy tekstura visoke konjski rep, a nekoliko duži pramenovi izvukao dodati mekoću oko lica (bez izgleda kao prom pipci).

Dužoj strani šiške: Side Šiške su odličan izbor za kvadrat lice poput Katie Holmes ', zbog toga otvorenim krive oni stvaraju preko čela. Katie šiške su prilično dugo, ali ovo bi raditi i na one centimetar ili dva kraća. To je dobra ideja da se igra s okruglom četkom prilikom sušenja, da se stvori što više kretanja i talas u šiške moguće. Obratite pažnju na malo prema van pregib na krajevima Katie bob, što je još jedan način na koji je raspršuje uglove vilicu.

Flippy strane šiške: Evo još jedan primjer sa strane šiške na Mena Suvari, koja ih nosi malo kraće od Katie Holmes, a ima ih koji pokrivaju više od čela. Ako pogledate u nju krunu, šiške su klesani od prilično visoko, i imaju neke davno slojeva za stvaranje pokreta. I just love koliko ih je stilu s elegantnim dugim bob; šiške su ravne, ali sve usmjereno na jednu stranu. Love!

The Worst Bangs za trg lica

Pitate se šta ne treba raditi? Evo nekoliko vrijedan pažnje primjera:

Kratka, široka, kockasti šiške: Bai Ling je uvijek priča upozorenja u smislu ljepote, ali evo to je posebno šiške želim pričati. Oni ne samo točno u to ravno preko, grafički tupim oblik ja savjetovao protiv, ali oni također smanjiti prekratak i predaleko u strane njenog lica-što samo čini joj više kockasti izgleda.

Ukratko, tupim šiškama: Slična situacija se događa ovdje s Rosario Dawson. Kratka šiške uopće nisu najbolji izbor za kvadrat lice, a niti je sekla puno kose sa strane, ni njihovi očito previše grafički linije. A nekoliko centimetara duže i par teksturu makaza bi napravio sve razlike ovdje.

Duge, teške šiške: Tko se ne sjeća nagrade pokazuju kada Sandra Bullock izašla sa ovim najnesrećniji izgleda set šiške? Ovo su samo način previše teško i dugo da se laskavo. Umesto da fokus na očima, oni su potpuno ih i direktno pažnju sakriti na donjem dijelu lica.

Zaobljeni šiške: Zaobljeni šiške treba se suprotstavi obliku kvadrata lice, zar ne? Pogrešno. Barem ne kada oni smanjiti kao Bella Heathcote-a. Jer šiške su tako ravne i ravna, oni i dalje imaju isti učinak kao pravi preko resa, što je da bi privukli pažnju na nju jake vilice. Ako su bili više prekidima, kao što je Olivia Wilde je, oko će biti sastavljen umjesto dole.

Thin šiške: Malo wispiness može biti u redu za dugo lica (vidi: Molly Sims), ali za kvadrat oblika lica, čak i ne trudi se. Demi Moore je šiške su tanki i grudica zajedno, tako da nema definitivnog prasak izjavu sve je tu. Takođe bih dodati da su malo kratak da to pravilno side-sweep, jer nema dovoljno dužine da ih stvarno izvući iz lica i stvoriti kompletan, dramatičan kriva.

Blunt šiške sa strane komada: A zaista loša ideja, što dokazuje i Keira Knightley, je dodatak strani komada sa svojim tupim šiške. Ništa ne može biti više kacigu nalik na kvadrat lice. Umesto da umanji od jakih vilica, strani komada ponašati kao ogroman treperi znak da kaže "pogledaj me!" Bilo bi bolje da je radio neke Lea Michele stilu teksturu u prasak koji nije bio toliko pun, a bilo povukao sa strane komade u njen rep ili ostavio ih labave (sa ostatkom kosu), ali uvučen iza jedno uho.

Koji je tvoj omiljeni stil šiške za kvadrat lice? Ako imate kvadrat lice, koje frizure su radili za vas? Koji je najgori stil za trg lica?

load...