Ljepota

Najbolji bobi za talasastu kosu

Najbolji bobi za talasastu kosu

Dobro došli na naše dlake Konsultacije kolone. Da biste zatražili online kosu konsultacija od osoba frizer Bill Angst, slijedite upute ovdje.

Pitanje: veliki fan blog ovdje! Moje pitanje je uglavnom o dužini kose. Imam prirodno gruba, kovrdžava, valovite / kovrdžave kose. Ja sam uzimajući keratina tretmani za nekoliko godina, tako da je tekstura glatka nego što bi inače bio, ali ja još uvijek pronaći sebe oslanjajući se na salon eksplozija da držimo pod kontrolom (pogotovo zato što je gotovo do struka). 

load...

Ja apsolutno mrzim duva svoju kosu-to je iscrpljujuće i čini mi se da nikada ne bude kako treba. Sanjam da pranje-i-go kosu, ali nisam siguran šta dužina bi bilo najbolje za to.

U posljednje vrijeme, ja sam razmišljao o tome rezanje kosu. Instinkt je da se ne ide kraće od ključne kosti dužine ili ramena, jer sam visok i curvy (kao i zbog toga što bi moja kosa definitivno balon se, ako nije imao neki težina / dužina kako bi ga). Plus, ja sam čuo da je kratka kosa je vrlo visoka održavanje. 

Volio bih da čujem vaše stručno mišljenje o idealnom frizura i boja kose. Ide kratki lud za mene? Hvala unaprijed! - Yohanca

A: Yohanca, posao frizerka je slušati klijenta i pomoći im voditi kroz proces odlučivanja takve dramatične promjene.

Jesi li ti lud razmišljao kratku kosu? Ne ti nisi!

Ovdje je rez od svih rezova koji će raditi sa svim svojim problemima. Slojevi će dati svoj novi volumen stil i iskoristite svoj valova:

Za styling rez ovako, ja bih preporučio pustiti da se osuši sama po sebi da se volumen i teksturu. Onda stavi u velikim vruće valjci sa zrnasto sekcije da se pokret.

Natrag u dan, kada je došlo do Bouffant pokret, frizera prvobitno počeo razrjeđivanje krajeve kose da lakše smota valjci od tupim krajevima bi. Kada krajevi su previše strukturirani, oni imaju tendenciju da se lakše iskoči valjka dok pokušavate da ih u. 

load...

U posljednjih nekoliko godina, grunge pokret je vratila Bouffant na novi način. Dakle, vratili smo se tamo gdje smo počeli i da, Bouffant za tebe-koje bi se potpuna prednost vašeg preslatko brave.

Ovdje je još jedna verzija slične rez:

Da bi se postigao ovaj varijacije, koristite manji valjci na vašem potiljku smanjiti dužinu.

Boje, dodajući još jednu dimenziju boje će oduzeti od vizuelnih volumen kose. Ja bih da vidim dodan u boji u vašu sliku jedan upaljač vrhunac.

Billyxoxo

Bill Angst je jedan od Kanade najboljih frizera osoba i vlasnik Angst Salon na 240 Queen Street East u Torontu. Pozovite 416-360-5942 rezervirati termin.

load...