Ljepota

Koliko često nanosite zaštitne naočare ako radite u zatvorenom prostoru

Koliko često nanosite zaštitne naočare ako radite u zatvorenom prostoru

Dobro došli na naše Ask Beautyeditor kolona, ​​gdje naši stručnjaci odgovoriti na vaše kose, kože i šminka pitanja. Da traži za njegu kože savjeta:

  • Podijelite [email protected] sa "Njega kože pitanje" u naslovu.
  • load...
  • Ukratko opisuje vaš problem kože.

Imajte na umu: Sve slike će biti objavljene.

Pitanje: Ja sam crnkinji srednje ten. Koristim kremu za sunčanje prije odlaska iz kuće i ponovno primijeniti svaka dva sata, ili najmanje 30 minuta prije nego što sam opet sam zbog na suncu. Čitao sam da je za zaštitu od sunca degradira na suncu, ali ako ste bili unutra cijeli dan, nisu znojili ili protrljao lice, onda kremu za sunčanje i dalje treba biti efikasan.

Da li je krema za sunčanje Prijavila sam se prije mog istočno putuje na posao (gdje zraci od izlaska prolaze kroz moj vjetrobran) me i dalje štiti, kao što sam ja vozio kući, kada su zraci iz zalazak sunca na zapadu dolaze kroz vjetrobransko staklo? - Angie

A: Angie, hvala na pitanju.

Ako koristite zaštitne kreme kako treba, onda da, oni mogu trajati nekoliko sati, ako je koža ostaje suho do četiri do šest sati. 

Dakle, ovisno o tome što put kada ga primjenjuje, možda ćete i dalje biti zaštićeni od vremena vozite kući.

Istina je da ako trljati područje u kojem je primijenjen kreme za sunčanje, onda možete ukloniti dio toga. Takođe bi trebalo da ponovo primijeniti zaštitu od sunca, ako vam koža mokra ili znojav.

Preporučujem SPF od 30 ili više. A 15 bi bilo dovoljno, ako je osoba stavlja na debeli sloj. Međutim, većina ljudi nisu dobri u primjeni kreme za sunčanje i ne dobijete pune efekte.

Ultraljubičaste svjetlosti koja prodire kroz prozore je samo UVA svjetlo, i kreme za sunčanje su manje efikasni protiv ove valne duljine. Pobrinite se da vaša krema za sunčanje kaže da vam daje širokog spektra ili UVA zaštitom.

load...

Uz vaš tip kože, morate puno manje brinuti o odnosu na fer-kože lica, kao što imaju neke prirodnu zaštitu od svog prirodnog pigmenta.

Dr. Nowell Solish je jedan od Kanade najboljih kozmetičkih dermatologa, sa sedištem u 66 Avenue Road, Suite 1, u Torontu. Pozovite 416-964-8888 rezervirati termin.

Odricanje od odgovornosti: Ova informacija je samo za opće namjene i nije predviđena niti implicira da biti zamjena za profesionalni medicinski savjet u odnosu sa svojim specifičnim zdravstveno stanje ili pitanje. Dr. Solish preporučuje da se obratite lekaru ili drugim medicinskim profesionalne za uvid u vaše specifične stanje i medicinske opcije.

load...