Ljepota

Koji je najlakši način da napravite dimljene oči?

Koji je najlakši način da napravite dimljene oči?

Amanda Seyfried meki smoky pogled oka.

Imate li šminka pitanje za Beautyeditor? Poslati ga [email protected] sa "Šminka pitanje" u naslovu. Bilo bi nam drago da pomogne!

Pitanje: Ja sam majstor svjetlucavoj, šampanjac boje sjenila, ali kompletan dunce kada je u pitanju mat smoky eye-ili bilo smoky eye što se toga tiče. Zaista bih voleo da nauče kako napraviti jednostavan, nešto suptilniji i ne tako Kardashian. Mislim da svaki put kad se pokušaju, oči izgledaju komično mali. Možeš li mi dati bilo kakve preporuke proizvoda ili savjeti? Danke! - Mary

load...

A: Mary, volim ovo pitanje-mi postavljaju to stalno! A smoky eye može biti relativno lako. 

Kada većina žena misli o smoky oka, misle o tome sa crnim i tamno smeđe mat sjene. Ovo je vrlo tradicionalnom stilu od smoky oka, ali može biti vrlo intenzivna za većinu nas da izvede. 

Koristeći svjetlucavu sjenilo umjesto mat će jedan odmah da izgleda mekša, jer su shimmer reflektira svjetlo. Shimmer sjenila su također lakše uklopiti i raditi. Kamenac su obično više teško teksturu da se prijave.

Prilikom odabira boja, mislim dragulj tonova: tamno brusnice, mornarica, Deep Forest zelene, kalaja ili tamno ljubičasta. U kombinaciji sa crnim duž linije trepavica, ove nijanse daju seksi, mekši izgled dima oka.

Kako to učiniti Soft Smoky Eyes

Korak 1: Primena temelj preko cijele područje oko očiju.

Korak 2: Uzmite vrlo crna Kohl olovka za oči i pokrenite ga uz liniju trepavica. Ključ je da se koristi Kohl, za razliku od tradicionalnih brod, jer će razmazuje bolje za smoky efekt. Ova linija ne mora biti savršen, kao što ćemo to razmazuje. To jednostavno mora biti što bliže trepavicama moguće.

Korak 3: Uzmite Smudger četkom i pokrenite ga uz Kohl liner, duž linije trepavica, spajajući se na poklopac. Ovo tama je ono što će dati svoj smoky dubinu oka i da će pružiti bazu za dragulj napregnut sjenilo (tako u sjeni će izgledati "smokier" za razliku od "svijetle / šareni").

load...

Korak 4: Sa čistom četkom, primijeniti sjenilo na poklopcu od trepavica do nabora, ali ne i iznad pregiba. Volim koristiti osnovni sjenilo aplikator četka za ovo (obično mekane kvadratnog oblika četke). Opet, to ne mora biti savršen-samo ovjeriti ga na poklopac. Miješanje dolazi sljedeći.

Korak 5: Uzmite kovitlac četkom (aka nabor četka-četke koja je kružna sa zaobljenim gore). Sa NO proizvod na četkicu, početi stapa vaše slojeva. Blend duž rubova i duž nabora. To će omekšati oči i stvoriti zadimljenoj izgled. 

Možete se kretati četkicu u sitnim krugovima i početi stapa iz pregiba ako želite:

Ili zadržati samo na kapak:

Miješanje od pregiba čini više primjetan aplikacija, a držeći ga na poklopac je minimalna. Nastaviti miješanje dok ne dođete do željene mekoću. Uspjeh bilo koje smoky oka u miješanje.

Korak 6: Da stvarno otvoriti oči i učiniti ih pop, nanesite boje šampanjca sjena do samog najdubljim kutovima očiju i na kosti obrva (područje odmah ispod obrva). Kontrast svijetlih i tamnih će definitivno dati izjavu i držati tamna senka od minimiziranje oči.

Korak 7: Uz nalet intenziteta, možete se prijaviti crna sjena duž linije trepavica ponovno zatamniti područje na kojem ste prvi put primijenio Kohl liner. To daje vrlo lijep kraja, ali nije nužnost. 

Sabrina Rinaldi je Torontu i Montrealu na bazi kosu i šminker.

load...