Ljepota

Koji je dobar krem bora za 24-godišnjaka?

Koji je dobar krem bora za 24-godišnjaka?

To je Twestion Time! To je Twitter Pitanje Vrijeme je za kratko.

Današnje pitanje je Fran, koji pita: 

"Bilo Recos za dobru kremu protiv bora za 24-godišnjeg? Pokušao Biotherm prošli put. Šta ti predlažeš?"

load...

Sada bi trebalo da kažem da Fran nije to samo pitaj me ovo pitanje. Ona je također zatražio dva kozmetičkih urednika. Njihove reakcije?

Lesa: U 24 ??? !!! To se zove krema za sunčanje! :)

Katherine: krema za sunčanje! To je to.

I naravno, da su u pravu. Ali ja ću da se proširi na ovome, jer imam sobu ovdje.

Dakle, pričajmo o krema za sunčanje prvi. Apsolutno, to je broj jedan stvar koju možete učiniti u bilo kojoj dobi ali posebno kada si samo 24-radi sprečavanja preranog starenja. (Ne veruješ mi? Baci na ovim ovdje slike.)

Ja sam veliki fan fizičkog bloka tipa kreme za sunčanje: cink oksid i titan dioksid. Kemijski opterećenje je sve manje i oni su super za osjetljive ili kožu sklonu aknama (za neke ljude, sastojci u redovnim kreme za sunčanje može biti iritantan ili izazvati bubuljice). Kao što sam ovdje spomenuo, moja omiljena jedan u svijetu Pure + Simple Svi Prirodna krema za sunčanje SPF 30 za masnu / problematičnu kožu; ona također dolazi u osjetljivo i protiv starenja formula.

Možete također tražiti kreme sa kreme za sunčanje povoljno ugrađeni. Jedan sam volim sada je Burt je Pčele Radiance SPF 15 Dan losion, što je velika osnovni hidratantna krema za sve tipove kože (ona također ima anti-bora koristi i da će učiniti vaš izgled kože blistaviji). Boscia Oil-Free Daily Hidratacija SPF 15 je još jedan dobar. Ali stvarno, ključna stvar za zaštitu protiv bora tokom dana je samo nositi kreme za sunčanje bilo koje vrste, periodu.

load...

Noću, nikad nije prerano početi koristiti proizvod iz retinoid obiteljski derivate vitamina A koji stimuliraju proizvodnju kolagena i mogu, tokom vremena, smanjiti fine linije i oštećenja od sunca. (Oni mogu također pomoći u nepravilnosti i, kao što sam već spomenuo nekoliko puta ovdje, još uvijek zlatni standard u borbi protiv starenja.) SkinCeuticals čini veliki retinol proizvod u oba 0,5% i 1,0% koncentracije-ali to je malo skupo. Volim NeoStrata 's anti-aging ponude previše, a njihova protiv bora Noć kompleks sadrži retinol, je za sve tipove kože i po nižoj cijeni. Još jedna opcija: Dermaglow ima liniju pod nazivom Nuvage, koji je dizajniran za žene u potrazi za spriječiti prve znakove starenja. Anti-Aging terapija proizvod nema retinola, ali ima antioksidante i peptide, koji su druga dva sastojka porodice tražiti.

Posljednja stvar: Nisam spomenuo kreme za oči, jer ako nemate super-osjetljivom području oko očiju, možete samo koristiti svoje redovne krema za lice na sve strane. (I Paula Begoun se slaže sa mnom.) Naravno, kreme za oko je lijepo imati, ali to baš i nije nužnost-a mislim da je u 24 želite da sačuvate svoj režim prilično jednostavno.

Svako ima više savjeta za Fran? Da li šokirani da sam Psovali krema za oči? Ili si još uvijek pitate kako je 24-godišnjak možda moglo već biti brige o bore?

load...