Ljepota

Kako ukrotiti dlake (ili samo igrati halo efekat)

Kako ukrotiti dlake (ili samo igrati halo efekat)

Kada je u pitanju nosite kosu-da li je to u punđu, konjski rep, pletenica ili top knot-imam prilično jak gledišta. Ja sam to već rekao, a ja ću ga ponoviti: 99 posto populacije izgleda bolje kada je njihova kosa je malo raščupan i neuredan, za razliku od super-čvrsto i super-zalizana.

load...

Zašto? Jer su meke malu bebu dlačice oko kose (kao i gubitnik, blago texturey 'u) su mnogo ljubazniji na našim dodacima. Struganje i / ili gladak kosu natrag tako teško će u osnovi baci veliku pažnju na stanje vaše kože, koliko dobro ste primijeniti svoj temelj i rumenilo, veličina nosa i koliko uši isplaziti. Za početnike. To je razlog zašto je to obično najbolje prepustiti modela i poznate ličnosti.

To je rekao, čitač Aja, čiji je pitanje bio je inspiracija za ovaj post, i dalje želimo znati ovo:

Da li postoje dobre proizvode za kosu na slick natrag te proklete beba dlake koje uvijek čeprkati kad stavim kosu? 

Za one koji vole taj pogled (ili da kažem, mogu ga skinuti!), Ja ću udio odličan mali trik kako da ih ukroti baby dlaka. A za nas ostale, kojima je potrebna mekoću oko našeg lica, želim vam reći o jednostavan način da se to kul fuzzy halo.

Prvo, nekoliko vizualnih primjera kako bi bili sigurni da tačno znate šta ja govorim ovdje.

Evo Doutzen Kroes (s njom pogledajte moj video ovdje) pokazuje fazi beba izgled kose:

Da, ona je dovoljno predivna da izvede bilo koji frizuru (pa čak i ovu vrstu užasne žute sjenilo), ali ja potpuno iskopati teksture ovdje.

Možda je bolji primjer ne-supermodel osoba SJP:

Jer ona ima prilično jake osobine, mislim da je fuzz daje njeno lice toliko potrebno mekoću. Takođe sam da volim bebu dlake na Alexa Chung:

load...

Usporedite i kontrastu sa nešto ovako:

Kirsten Dunst je vrlo privlačna žena (i ona je Girl Hot previše!), Ali ja jednostavno ne mislim da je ovo super-čvrsto, super-slick vrhu čvor izgleda dobro. U odnosu na muke, fuzzy "halo kosu", to je mnogo manje laskavo i osjeća pomalo kao da se previše trudi.

Znate na šta mislim? Sada za savjete!

Kako nagovoriti svoju bebu dlake u meko 'n' seksi "halo" efekt

U zavisnosti od vašeg teksture prirodne kose, možda ni ne trebate učiniti puno nagovarati! Dakle, ovo je prije svega za one od nas s kosom koja je na redu je, prav, ravne strane. (Sob.)

U posljednje vrijeme, ja volim da koristim ovaj proizvod:

Ili ovaj je fab:

Redovito suho šamponi nisu ono što želite ovdje-trebate dlaku prah koji pretvara u jasnu teksturu proizvod nakon što ga trljati u kosi ili između prstiju.

Samo ga posuti oko vrhu glave (malo ide dug put, ali to možete učiniti u rubrikama ispod vaše strane), a zatim početi da radi to u, gurajući se iz korijena. Prilično brzo, treba primijetiti da je to davanje kosu neke mase i volumena, kao i početak tog fazi halo. Kevin Murphy ima veliki video pokazuje kako koristiti svoj proizvod.

Tada zaista izvući one slatka beba dlake, uzeti svoj zglob (nije tvoj dlan), a kreću se u kružnim pokretima širom vaše kose. To je u osnovi twist o načinu razmršivanje od zadirkivanja, i odmah će vam dati da halo smo poslije.

Još nekoliko stvari:

  • Učiniti samo na suhu kosu.
  • Preskočite lak za kosu ili bilo koje druge prodz nakon što završite-oni će uništiti efekt.
  • Ako vaša kosa se povukao u elastičnom, stavite obje ruke na potiljak na obje strane, i pažljivo izvucite naprijed. To će učiniti vaš 'upravo imao malo labavija. (Čitaj: hladnjak.)
  • Ne pokušavajte izvući velike zrnasto pipci na prednjoj strani, jer onda ćeš rizikovati tražim malo izlazio. Whitney Port vitrine ovo Beauty Nemojte:

Yowza.

Kako ukrotiti svoju bebu dlake ako oni vas muči

Zapravo volim ovaj trik, iako sam pro-beba tipu kose osobe. Evo tajna: to je zapravo nije proizvod koji toliko bitno, ali je alat koji koristite. Što je ovo!

Tako je. Zgrabi (novi, čist) soft-nakostrešio četkicu za zube i sprej sa lak za kosu. Ovo je jedna Omiljeno najviše frizera ':

Kao alternativa lak za kosu, možete koristiti za zaglađivanje ili sjaj za jačanje serumu. U Frizz Ease jedan će raditi sjajno.

Onda, samo koristite četkicu za pranje niz sekcije želite da ukroti, i to je to! Kovrdžanja na nulto na i poravnati, bez otežavanja ostatak frizuru.

Volite li meke 'n fazi beba kosa halo efekt? Ili si na tima Super Elegantan? Imaš li trik svog za bavljenje bebu dlake?

load...