Ljepota

Kako tretirati pileću kožu na zadnjoj strani aRMS-a

Kako tretirati pileću kožu na zadnjoj strani aRMS-a

Dobro došli na naše Ask Beautyeditor kolona, ​​gdje naši stručnjaci odgovoriti na vaše kose, kože i šminka pitanja. Da traži za njegu kože savjeta:

  • Podijelite [email protected] sa "Njega kože pitanje" u naslovu.
  • load...
  • Ukratko opisuje vaš problem kože.

Imajte na umu: Sve slike će biti objavljene.

Pitanje: Šta se zaista radi na riješi keratoze pilaris (natekle kožu na leđima ruke)? - Liz

A: Liz, ja sam pitala dr Paul Cohen, Toronto-based dermatolog a radi sa Aveeno, da odgovorim na vaše pitanje. 

UPDATE: sada vjerujem vitamina A je najefikasniji tretman za keratoza pilaris. Molimo pogledajte moje savjete o uzimajući vitamina A za zdravlje kože.

Dr. Cohen Savjeti:

Keratoze pilaris, koji se ponekad naziva "piletina kože", je nešto što ja vidim, možda 50 puta na dan. To je sveprisutan problem. To je varijanta ekcema, gdje je koža oko folikula postaje gusta.

Možemo to poboljšati, ali to je teško napraviti neravnine nestati u potpunosti.

Prva stvar je, potrebno je da vlaži marljivo. To će poboljšati izgled i dojam neravnine. Potražite proizvode koji sadrže ureu ili ceramidi-ona su važna zbog visokog sadržaja vlage, što pomaže glatke te grube zakrpe.

Neki ljudi vole da se koristi piling četkom ili spužvom, ili proizvoda koji sadrže mliječne kiseline, da razbije hrapavost kože.

Ponekad ovo stanje ima tendenciju da se bolje s malo sunca. A tan također pomaže da se prikrije svoj izgled. Dakle, malo izlaganja suncu može poboljšati nešto.

Ako je stvarno loše, recept retinoid lijekove, kao što su Retin-A može pomoći. 

load...

Tipično, savjetujem kratak kontakt retinoid terapije. Staviš kremu na leđima ruke za pet do 10 minuta, a zatim isperite. Ako ga držati tamo predugo, to postane previše suho. Kada koristite Retin-A na tvom licu, to je bolje podnosi, jer ima više nafte žlijezde tamo.

Dr. Paul Cohen je dermatolog sa sjedištem u Torontu a.

Odricanje od odgovornosti: Ova informacija je samo za opće namjene i nije predviđena niti implicira da biti zamjena za profesionalni medicinski savjet u odnosu sa svojim specifičnim zdravstveno stanje ili pitanje. Dr. Cohen preporučuje da se obratite lekaru ili drugim medicinskim profesionalne za uvid u vaše specifične stanje i medicinske opcije.

load...