Ljepota

Kako se osloboditi žute kose nakon liječenja keratinom

Kako se osloboditi žute kose nakon liječenja keratinom

Dobro došli na naše dlake Konsultacije kolone. Da biste zatražili online kosu konsultacija od osoba frizer Tony Chaar, slijedite upute ovdje.

Pitanje: Prije nekoliko mjeseci, otišao sam u salon i imala dijelove moje tamno smeđe kose istaknut izbeljivač kako bi pomogao mojoj bijele dlake rastu u više neprimjetno (patim od vitiligo). Prošlo je divno-I've brine o tome i trudim da bi to bijelo i zdravo. Međutim, zima ovdje je super-hladan i skalp pati. Jedan od mojih prijatelja predložio sam probati keratinski tretman. Stilista se složio i rekao da će dati svoju kosu zdravlje poticaj.

load...

Nakon što je učinjeno i oprao tretman iz moje kose, sve moje bijele dlake okrenuo žuta, kao nešto iz tube boje. Stilista nije izgledalo u fazama, ali ja definitivno bio. Ona je rekla žuti izgledao stilski. Nisam i ne želim to žuta. Kada sam je pitao koliko će žuti trajati, ona je rekla da će isprati s nekim pranja. 

Ono što se dogodilo u mojoj kosi? Da li to treba da biste žuti? I da li će otići? Mogu li da to nestane bez ponovnog bojenja moje kose? (Nisam baš veliki na bojenje. Izbjeljivač sam učinio za moju vitiligo je bio prvi put da sam ikada stavio boja u.)

Moja kosa osjeća zdrav i ne izgleda oštećen, ali nisam siguran da li je žuta znači da je sada oštećen. Moj dečko je pogledao moj skalp i kaže zakrpe koje su hypopigmented iz vitiligo požutele kao dobro. Hvala puno za uzimanje vremena da pročitate ovaj! - Nicole

A: Nicole, kad vaš stilista dao keratinski tretman, to je otvorilo kosu kutikule. To je zato da amino kiseline može da prodre u nju, između ostalih vitamina i minerala. Dakle, to je dobro za kosu.

Međutim, keratin tretman ne promijeniti boju. Uvijek postaje pomalo lakši, au vašem slučaju, žuta.

Sve što trebate učiniti je primijeniti toner.

Schwarzkopf Igora Royal 0-11 Anti-Žuta je čisti pigment Violet tonera. Možete ga pronaći na adresi ljepotu prodavnica.

Mix pola cijevi s 10 volumena peroksida. Dosljednost bi trebao izgledati kao curi jogurt.

load...

Nanesite ga svuda kosu za 15 minuta. Vidjet ćete ga promijeniti brzo-nakon 15 minuta, žuta će nestati, kao i žute mrlje na koži glave.

Tony Chaar je jedan od Kanade najboljih frizera osoba i vlasnik Tony Chaar Salon na 140 Avenue Road u Torontu. Pozovite 416-920-9965 rezervirati termin.

load...