Ljepota

Kako sam otišao od jagoda do neutralne plavuše

Kako sam otišao od jagoda do neutralne plavuše

Rano u kosu-odnos, moj dugogodišnji stilista, Bill Angst (koji svi sada znamo iz konsultacija čitača) mi je rekao: "Igrajte se sa svojim bojama, jer ne možete da se igra sa svojim cut".

I bio je u pravu. Dugo sam prestao borbi majke prirode, koji me je obdaren u redu, ravna kosa koja najbolje radi ako samo neka visi-ne slojeva, ne kovrče, ne stajling proizvode, ništa. (Možda ćete htjeti poslušati taj savjet, takođe, ako imate sličan tip kose.)

load...

Ali sam uzeti Bill se na stvar boju. Tokom godina, uradio sam ističe, uradio sam jednobojni, uradio sam ističe sa solidnim boji, i niz nijansi iz Chocolatey smeđe pa sve do platine plavuša. U posljednjih nekoliko godina, nastanio sam na ono što sam mislio da je moja "Život u boji", jagode plavuša (stvorio moje druge kosu momak, Tony Chaar, kolorističke izvanredni). Osim Ye Olde Burgundija boja kose katastrofa, koja se dogodila u jednom sam se udaljio od sigurnosti Tony kosu rezervacija boja, bio sam prilično oduševljen sa crvenim. Iako sam se oporavlja blonderexic, mislio sam da je to mnogo više laskavu sa ton kože u odnosu na svjetlo plavuša da su prethodne colourists me uvek dao.

U posljednje vrijeme, moja kosa je rasla mega-brzo. Stvari krenule nizbrdo za crveno kada sam imao trenutak u prodavnici svlačionici-ispod tog polu-zastrašujuće rasvjeta-a primijetio punih pola inča korijena, iako je samo nekoliko nedelja otkako sam video Tony. (Obično kad me dotakne se svaka tri, tri i pol tjedna.)

Kontrast dužine crvenkaste trakom moja prirodna Mousy nijansu tek počeo da me nerviraš, Big Time. Šta više, pitao sam se da li je roze tonovima u moju kožu ne bi mogao bolje izgledati sa hladnjakom, a ne zlatnu boju. U tom trenutku, znao sam novu nijansu biti na horizontu. A pošto mi se da te zadržim momci do datuma na moje promjene boju kose, evo šta se zatim dogodilo.

Moje pepeo napregnut za kosu spiration

Prije nego što sam otišao za pregled Tony, našao sam se primoran da potraži i pin fotografija nakon fotografija djevojaka sa Ashy bojama kose. Pepela smeđa, plava pepela, bio sam sve o pepela. Obrazložio sam da će se plavuša pepela odgovara moja prirodna boja kose, samo lakši, a samim tim i da korijene biti prob.

load...

Počeo sam da se sastavi svoje nalaze u mom frizura folder. Da, imam digitalni folder za te stvari-nemoj ti? Koristite Dropbox i možete izvadite svoje slike na telefonu, aplikacija prethodno boja, kako bi bili sigurni vas i vaše lice su na istoj strani. To je kosa planiranja od suštinske važnosti.

Stvar je u tome pepeljasto bojama

Kao što je moja kosa datoteke boja rastao, shvatio sam nešto. Počeo sam gotovo isključivo prikupljati fotografije piste modela. I nažalost, nisam model pistu. Ili bilo koje vrste modela.

Možete vidjeti koliko je velika pepeljasto kosa izgleda na genetski blagoslovljeni ljudi kao Frida Gustavsson:

Ili moja omiljena, Lindsey Wixson:

Ali mi je sinulo. Da li treba da izgleda kao model biti u stanju da izvede pepeljasto kose?

Pravi način da se do "pepela"

Pitao sam Tony šta misli dok smo baci kroz to zgodna frizura folder. Njegov odgovor?

Niko, pa ni ovi modeli, najbolje izgleda u pepeo. Mislim, da, naravno da su glupo prekrasna bez obzira na sve. Ali pepeo teži da pražnjenje sve boje iz tvoje lice, i mislim da se vidi da sa Frida i Natalia. (Lindsey nosi previše šminke reći.) Prema Tony, ako nosite pepela, treba da znate da je svaki mane, svaki spot, svaka malo crvenila ili pigmentacije, će biti uvećana. Morate biti prilično prirodno savršena, ili nije spremna da nadoknadi puno sa šminkom, kako bi se uspješno proći pepela.

Rekao sam da ne, hvala, kao i svaka racionalna osoba bi. Ali onda smo naišli na ovaj snimak Behati Prinsloo, i model sa tim tamnim blondish boje. Osim što ima neke topline na njega.

BAM! Ovo je bio jedan. Tony se složili. Hvala Behati! On je objasnio da svako ima polaskan malo topline u kosi. To se ne radi o odgovara cool kože s cool boju kose, ili obrnuto. Umjesto toga, on obraća pažnju na kožu i oči, a bira boje da će ih izvesti, umjesto kose što je stvar koju prvi primetiti. Topli tonovi imaju tendenciju da nam daju sve sjaj, bez obzira šta prizvuk.

Da bi se postigla moj novi izgled, Tony je da radi podizanja korenima kao i obično, u skladu sa ostatkom moje kose, prije nego toniranje crvenu na sudoperu. Ključ sa toniranje, kaže on, da ga gleda kao jastreb. (Istu ideju kao i izbjeljivač kupka je koristio prije nego što biste dobili osloboditi od strašne bordo.) On je ostao u sudoperu, gledajući u boji tako da neutrališe samo pravo nijanse. Čak i malo duže i da će okrenuti blato, očigledno!

Spreman da vidiš? Uzeli smo slike, jer kao što sam rekao, da je imao ozbiljan kosa-gasm preko ovaj izgled. ( "Odlična ideja Mich!" Mi se zabavljamo.)

Ja sam zaključio da je bolje nego pepela. To je neutralna blondey / brondey, samo malo zlatne boje. Tony ga opisuje kao "pijesak". Zapravo, nisam mislio da bi bilo moguće da ga u jednom potezu, jer korekcije boja obično je potrebno da se desi tokom vremena. Ali to je ono što je boja genije Tony Chaar je-definitivno da ga vidimo da li si u Torontu. (Njegov salon info je ovdje.)

Sada me izvinite dok ja perem kosu sa ljubičastim šamponom da zadrži brassiness na odstojanju. U međuvremenu, volio bih da čujem šta mislite!

Da li i ti, privlači te pepeljasto tonova model nalik? Da li pratite bilo "pravila u boji"? Ko ima boju kose iz snova?

load...