Ljepota

Kako sam izgubio svoje prirodne kaiševe i kako planiram da ih vratim

Kako sam izgubio svoje prirodne kaiševe i kako planiram da ih vratim

AnnaLynne McCord slavnu kovrdžave kose.

Nekada sam imao zle super prirodni pregib u mojoj kosi. Možda nije baš tako zli kao Miss AnnaLynne McCord ovdje. Ali ona je definitivno na vrhu moje liste kada je u pitanju Fricken 'prekrasnih prirodnih kovrče.

load...

Međutim, nakon godina mučenja moju kosu s vrućim alata i boja, moj niti me kažnjavaju tako što mlitavo, kovrčavu, a najstrašnije od svih. Bendy. Da, ponavljam, BENDY. Nije kovrdžava.

Nakon pričajući s Charise Bauman, akademije edukator na Aveda Instituta i Akademija u Torontu, konačno sam prihvatio da sam ja jedini krivac za moju kovrče gube. Ljubazno, Charise nije ukazala nikakve prste u mene. Umjesto toga, ona je objasnio zašto moje redovne kosu rutina ispružio zavojnicu u mom pregib, i kako ja mogu početi da se popravi!

I, Riki Ciminsky, kažu da će se vratiti i prihvate moja prirodna uvijanje. Ko je sa mnom ?!

Ovdje su moje greške, a Charise je jednostavni popravci.

Greška # 1: Bojenje prebled i prečesto

Ja sam 100 posto kriv mijenjanja moje kose kao da je to kao dosadan i mijenja moje čarape. Uz stalno umire vaša kosa nije baš sjajno za svoj uvojcima, pravi problem je kada idete upaljač. To vam daje dah na vrhu i mlitava kosa na krajevima.

Dozvolite mi razbiti kako se to dogodilo:

  • Lightening kosu podiže zanoktice kose (kako bi izbjeljivač do srži vratila kose), ali često neće položiti stan ponovo kasnije. To može učiniti vaša kosa izgledati još gusta i više pun nego što jeste. Ovo otkriće je bilo ono što je moje oči šire od užasa. Nas kovrčava folk znati volumen je rijetko, nikada, nikada, nikada cilj.
  • Izbjeljivanja vaša kosa je jedan od najsurovijih stvari koje možete učiniti kako bi vaše mane. Preko obradu kose, takođe ubiti teksture zajedno sa njim-ostavljajući završava sa samo patetično frizzies da se trudiš da bude lokne!
  • load...

Rjesenje? Pokušajte da se drži jednu boju! (Ključna riječ: TRY).

E sad, moguće je da vam pomaže da kovrče u prilično dobrom stanju, čak i ako posvijetliti kosu, dokle god potpuno beba to. Ali ako volite da ga ofarbam) često i b) različite nijanse cijelo vrijeme, onda da, ti si u opasnoj zoni.

Dakle, ako ne želite da žrtvujete svoju kosu promjene u boji za kovrče-i djevojka, totalno te-onda Charise predlaže pokušavaju polutrajna boja kose. Hemikalije jednostavno nije tako oštra kao stalni.

Moj omiljeni kod kuće polutrajne boje za kosu je L'Oréal Paris zdravi izgled creme gloss boja.

Ova linija bojenje kose nema amonijaka u njemu, kemijske u većini boje da oštećuje proteina u svakom Strand. Jedini ulov: polu-stalni neće posvijetliti kosu.

Greška # 2: Prženje pregib sa Heat Stylers

"Najveći izazov za žene s kovrčave kose je nedosljednost i kovrdžanja", kaže Charise. "Curls nikada nisu isti nakon svakog tuš, koji mogu dobiti neugodno."

Stoga: nas curlicues pokušati stvoriti dosljedan teksture pomoću vruće alata.

Pomislite na 400+ stepeni tablice stisnete kosu između svaki put kada ispravite ili uviti kosu. Jer je naša kosa je "tehnički mrtav", to nema šanse da nam reći kada smo boli to (kao što je naša koža bi) kada previše topline ide u to. I onda smo završili ispunjen je i uzrokujući štetu koju čini kovrče gube odskočiti.

Rjesenje? Koristite prave proizvode, a ne toplinskim oblikovanjem. 

Charise mi je dao nekoliko tips ovdje.

  • Šampon će vam pomoći da napravite novi početak, jer je posebno napravljen za dobijanje oslobodi junk držali kosu. Težak proizvod nagomilavanje ostavlja sintetski voštani silikon premaz na kosi, koji je težak dole kovrče. Pokušajte Pantene Aqua Light šampon ili TRESemmé Deep Cleanse šampon.

  • Koristite pomade, serumi, i ulja-kremastiji, to bolje! Proizvodi sa "ovlaživači", aka klizava proizvoda, pomažu u borbi protiv frizz. Da bi bili sigurni ste grabi pravi proizvod, Charise predlaže testiranje je na poleđini ruke. Ako se smatra ljepljiv roku od jednog minuta ili tako, to znači da je vjerojatno alkohola u proizvodu. Alkohol sisati vlagu kose i daje vam da Gnarly hrskavi uvijanje. Ne hvala. Dakle, nema gelova ili mousse! trenutni favorit Charise je Aveda Be Curly Curl Enhancer. "To je savršen za nekoga ko pokušava da dobiju kovrče nazad."

Ne bojte se pitati za testerima! Ne morate da se posvete kupnje proizvoda nikada niste koristili prije (i nemam pojma će raditi). "Većina frizerskim salonima će vam rado dati malo testerima probati kod kuće", kaže Charise. "Mi smo profesionalci kosu i da vam je potrebna da eksperimentišete!" Izgleda da je to samo tako jednostavno. Ako ste u potrazi za taj savršen proizvod, sve što trebate učiniti je pitati!

Sada kada imate novi proizvod. Budi strpljiv! Kao nedelju ili dve vrste pacijenta.

Ja sam sooooo izvan kriv odustajanja prerano. Kada je u pitanju pronalaženje novog proizvoda za kosu, jednom sam ga koristiti, ljuti se što sam vidio nikakvu razliku, a zatim se vratili na sve što sam koristio prije (bez obzira sviđalo se to meni ili ne).

Charise mi je rekao da moramo čekati najmanje dva tjedna da vidi puni potencijal i korist novog proizvoda. Možete kosa treba da se prilagodi i navikne na nove stvari!

Pro tip: Pobrinite se da stavite proizvod u vašoj kosi, kada je još uvijek Sopping mokra. Iako kažu da je većina proizvoda "koristi me ručnikom osušenu kosu," čeka toliko dugo na kovrdžave kose omogućava strašna kovrče da postavite u.

Moralni priče

Kao što sam rekao, to je moja krivica da sam izgubila prirodni uvijanje. My hot alata, boja kose i proizvoda navike izazvalo moje kovrče da bježi. Ali želim ih, i sa ove savjete, definitivno planiram to. Ja ću držati objavljeno!

Jeste li ikada izgubili prirodne lokne? Ono što je pomoglo da ih se vrati?

load...