Ljepota

Kako pronaći svoj potpis boja za lakove

Kako pronaći svoj potpis boja za lakove

Možda Elle Woods je bio na nešto.

Znaš kako je imala potpis boje? (Pink, obvs.) Pa, bez obzira na ditzy izgled, naši djevojka znala njene stvari. (To je, pazite, bila je tema cijelog filma, ali ja digresiju.)

load...

Očigledno, svi imamo potpis u boji, barem kada je u pitanju lak za nokte. To je u skladu sa Essie Weingarten, osnivač Esi Cosmetics. A pošto ja samo malo opsjednut '80 moda sezonskih analiza boje (ko nije, zar ne?), Ja sam totalno skakanje na brodu ovaj voz.

Moram da pitam Esi, osoba, o ovom odličnom teoriji neki dan. (Ona je bila u gradu da objavi neke vrlo velika vijest:.! Od danas, njena linija je dostupna na Shoppers Drug Mart trgovinama diljem Kanade Ura) Evo šta je rekla.

"Neke boje su pravo na određeni tonovi-vi kože samo ga vidim. Najbolji način za početak je da se za ispravan sezone."

Biramo proljeće / ljeto / jesen / zima boje grafikona. (Sam zapravo eksplodira pronaći razlog da pričam o tome već mjesecima. Znam, Lame.org.) U svakom slučaju, evo zgodan grafikon sam našao online (ne od Esi) da koje boje idu sa kojim sezone prikazuje :

Slobodno zanemari mekano / jasan / svijetlo i sl stvari-u Ukratko, ono što vam treba da znate je da Springs i vodopadima imaju toplo tonovima na svojoj koži, dok Summers i Winters imaju cool tonovima.

Niste sigurni koji kategoriju spadaju u? Moja koža je prilično neutralan, ali znam izgledati pozitivno ILL u toplim bojama poput smeđe, zelena, žuta i naranče tako da je to kako ja znam da sam u hladnom spektru grafikona. Provjerite svoj ormar jer mislim da smo svi prirodno gravitiraju boje koje su najviše laskavo.

load...

Sada, da dodatno suziti, boja kose je vaš sledeći znak. Postoje različite teorije o tome, ali obično Springs i Ljeta su plavlja (ili lakši smeđe), dok Falls i Zime su više brineta.

Zabavno, zar ne? A kada je u pitanju lak za nokte, čini ukupno smisla.

To je razlog zašto, kao Summer, moja omiljena boja su pinky crvene i pinky koralja i, pa, pinky roze. Obratite pažnju na temu? Imam mnogo toga zajedničkog sa Elle Woods, pretpostavljam. Roze meni obično laskati jer imaju cool tonovima. (Sve dok oni nisu "srednje" prašnjav, Tawny, smeđe roze sam tako teško Psovali neki dan. Bojati se!)

Ali kada nosim nijansi koje imaju previše smeđe u njima (kao što je maslac u Londonu McQueen kolekcije), ili su previše tamne (kao OPI Lincoln Park After Dark i sl) ili čak previše gol (kao što su Chanel Inattendu), nisam baš osjećati kao što sam ja. Već na jesen ili proljeće? DA, DA i DA.

To je, rekao je, niko ne kaže ne možete nositi bilo koju boju želite na noktima. (Bolje da nosi potencijalno laskave hlad tamo nego oko svoje lice, zar ne?) "Ako se čini da se osjećate dobro, to je pravo boje za vas", kaže Esi. I naravno, trendovi za nokte u boji su trenutno Big Doćivežu "Dogovoreno. Nekako je teško pratiti.

Ono što mi se sviđa Esi (brenda), iako je da nikada ne vidim ništa previše ludo. Slučaj u točki: Kolekcija Proljeće boja brenda, koji se zove francuski Affair:

"Naše boje su više sofisticirane", kaže Esi. "Mi smo u trendu, ali ne idemo predaleko. Uvijek je nosiva i elegantan-ja ne žele da se žene da izgleda trashy." Činjenica da žive, zar ne? I na taj komentar, pitao sam Esi o kojima klasične nijanse svaka žena treba imati u svojoj kozmetici torbu:

Baletanke: Klasični blijedo ružičaste sa Sheer Finish.

Mademoiselle: Classic odrastao ružičasta.

Bordeaux: Deep crveno vino. (Esi voli ovo za zimu prste.)

Čarape: Spicy tamno creme crvene. (Što Esi nosi za pedis u ljetnim mjesecima.)

Da li ste Proljeće, Ljeto, jesen ili zima? Šta mislite da vaš potpis lak za nokte je boja? Ili volite da biste ga previše često ikad posvete jednu porodicu boja?

load...