Ljepota

Kako plavuša kod kuće

Kako plavuša kod kuće

Početna tehnologija kose je toliko napredovala ovih dana da je čak i vrhunske colourists osoba, kao što su Marie Robinson su priznali da su samo ne mislim da može biti bolje. (Pogledajte ovaj vid Michelle učinio s njom za obnavljanje.) Čak i svoj frizer mi je rekao da ne postoji u osnovi nema razlike u kvaliteti između salon boje i kitovi kod kuće.

load...

Ono što plaćamo za na salonu je tretman maženje i stručnost kolorističke-a (što je potpuno razumljivo jer su svi obučeni i iskusni i tako to).

Najveća razlika između salon i at-home boja je da je u salonu, kolorističke može miješati dva ili više različitih nijansi za stvaranje potpuno prilagođene nijanse da savršeno odgovara. U kutiji komplet, da dobijete ono što se jednom cijevi u boji i bocu developer.

Problem sa ovim je da možete imati previše dobra stvar, i to divno mekane zlatne plavuša na kutiji da je tako savršeno odgovara za kosu Jennifer Aniston može ispasti više ovako.

Poor Katy kosa ovdje izgleda Brassy i umjetni jer čistog tona zlata preplavljen boju. To se ne dešava samo u plavuše, ili-zlatne crnka nijanse prečesto pate isto Orangey sudbinu. Što je upravo zato colourists mix!

(Za zapisnik, Katy je mogao postići prirodniji izgled zlatno plava miješanjem srednje zlatno plava boja, 8G, sa srednjim neutralne plavuša, 8N.)

Ako ste na proračun, možete potpuno učiniti svoju boju miješanje kod kuće. Kažem vam, to je zapravo super-lako to učiniti sami za dio salona cijenu. Izborom dva bliska boje iz iste marke i klasa, možete stvoriti uravnotežen i profesionalnog izgleda boja nije potrebna salon putovanje.

Uzmite srednje pepeo plava kosa Taylor Swift, za drugi primjer.

Ovo bi moglo lako biti kreirana koristeći medij plavuša pepela (8A) pomiješana sa srednjim neutralnom plava (8N). Neutralne boje će uzeti oštre ivice sa ton pepeo, koji sam po sebi često može dovesti do sjaja, stan boje.

load...

Kako dom kosu numeracije boja i slova sistem funkcioniše

Sistem broj i slovo za pastama dom kosa je lako razumjeti, iako to promijeniti u skladu sa brend.

Broj na kutiji je 1-10, što je jednako tamna na svjetlo; 1 bi najtamnije crne boje, a 10 će biti najlakši platine plavuša.

Pismo koje slijedi označava ton. Tu su uglavnom pet tonova u boji kose: A (Ash), G (zlato), N (Neutral / Natural) i R (crveno). Ponekad, ne uvijek imati pismo, tako da u tom slučaju tražiti riječi su se u opisu boje.

Za moje instrukcije danas o tome kako da se plavuša kod kuće, mi ćemo se držati sa zlatnim i neutralni, ali i druge kombinacije koje idu dobro zajedno su Ash s neutralnim i crvena sa zlatnim.

NAPOMENA: Sve dok vašu prirodnu boju baza je u plavušu da zapali smeđe porodice, a zatim koristeći moj vodič ispod bi trebalo rezultirati svjetlo / srednje / tamno zlatno plava nijansa (u zavisnosti od početka boja).

Kako ide plavuša kod kuće

1. Kupovina dvije nijanse iz iste marke i opseg. Ovo bi trebalo da bude trajno, kao polutrajna ne pruža lifta; Garnier Nutrisse je odlična opcija. Nikad ne miješati dvije različite marke-sastojci će se razlikovati i može izazvati neočekivani rezultat (da ne bi bilo zabavno otkriti na kraju).

Garnier njegujuća krema u boji, na Amazon.com, Drugstore.com, Ulta Beauty, Walgreens, Well.ca i Walmart.ca.

2. Odaberite dvije nijanse koje su slične razine. Na primjer, Dark Golden Blonde pomiješana sa neutralnim Golden Blonde bi 7G mješoviti s 7N. Ne miješati nijanse koje su drastično različitim nivoima. Držati u roku od dva hlad opsega (tj ako koristite 8R bakra plavuša, koristite samo 7N ili 9N na tonsko ga).

3. Ne miješajte Pepeo i zlato! Tonski razlika je previše ekstreman i može dovesti do čudno boji. Mix samo Ash sa neutralnim ili zlata s neutralan ili crvena. (Još jedna loša kombinacija, iako to nije primjenjiv za plavuše, je crvena sa Ash. Ne radi to!)

4. Pomiješajte sadržaj dvije kutije-oba krema boje i oba programeri-u jednom posudu. S obzirom da je boca aplikator date u kutijama će biti suviše mali da miješati sve te boje zajedno, potreban vam je zdjela svog. Preporučujem koristeći zdjelu plastike ili stakla, a ne metala, kao određeni metali reagiraju s bojom i mogao bi promijeniti rezultat boju. (Isto važi i za bilo koji drugi alat koji koristite, kao što su češljeve ili kosu isječci.)

5. Nanesite svoju boju na krajevima prvo rade svoj put do korijena. Čekati preporučeni maksimalni put razvoja i zatim provjerite kosu. Ako to nije dovoljno svetla, čekati još deset minuta, a zatim isperite. Evo odličan savjet za dalje sijeva: kada se primjenjuje sve boje, gomilaju ti kosu na glavi i zamotati ga u foliju (foliju) ili kapu za tuširanje. Ovo volje primi toplotu i ubrzati proces sijeva.

Operite ga i stil kao i obično-i uživajte u novom, preplanuo, prirodnog izgleda plavuša! Ovaj isti proces može se koristiti za bakar crvenu izgleda prirodnije i da boje pepela više dimenzionalne. Šta je da ne voli, ljudi?

Reci mi:

Da li ste ikada ofarbala kosu plavuša kod kuće? Jeste li miješati bojama ili samo ga primijeniti pravo? (Kako je ispalo?) Koji celeb ima boju kose iz snova?

load...