Ljepota

Kako očistiti kosu kod kuće

Kako očistiti kosu kod kuće

Ne zaboravite kako Michelle kaže da je "My Little Pony" trend kose ne ide nigdje? Pa, prilično sam uzbudjen o tome više, jer, po drugi put, sam uradio kod kuće dip-dye posao u Lauren Conrad -style pink! -Na moj mali poni.

load...

Ja sam sada bojenja kosa mi za deset godina (ponekad u salonu, ponekad na svoju ruku), tako da u ovom trenutku osećam se kao da mora znati nešto o bojanje. Ja zapravo imam teoriju: dokle god boju kose koja uokviruje lice radi sa svojim tonus kože, onda ništa-dobro, gotovo sve-ide za krajeve kose. Budući da savjeti nisu zapravo u blizini vašeg lica, osjećam se kao boja ne mora nužno upotpuniti vašu kožu.

So. Valjanje sa tom teorijom, zašto ne probati neke roze tips ?! Ako se osjećate kao ronjenje u ovom šarene trend kosa, evo šta treba da uradite.

Uzmi još Manic Panic

Prva stvar koju sam uradio je pokupiti Manic Panic polutrajna krema za kosu u boji u Red Passion:

Uprkos svom imenu (i kako to izgleda na slici gore), boja je zapravo pink. Znam, čudno.

Evo zašto mi se sviđa:

  • To učinio upravo ono što je obećao (kada kozmetičkih proizvoda ne, to je velika stvar prekidač za mene).
  • To je spreman za upotrebu pravo iz ambalaže, i super razumljiv. Ne morate miješati boce i protresite ih kao ludi, koji je neophodan za većinu kod kuće boje.
  • Ono što je najvažnije, to postepeno bledi sa svakim šamponom do tačke gdje nestaje.
  • To bledi lijepo!

Plavuša protiv brineta pitanje

A DIY boju kose, posebno u svijetle nijanse, mogu biti kida živce. Čujem vas pitam: Da li će boja ni pojavio na mojoj kosi? Ili. Će ga ikada fade out?

load...

Pa, ne mogu da garantujem da je to dobro za oboje plavuša i brineta boje kose, jer sam pokušao farbu na oba moja prirodna smeđa kosa i plavuša krajevima imao sam nekoliko mjeseci ranije.

Mislim da je to vrlo živoj za ono što je umirao više; srednje smeđe. To izbledela brže u mom smeđa kosa nego u plavušu, ali to je nekako očekivano.

Blondes! Znam da bi mogao biti nervozan da boja može držati zauvijek. Ali, zaista, iskrenost, zaista svi došli iz moje kose nakon dva tjedna; oko 9-12 pere i nekoliko dana u odbojci na vodi.

Osim toga, kao što je blijedi, pretvorio se u pastelnim nijanse. Ovo je, zapravo, moj omiljeni deo! Bilo je izuzetno ženstven i girly. Mislim: Demi Lovato oko sada. Divno je to lakši, suptilnije nijansa pink ?!

Brinete! Kao prirodni brineta, uvijek sam mislio da je potrebno da bleach moju kosu kako bi rock kraja dip-obojena. Kao Zapravo, Manic Panic brend predlaže izbjeljivanja kosu bez obzira na prirodnu boju kako bi se pravom svijetle nijanse.

Ali, iskreno? Zajebi to. Plus, ja sam čuo da je za izbjeljivanje treba prepustiti profesionalcima, i kod kuće verzije mogu pržiti skinete krajevima, ako niste pažljivi. Dakle, samo sam ignorisao prijedlog Manic Panic i pokušao ga preko smeđa kosa:

Vidiš? Uspjelo je sasvim u redu!

Kako da koristite Manic Panic umočiti-bojiti kosu

1. Podijelite kosu na dva ili četiri nizak rep i pričvrstite svaki sa elastičnom. Deblji kose, više rep želećete kako bi se osiguralo da ne ostavljate nikakve slučajan komada kose. Ako ne želite da se farbam ni blizu svoje lice, klip se prednji dio kose.

2. Stavite rukavice ako želite da izbegnete mrlje na prstima. (Ili ne. Shvatio sam imao bolju spretnost i kontrole bez njih, tako da sam žrtvovao moje ruke za jedan dan!)

3. Rad sa jednim rep istovremeno, početi na dnu i uguši ga sa bojom. Hoćeš da ti krajevi biti najsjajniji i najživlje tako početi tamo. Na taj način, da se boja će se namakanjem u svojim krajevima najduže.

4. Ovo je težak deo! Korištenje čiste ruke, zgrabi svoju kosu u kojoj želite da počnete prelazak sa svojim prirodnim nijansa do ružičaste. Početi da okrenete taj komad kose sa svojim rukama, stiskanje i okretanjem na uklopiti boju.

5. Nastaviti savijaju u više navrata preko toga isto mjesto. Želite zadržati ide preko jedne "tranzicije područje" dok se ne lijepo suptilan spoj iz vaše prirodne kose do ružičaste boje.

Upozorenje: ako ne slijedite korak 5, surovom linija ovako će se dogoditi:

Pogledajte kako je uznemirena Nicki je ?!

6. Ponovite na ostatak kike, vodeći računa prelazak udari na istom nivou na svakom.

7. Kada završite miješanje, pojedinačno zamotajte svaki rep u staniol. Za jače boje, ostavite boja u 45 minuta. Ako želite nešto malo suptilnije, 10 do 15 minuta će učiniti trik.

8. Zatim samo oprati ga, sve dok nema više curenja boje dole u tuš.

U svakom slučaju, očekujem jarke rezultate! Sa ovim DIY pristup, možete dobiti jeftin način da umoči prste u vodu. Ili da kažem za kosu u boju!

Reci mi:

Da li ste ljubitelj trend dip-dye? Ako ste to već pokušali, što metoda ste koristili? Koji celeb mislite ima najbolje My Little Pony kosu?

load...