Ljepota

Kako oblikovati kovrčavu kosu bez proizvoda

Kako oblikovati kovrčavu kosu bez proizvoda

Dobro došli na naše dlake Konsultacije kolone. Da biste zatražili online kosu konsultacija od osoba frizer Bill Angst, slijedite upute ovdje.

Pitanje: Ja sam 23-godišnji student. Imao sam dosta problema sa kosom za neko vrijeme sada. Moja kosa je prirodno kovrdžava i tanak. Prošlog ljeta, osvijetljen sam ga nekoliko nijansi, a šteta je bila toliko loše da mi je kosa izgledala ljepljiv i bruto, tako smanjiti sam je ramenima. 

load...

Oduvek sam želeo da ide lakše, ali očigledno moja kosa ne može uzeti. Volim moja prirodna tamnu kosu, ali sam otvoren i za bilo koji drugi ne oštećuju boju.

Imam on / off odnos sa šiškama. Mislim da je moje lice je dug i izgleda bolje sa šiškama, ali nisam uvijek uvjeren da izgledaju dobro, ili da su oni pravi stil za mene.

Ne koristim nikakve topline, osim na šiške (koji ne izgleda štetno) jer blowdrying uvijek uništava kosu. Moje kovrče jednostavno neće uzeti, tako da nisam koristio blowdryer ili figaro / ispravljanje u mnogo godina. Uglavnom se drži moje lokne ili da ga se preko noći za bolji talasa. Nosim kosa mi se puno jer je moj tekstura je obično čudno, a ne sladak na sve.

Još jedan veliki problem je što ne mogu koristiti šampon ili uređaj na redovnoj osnovi. Pokušao sam sve bez mirisa, antialergijski ali nakon česte upotrebe vrste-silikona, svi su mi dati bolne kvrge na skalp, vrat i leđa. 

Našao sam bar sapun koji koristim par puta tjedno bez problema, a ja ne mogu ponekad koristiti uređaj za moju kovrče. Osim toga, ne mogu oprati kosu sa sodom bikarbonom i isprati sirćeta, i kosa mi ostaje vrlo zdrava-to jednostavno ubija moje pregib i uzrokuje vrlo zbunjujuće teksture. Imam nekoliko proizvodi za oblikovanje kose koristim na i off za moju kovrče, ali bojim se da ih redovito koristi zbog moje blage alergije.

Upravo sam stvarno treba stil koji će mene i moju prirodnu teksturu kompliment bez upotrebe puno proizvoda ili štetne prakse stil (ako je moguće). Hvala vam puno-Stvarno se nadam da imaš nešto što će vam pomoći moj zbunjeni kosu! - Alison

load...

A: Alison, mislim da je kraći rez će biti savršen za kosu i bilo bi sjajno da ti vidim dugačak vrat.

Ovo je opcija ne-bang sa centrom ili off-centar dio. 

Moglo bi se nositi ovo sa svojim prirodnim kovrče, ili glatka doći na strašan talasa u drugoj fotografiji.

To je profil oblika mislim da dodate volumen vaše brave:

I ja volim šiške na vas sa svojim lijepim talasa. Moj predlog bi bio da se tanji šiške, sa kraćim rez.

Ovdje je još jedna opcija stajling za tebe, sa bočnim swept prasak za koje mislim da bi bilo super-fantastično na vas:

Što se tiče boje, ja ne bih išao upaljač. Radije bih da vidim radiš tamnije, ne oštećujući lowlights i koristeći svoju boju kao vrhunac.

Boja ispod je ono što želim da vidim da imaju za cilj:

Imam sličan problem sa šampona i drugih proizvoda za stajling i dodiruje moje vlasište. Imam bio koristeći šampon iz apoteke zove Nizoral bez loše reakcije dugi niz godina.

Styling i uređaj je gdje postaje nezgodno, pa evo mog prijedloga za vas da pokušate.

Koristite maslinovo ulje u mister. Nanesite fine magle na mokru kosu za brtvljenje u vlage. To će djelovati kao uređaj. Ne postoji mnogo prijavljenih alergije vezane za masline.

Za prirodni gel-poput proizvoda koji će dodati čekanju za kovrče, pokušajte pivo. To je korišten u kasnim 70-ih i početkom 80-ih kao losion postavku u nekim od najboljih salona. 

Također aloe vera gel (moja omiljena) ili jednostavno sirup napravljen od šećera i vode (koji se koristio za pulsirajuće mohawks natrag u dan). 

A sprej boca će pomoći distribuirati ove proizvode ravnomjerno. Nisam siguran o pivu i šećer alergije, ali budite oprezni s aloe vera gel. Najbolje da uradi patch test da vidi ako imate bilo kakvih osjetljivosti.

Billyxoxo

Bill Angst je jedan od Kanade najboljih frizera osoba i vlasnik Angst Salon na 240 Queen Street East u Torontu. Pozovite 416-360-5942 rezervirati termin.

load...