Ljepota

Kako nositi šminku sa naočarima

Kako nositi šminku sa naočarima

Čaše su nekada bile univerzalni znak za geekdom (hvala, Urkel). Ali su došli dug put od tada postaje tako šik da sam jednom poznavao nekoga koji je nosio par okvira, bez recepta, samo kako bi mogla izgledati moderno.

load...

Iako sam ponekad bih da mogu vidjeti 10 metara ispred mene, bez potrebe da vuku na nekim objektivima, ja sam od naučio da prihvate moje mrlje kao ultimativni modni detalj koji također služi svrsi. Ali shvatim šta šminke nositi pod ne može se komplikuju i konfuzno, tako da je ovo je za sve moje čaše-nosi djevojke.

Evo šest šminka za naočale saveta koji će napraviti te oči pop i da lice izgleda fab od iza tih okvira.

Šminka za čaše tip # 1: Idi veliki ili otići kući

... Sa svojim usnama, to jest. Osim što vjerojatno plumpest usne na svijetu, Lindsey Wixson radi čaše na pravi način i njen backstage-pistu pogled (iz Marc by Marc Jacobs F / W '12 show) može u potpunosti biti pretvoren u stvarnom životu. Jer tvoje okvire mogu se ometa (ili u slučaju Wixsonova, über odvlači pažnju), nosi hrabar usne može pomoći uravnotežiti sve van. Neutralan i prirodan make up svuda je ključ za ovaj izgled. Sačuvajte sve boje poput crimson crvene i hrabre Pink-za usta. Moj tip: MAC ruž za usne u Ronnie Red... Padne na to!

Šminka za čaše tip # 2: Probajte eye candy

Krijući se iza okvira, oči može biti teško primjetiti. Ali ako nosite neutralne boje okvira poput crne, navy ili kornjačevine-možete priuštiti da bude malo eksperimentalni sa svojim šminke oko očiju. Iako crne naočare Rita Ora su ludi retro i usne su crvene boje, ne mogu da skinem pogled sa njene oči. Prevlačenjem roze obloge ispod donje linije trepavica grabi moju pažnju, čime je fokus natrag do oči i da joj otkačene okvire ili svijetle usne. Za više neutralan pogled na ovaj izgled, pokušajte Just Cavalli S / S '13 izgled oka, što bi takođe biti ubica pod par specifikacije.

load...

Šminka za čaše tip # 3: Ne zanosi

Obojeni okviri su super-zabavno, a ako imate par, dobro ti djevojka, te se teško nositi! Ali ne želite završiti izgleda kao lice duge (Ne mogu da verujem da sam napisala lice duge), tako da se drže s neutralnim šminke. Katy Perry povlači off u boji i uzorkom sličica (ona bi!) Tako što joj je šminka jednostavan; ni lud sjenilo ili obojene obraze ovdje.

Šminka za čaše tip # 4: Budi prirodne ljepote

Ponekad (ne, dosta vremena), jednostavno je najbolji način da ide. Nema ništa bolje od svježe lice-naočare ili ne naočale. To ne treba mnogo za Karlie Kloss da izgleda kao nokaut, ali ona je izvan prekrasna u tim okvirima, a neki jedva-tu šminku. Držite svježe kože i svjetlo s ružičastim obrazima, neutralne oči i blage usne dok naočare su prilično sjedi.

Šminka za čaše tip # 5: Rezultat neki obrva nie boda

Nije tajna da obrve definiraju lice, ali čaše učiniti, previše. Tako je i sa tog dvostrukog definicija događa, to je bitno da svoje obrve pod kontrolom. RiRi je savršeno su oblikovani i definisane, odzvanja lukova svojih okvira. Za prirodno tanke ili retke obrve, pokušajte ih popunjavanje sa olovka za obrve ili mat sjenilo u odgovarajući hladu.

Šminka za čaše tip # 6: Neka bude svjetlost

Ako imate teške ili velike par okvira, oni mogu ukrasti pažnje daleko od očiju. Vrati ga radeći kao highlighter ili svjetlucav bijele sjena u vašu korist. Dodajte ga u unutarnji kut za instant izbjeljivanje i proširenje efekt. Kathleen Robertson ima velike, tamne okvire, ali zahvaljujući isticanje u unutarnji kut, našu pažnju ostaje na one predivna zelje.

Reci mi:

Koja je vaša go-to look sa naočarima? Da li ima velike okvire ili jedva ima specifikacije? Imate bilo koje druge čaše dos za i protiv?

load...