Ljepota

Kako napraviti smeđu kosu više živahnije

Kako napraviti smeđu kosu više živahnije

Dobro došli na naše dlake Konsultacije kolone. Da biste zatražili online kosu konsultacija, slijedite upute ovdje.

Pitanje: Moja prirodna boja je svijetlo smeđe (najbliža neutralni 6). To može izgledati gotovo bezbojan i izgleda malo tamne protiv moje lice. Volio bih jednog prirodnog izgleda rezultat, slično Millie Mackintosh, koji mislim da ima lijepe boje. 

load...

Pitanje sa mojom kosom je da ima puno crvene u njemu. Prije nego što u septembru prošle godine, nisam ofarbala kosu već godinama, jer frizeri ne mogu ga ikad dobiti pravu. Za moju zadnjeg posjeta, moja kosa je završio potpuno drugačiji od mog suptilne zahtjev-sam svijetle narančastom korijene i izbjeljivač plavuša (bijelo) završava! 

Kao rezultat toga, ja sam samo neka moja kosa raste van, kao što sam bila previše uplašena da odu u salon, i sam zbunjen kako da ostvarim svoje željenu boju. Imam nekoliko bijele dlake i samo ostaci (na sreću izblijedio) 8.3. Koji bi bio vaš prijedlog za miješanje odgovarajuće boje? - Helen

A: Helen, ovo bi mogao zapravo biti prilično jednostavan proces za vas! Potpuno sam se odnose na vaš problem, kao što je moja prirodna boja je malo ravna i Mousy, previše. 

Evo što ja predlažem.

Korak 1: Neutral tamno plava 

Da bi se postigao sličan boju Millie Mackintosh, želim da vam zagrijati malo-to čini čuda za kožu ljudi! U vašem slučaju, ne vidim potrebu da se iskomplikuje stvari miješanje boja; Ne osjećam vas će imati koristi od nje mnogo.

L'Oréal Paris zdravi izgled Creme Gloss u 7 tamno plava Latte ili 7 tamno plava (poznat i kao Casting Creme Gloss u 713 Iced Latte u Velikoj Britaniji) ima balans toplih i hladnih tonova. 

Ovo će osigurati da ne idem pepeljasto (koji izlazi vrlo dosadan i sivkasto), ili previše toplo (koje inače izlazi Orangey).

Vaš unaprijed olakšati krajevima će biti od koristi ovdje, jer će vam dati malo varijacije boje, posebno jer nestaje.

load...

Ako ste zadovoljni rezultatom, možete zaustaviti ovdje, u suprotnom nastaviti na sljedeći korak.

Korak 2: Tone-na-ton Highlights ili Baby ombre

Što se tiče vašeg zabrinutost zbog previše tamna protiv vaše lice kose, postoji još jedan izgledati možete probati, ako želi da bude malo više tehničkih.

Sa ultra-sijeva plava boja, kao što su Garnier Nutrisse njegujuća boja krema u 100 Extra-Light prirodna plavuša ili 100 kamilice (10 kamilice u Velikoj Britaniji), može se i na neki suptilan, licem kadriranje naglašava. A ako ste htjeli, neke bebe ombre završava kao Olivia Palermo. 

Ova boja vam neće dati platine plavuša komade, ali sunčano srednje do tamno plava da pomogne donijeti neke svjetline na svoj ton kože. Uvijek sam da je imao neke lakoće oko moje lice zaista uzdiže mom raspoloženju i daje mekši izgled.

Odaberite nekoliko tankih pramenova oko kose na prednjem za naglašava lice-kadriranja, a samo boje na boju da ponovi Olivia je pogled gore. Zatim pratite uputstva Luis Pacheco je u svojoj DIY bebu ombre video; oni ozbiljno ne može biti jednostavnije!

Ja bih to možda nekoliko dana do tjedan dana nakon ste koristili L'Oréal boja, jer je to ultra posvjetljenje formulu, tako da će i dalje biti u stanju da se probije kroz boju.

Korak 3: Uređaj kosu 

Osim boja, mislim da još jedan faktor koji bi mogao biti doprinos vašoj kosi naizgled "bezbojna" je samo njegovo opće stanje.

Dok Volim da L'Oréal zdravi izgled / Casting opseg creme dobije neki sjaj na kosu, ja bih dobiti svježe trim na krajevima, i pokupiti duboko uređaj. Dove napraviti stvarno dobar opseg intenzivne popravke za vrlo razumnu cijenu. Čak i ako ne mislite kosu treba "intenzivne popravke", to ne smeta da se daju dobar tretman sada i onda, samo ne toliko često da to postaje masnu i težio-dole.

Još jedna stvar koju možete učiniti je smanjiti toplotu-stila i uvijek završim pranje kose sa eksplozije ledene hladne vode da zapečati kutikule. Shine je zapravo ključ za Millie Mackintosh izgled, kao i stil; isfenirajte ga u silaznoj pravcu sa okruglom četkom, i koriste za zaštitu od toplote za sprečavanje oštećenja. 

Baš kao i ti bi trebao završiti pranje kose sa eksplozije hladne vode, trebalo bi da završi sušenje sa eksploziji hladnog zraka, jer će to glatko niz zanoktica i čine ga izgledaju blistavije i elegantniji.

load...