Ljepota

Kako koristiti kremni čistač na pravi način

Kako koristiti kremni čistač na pravi način

Pitanje: U čemu je problem sa kremom za čišćenje? Vidio sam nekoliko poruka u kojima se Psovali krema za čišćenje, ali nikada nisam vidio razlog zašto? To je ono što je preporučeno da se meni za korištenje sa Clarisonic, pa bih biti zainteresirani da čuje razlog. Hvala! - Jennifer

load...

A: Jennifer, ako želite kreme, mlijeko ili losion za čišćenje, nema ništa loše u tome-ako si ih koristite na pravi način.

Problem sa šlagom Sredstva za čišćenje

To ovisi o individualnom formuli, naravno, ali mnogi krema teksture za čišćenje nisu vrlo efikasni u čišćenju kože. Ako ste ikada koristili jedan, a onda maznuo blazinicom toner natopljene po vašoj koži, verovatno znaš šta ja govorim. Mnogo puta sam vidio da blazinicom doći dalje prljav, što znači da sredstvo za čišćenje nije radila svoj posao.

Ali zapravo-posao je noćna krema ili mlijeko nije baš za čišćenje kože. To je za uklanjanje šminke, što je samo prvi korak u pranje lice. To je razlog zašto su te formule prepune ulja i hidratantnim agenata da podigne dalje temelj i maskaru, ali ponestaje tenzida koji rastvaraju sebuma.

So. Ako pokušavate oprati lice s kremom sredstvo za čišćenje u jednom koraku, znajte da ste možda ostavljajući neku prljavštinu i ulje iza, što može dovesti do začepljenih pora, breakouts i iritacije. 

Otkrio sam da je dr Roebuck je Cleanse je jedna formula koja se isprati daleko čist.

Drugi problem sa sredstvima za čišćenje krema na bazi je da oni često ostavili ostatke iza sebe na koži, čak i nakon ispiranja vodom. Ili, ako imate tkivo-off krema za čišćenje, vi ne treba da isprati na sve što ja ne preporučujemo!

Ideja je da se hidratantne sastojke u krema će ostati na vašoj koži i pomoći njegovati ga, umjesto skidanja to, što zvuči privlačno, ako imate suhu ili osjetljivu kožu.

load...

Ali zar ne bi radije dati vašoj koži stvarne hidratantnu kremu, umjesto oslanjajući se na sredstvo za čišćenje da se to uradi? Krem-based čišćenje su prvenstveno formulisana za skidanje šminke, tako da oni sadrže puno drugih sastojaka koji ne može biti korisno ili sigurno ostaviti na koži satima za apsorpciju. Misle: silikone, mineralna ulja i starenje polinezasićenih ulja, da navedemo samo neke. 

Ovi materijali mogu izazvati klompe u pore i pogoršati akne i dehidracije. Osim toga, oni mogu spriječiti ostale proizvode u režima za njegu, kao što su serumi, kreme i tretmane, od upijajući pravilno u kožu (ih stoga izaziva da bude manje efikasno).

Što se tiče skidanja, da-to je definitivno zabrinutost sa mnogim čišćenje, i razlog da volite kremaste formule. Međutim, krema za čišćenje nisu jedina opcija za ten koje treba blagim čišćenje. Možda je to bio slučaj prije 20 godina, ali ovih dana, dosta ne-skidanje, bez sulfata za čišćenje mogu se naći u svim formatima. 

Pravi način da Koristite krema za čišćenje

Ako ćeš koristiti kremu, mlijeko ili losion sredstvo za čišćenje, trebate kako bi bili sigurni da ćete dobiti svoju kožu temeljito čisti, a ne ostavljajući bilo sredstvo za čišćenje za sobom na vašoj koži.

Korak 1: Nanesite kremu sredstvo za čišćenje da se osuši (ne mokro) kožu i umasirajte ga oko za nekoliko trenutaka.

Korak 2: Navlažite dohvat ruke vodom i nastaviti masirajući proizvoda. Ovo će ga emulguju, čineći ga lakše ukloniti. 

Korak 3: Isprati vodom. To će se skinut većinu šminku, ali sada je to potrebno.

Korak 4: Očistite svoju kožu. Čak i ako nisu nosili šminku, i dalje morati da uklonite sredstvo za čišćenje ostataka.

Evo nekih mogućnosti da pokuša:

  • Koristite drugi sredstvo za čišćenje: U poznatom Korejski dvostruko čišćenje rutinu, prvi korak je sredstvo za čišćenje šminke-uklanjanje, a potom je pjena ili gel za čišćenje zapravo čiste kožu. Pobrinite se da odaberete blag, bez sulfata formule. Dva da te volim su Caudalie Instant mlijeko za čišćenje i Derma E pročišćavajući gel za čišćenje.

  • Koristite krema za čišćenje dva puta: Ako ne želite koristiti drugu sredstvo za čišćenje, smatraju jednostavno čišćenje dva puta sa svojim krema. Drugi pas treba da dobije svoju kožu čistije nego pokušava da uradi sve u jednom koraku. Ali treba ipak dobiti ostatak krpom, micelarni vode ili tonera.
  • Koristite krpu: Još jedan dobar način da se osigura da ne ostavljajući talog na svojoj koži je da skine krema s licem krpom umjesto ispiranja. Nakon što ste masirala sredstvo za čišćenje oko, uronite mekom krpom u toploj vodi, i ogrnuti ga lice za pet sekundi prije upotrebe pažljivo obrišite sredstvo za čišćenje. Ponovite ovaj proces do četiri puta. Pare će pomoći uklanjanje, ali i pomoći omekšati mrtve kože. Akciju poliranje krpe će skine sredstvo za čišćenje i dati vam blagi piling. Sviđa mi se krpe iz MV Organics i Pai.

  • Koristite čišćenje vode: Micelarni ili čišćenje vode, kao što su Bioderma-a, su još jedan način da se oprati lice i mogu se koristiti nakon krema da se otarasi svako polaganje ostataka. (Oni ne zahtijevaju ispiranje, iako ja to jer ne želim PEG-6 sjedio na mojoj koži.) Alternativno, možete obaviti završni pas sa tonera samo provjerite da li se ne javlja nikakve stvarne prljavštine sa blazinicom. Ako ste, to je znak da vam je potrebno da se vratimo i oprati lice više temeljito. Nemojte se oslanjati na toner za posao čišćenja.

  • Koristite Clarisonic: Krema za čišćenje, jer su ne-abrazivna, su dobar izbor za korištenje sa Clarisonic. Na poliranje pokreti četkice također može se njihova efikasnost (iako volim nježnije Foreo Luna, koja nema opasnosti od stvaranja mikro-suze u koži). U svakom slučaju, ja bih i dalje pratiti s micelarni vodom ili tonera, biti na sigurnoj strani. 

Nadamo se, ovaj je pojasnio kako možete napraviti kremu za čišćenje radi za Vas!

Da li koristite kremu za čišćenje? Kako ih raditi za vas?

load...