Ljepota

Kako izgledati bolje kada si bolestan

Kako izgledati bolje kada si bolestan

Današnje post je nekako sve o meni. Nije da je to nešto neobično, ali u slučaju da niste primijetili, ovaj blog nije ažuriran u danima, a sve zato što sam pao kao žrtva neke vrste virusa zla gripa. Toliko za polaska 2018 sve revnosni sa mojom ljepotom rezolucijama.

load...

Ali sada, kao što sam olakšati povratak u zemlju živih, što je vrh uma je kako ne mogu razumno izgledam kao da je proveo posljednjih nekoliko dana na neku vrstu skijaški odmor (čitaj: svježe i Głowy) umjesto bacanje u mom pidžame (mislim: pale, tamno krug nepokretan i peruta). Evo mog ljepotu Rx:

Korak 1: Podijeli sa flakies

Broj jedan stvar-da ponovim, stvar broj jedan-koja vam je potrebna za vrijeme bolestan puta je suludo hidratantna balzam za usne. Mislim, zimi u siječnju u Kanadi nije ljubazan prema usne za početak. Ali kada si bolestan, ti si vjerojatno disanja kroz usta, a sve to zrak se navode Chap City za vaše usne. Nekoliko stvari su dosadne.

Imam još usne balzama u rotaciji nego što je vjerojatno normalan, ali jedan sam poseže za posljednje vrijeme je početnik od Rodial:

To se zove Glam balzam za usne i podsjeća me na Runnier verzija mog voljenog By Terry Rose balzam za usne, koje sam (nažalost) smatra se prekinuti u Kanadi. Ruža miris / aromu neće biti za svakoga, ali mislim da ćete naći svoje hidratantna sposobnosti sasvim neverovatno. (I ne smeta generički voštani melem na redovnoj dana, ali ti treba nešto jače, poput Rodial, u vremenima krize.)

S druge pahuljica problem, siguran sam da znate, javlja oko području nosa. Nije slatko. Imam dva go-na proizvode za koje se bave ovom, u zavisnosti od težine problema pri ruci. Jedan od njih je Weleda je neophodan Food kože:

Ovo je prilično velika izjava, ali spremite se za to: Mislim da je svima potreban tuba u svojim medicini kabineta. To nije za redovnu, svakodnevnu hidratantnu (previše masne), ali se popravlja suhu kožu kao ništa drugo. Sam slathered sve po mom crvene, peruta, ispucalu nos i imao je praktično potpuno novi kožu 24 sata kasnije.

load...

Ako vaš pitanja koži nisu toliko traumatično-možda imate nekoliko pahuljice, ali i samo opšte tupost-Predlažem vam da se upoznaju sa drugim moj prijatelj:

NeoStrata prilično imate kada je u pitanju glycolics, i za razliku od mog nedavnog borbe sa glikolnom u gel, to je format krema koja kombinira hidrataciju uz blagi piling. Napomena: to bi vjerojatno biti dodir previše bockanje ako vaša koža je vrlo sirov i tender eksplodira nos.

Korak 2: Sakrij dokazi

A sada je vrijeme da se kamuflira znakove: crveni nos, blijedo ten, tamne krugove, pomenuti peruta koža. Jao! Za post-bolestan puta, moj moto je "manje je više", tako da mislim da temelj malo previše. Umjesto toga, ja imaju tendenciju da postigne za Głowy ovlaživač u boji. Moj trenutni favorit je ovaj tip od Perricone MD:

I da, boca je stvarno tako maleni. Samo FYI. Ali ozbiljno, bilo zatamnjena ovlaživač će učiniti trik-želiš nešto što je istovremeno lako nanosi (tj hidrira i daje vam SPF) I prenosi malo boje i sjaj.

Naravno, korektor je MUST: dobije kremasta jedan i primijeniti sve na putu oko oči i nos. (Možete pogledati ovu listu za neke od mojih svih vremena Faves.), Ali biti vrlo, vrlo oprezni o postavljanju sa prahom. Jedan pogrešan potez i previše prah će samo pogoršati situaciju Ljuspanje.

Slobodno poludjeti sa maskaru, ali polako na sjenilo. (Ili barem, drži jedan od mojih go-to shimmer neutralne.) I na kraju, stvarno ne mogu napustiti kuću bez blizanaca: bronzer 'n rumenilo. Oba bitne ako tražite malo previše Cullen porodicom da napusti kuću. Opet, moj prednost je krema, a ne u prahu, formule. Revolucija Organics čini ove one velike zove Beauty Balzami koji dolaze u zrnasto cijevi ovako:

Samo povucite na prstima, spajaju i go-ona su potpuno prenosivi za dotjerivanje, previše.

Korak 3: Odvrati ih

Vaš posljednji potez, a to je vrlo važno, jeste da prevari ljude da si mislila nije zapravo bolesno. (Osim ako je simpatije glas je ono što su išli za, u tom slučaju, nastavite.) Kao što sam rekao, ne mislim teške sjenilo ili olovka za oči, je način da ide ovdje. To je stvarno sve o svijetle sjajilo za usne.

Obratite pažnju Nisam rekao ruž, jer ruž je manje ljubazan prema ispucale usne. Sjaj možete sloj preko balzam i sjaj i blago goopiness vrstu zaglađuje sve gotovo. I evo je gdje dajem plug za jedan od mojih svih vremena omiljeni kategorije ljepote: sjaj-balzam. Postoji mnogo za izabrati iz, ali za najbolju kombinaciju boja sa Sooper neverovatno vlagu, ja ću preporučiti da idete s Givenchy:

Posljednje, ali ne i najmanje važno, parfem. (Da li sam da kažem da se trudim da to bude veći dio mog života?) Miris može učiniti da ponovo osjetiti živ, i budimo realni-u ovom trenutku, to je dobrodošla promjena imati miris cvijeća (ili kako god) umjesto pileće supe ili Vick je VapoRub.

Moj izbor je nešto svjetlo, ne previše jak, ali prilično i svježe i malo citrusa. Unesite Le Couvent des Minimes Fleur d'Oranger:

To znači Orange Blossom. To je vjerojatno najljepših jeftin parfem koji sam probala. Niste sigurni gdje možete kupiti ovu stvar više-što je bilo u Bath & Body Works, a čuo sam Shoppers Drug Mart odnese je u jednom trenutku. Zna li neko? Nekoliko proizvoda upoznati moju "Ja bih to ponovo kupe" standard, ali to je jedan od njih.

Reci mi:

Kako se nosite sa lepotom nakon prehladu ili gripu? Koja ljepota prodz ti posegnuti za vrijeme takvim vremenima krize? Pokušao bilo koji od ovih oni?

load...