Ljepota

Kako (i zašto) sam platio platinastu plavušu kod kuće

Kako (i zašto) sam platio platinastu plavušu kod kuće

Ako postoji jedna sveto pravilo da svaki važan Boja kose Expert će vam reći, to je da ni pod kojim okolnostima treba li ikada izbjeljivati ​​kosu kod kuće-jer je vrlo rizična stvar i uvijek mora biti učinjeno (skupo) u salonu.

load...

U najvećem broju slučajeva, ne slažem se s tim.

Ali me me sada, odlučio sam to učiniti u svakom slučaju ( 'jer sam impulsivna takav). To će iznenaditi niko ko je čitati o mojim prethodnim avanturama kose, uključujući i mog nedavnog putovanja od sredine crnka na toplom plavuša u pic do vrha, na lijevoj strani. Tako da znate da sam potpuni zagovornik kuće za bojenje kose i ja to radim već više godina nego sam ponosan.

Bez obzira na to, bijeljenje je potpuno druga igra.

Razlika između Bele i boje

Osnovnih, najosnovnija razlika između bijeljenje i bojenje kose je ovo:

Ofarbao kosu je pokriti postojeće boje sa tamnije nijanse, ali da bleach kosa je doslovno skidaju sve pigmentacije.

Iako je ovo je samo jednostavan opis, šta je efikasno znači da bojanje vaše kose je reverzibilna, ali izbjeljivanja vaša kosa nije. I mislim da je to ono što zaista najviše plaši ljude o Bleach-stalnost to!

Zato sam želeo da ide Platinum

Razmišljao sam o odlasku platine dugo jer označava transformaciju u više od jednog načina. Ja sam u fazi u životu, gdje ću napraviti veliku promjenu prešavši u Londonu i pohađaju škole mode, i osjetio sam da je novi izum je bilo potrebno.

Ja sam raspravljali sa kolegom blonderexic prijatelj, i oboje smo se složili: biti platine plavuša je kao kao bolju verziju sebe. Ona ima ovo čudno efekt na vaše samopouzdanje, ali i na to kako drugi vas ljudi vide.

load...

Kao što je moja nova osoba omiljeni kose, osoba kolorističke (i splashlights izumitelj) Aura Friedman rekao Elle.com, "To je posebno upečatljiv kada se uzme neko ko ne treba da bude plavuša na sve i učiniti ih bijele plavuša. Možete dobiti drugačiju vrstu pažnju od platine kosu, a ona postaje zarazna stvar. "

Moje Platinum Blonde Inspiracije

Nakon spoticanja preko Emily Weiss 'sjajan komad, "Moj Double procesa", na Into The Gloss, shvatio sam da želim pravilno izbeljene, ne-a-trag-of-brassiness srebrne kose koja ukazuje na netaknuti, cool modnih insajdera (tj Weiss sama!)

Za mene je to bilo, kako kaže, "ekser u kovčeg zamah", tako da sam odmah obavijestiti Michelle (jer ko još?). Nije bio uvjeren, ali kada sam joj pokazao ovu sliku Emily, to je sve ali je odlučio!

Dovoljno je uzeti trenutak da se u potpunosti cijeniti ovom kosom, jer je to jedan-of-a-vrste magično.

Moje druge inspiracije bili Oscar PR Girl Erika Berman Platinum transformacija (dokumentovano Vogue.com):

I Amerike Next Top Model takmičar Chris Hernandez:

Obojica su se potom vratili na brineta, koji bojim je neminovnost prilikom odlaska platine u nekom trenutku jednostavno dosadi održavanju.

Evo još malo platine inspiracije. Glumica Debby Ryan:

Devon Windsor:

Daphne Groeneveld:

Jesse Burgess:

I ovi modeli:

Kako sam otišao Platinum Blonde kod kuće

NAPOMENA: Ne mogu dovoljno naglasiti da ovo nije tutorial. Za razliku od većine drugih procesa kose, to nije nešto što mislim da svako treba uraditi sami. Postoji mnogo više da može ići u redu sa bijeljenje kod kuće, pa iako ću labavo detaljno šta sam uradio, to neće biti kako da kao takav, jer ja ne nužno preporučujući ti ovo-ili da 'ću ispasti dobro! Ovo je samo moje lično iskustvo i ono što sam naučio od toga beljenog.

Kao i Emily Weiss, htio sam da bude "kao plavuša kao hemijski moguće", pa sam se okrenuo na najbolji od najboljih: Bleach Londonu. Nedavno je pokrenula Asortiman salona uključuje Ukupno Bleach kit i Bele tonik, koji sam podigao za početnu blonding.

Takođe sam zgrabio svoje ljubičaste pigmentirane Silver šampon kako bi brassiness na odstojanju (vrlo važno kada će platina).

Oni su dostupni na Boots u Velikoj Britaniji, i da su malo skuplje od normalne boje (7 £ svaki za izbjeljivač i tonera i £ 5 za šampon). Pakovanje je stvarno funky kao i; oni su definitivno uspeli da utjelovljuju stil ovog brenda u svojim proizvodima.

Aplikacija je prilično lako. Ja jednostavno primijeniti izbjeljivač svuda svoju kosu, počevši od korijena (kao što su bili najmračniji), pokriven je u celofanu i pustite da obrađuju 45 minuta.

Moram reći, bio sam mega-impresioniran Bleach Londonu izbjeljivač. Jer normalno izbjeljivač je plave boje, to može biti teško reći koliko je kosa je obradio. Ova je bijela, tako da je boja koju vidite što ga je mnogo istinitije boju da će ona završiti. Kad sam oprala ga, moja kosa osjetio super-soft-tako mekana, u stvari, da na trenutak sam se zabrinuo da je previše obrađene i jellified (to se može dogoditi, ozbiljno).

Dodatni bonus je da je uređaj u kompletu (dostupan kupiti zasebno), nazvan reinkarnacija Mask. Ja ne pretjerujem kad kažem da, ako je došlo do masovnog uređaj izumiranja, ostavljajući samo Reinkarnacija Mask preživljavanje, to bi vjerojatno da svi kosa mnogo bolje. To je toliko dobar.

Nažalost, nisam bio impresioniran sa Belom Toner. Ispostavilo sve žute dijelovima izrazito zelene boje, što je bilo prilično zastrašujuće, a beli dijelova je srebrno sivi, koja nije bila grozna, ali ne i ono što želim od WHITE tonera. Srećom, ovaj efekt nestao na lijep srebrnasto bijela, ali ne bih ga ponovo kupiti.

Silver šampon je daleko bolji! Pomiješana sa nekim od Reinkarnacija masku i otišao za 15 do 30 minuta, našao sam imao vrlo efikasan i vrlo hranjive tonera koji se pretvorio moja kosa savršen snježne bijele, gotovo transparentan. (To je rekao, volim da promeni se ton, tako da ću često ići full-out srebra, ili čak i ostavite ga da se razvije malo žuto trag-dah! Kada sam loše volje za održavanje.)

Evo konačni rezultat:

Treba pokušate Platinum Blonde?

To je zabavno, to je mlad i to je u modi! Ali znamo da je to također u boji visoke održavanje i vjerovatno ne jedan da ćete želite zadržati zauvijek.

Za svako sa kosom duže od ramena, platine plavuša mogla majorly ugroziti stanje kose. To ne izgleda neverovatno lepa kada je duga i dobro njegovan (vidi Devin i Debby, gore), ali to zahtijeva velike investicije vremena i novca da većina nas jednostavno nemaju. Ako nisi spreman za to (ili žrtvovati dužine), a zatim korak dalje od izbjeljivač jer platina jednostavno nije za vas.

Srećom izgleda jednako velike kratak, a la Emily Weiss. Sa kosom, nestane, prije nego što mi je potrebno da se brinem o bilo izuzetnu štetu, a ja osobno volim beljenog teksturu kose. To je deblji i više savitljivih-ona ostaje na mjestu bolje!

U jednom trenutku, znam da ću žele da napuste platine iza jer je uvijek bio moj prirodi iseckati i promijeniti boju, ali za sada ja ću samo da i dalje jaše ovom ledenom talasu. Čak i ako se odlučite za razuman put i glavu u salon, uzeti u obzir kao malo više avanturistički sa svojim plavuša ovog ljeta! Možda će Vam se samo iznenaditi sebe.

Da li razmišljate o odlasku platine? Da li ste ikada bili usijane plavuša? Koji celeb ima svoj krajnji hlad platine?

load...