Ljepota

Kako dobiti vintage talasne stilove kod kuće

Kako dobiti vintage talasne stilove kod kuće

Već mjesecima, sam balavili nakon raskošni valovite kose koja bezbroj starleta su nosili na i off velikom ekranu (The Great Gatsby, anyone?). Svilenkasta, glatka i oh-tako-seksi, ovi valovi su uvijek izgledala previše komplikovano za moju ograničene sposobnosti kosu. (Dobro, šta mogu da uradim sa mojim noktima je druga priča.)

load...

Ali uz malo prakse, napokon sam shvatio način da se ovaj stil samo pravo. I ako mogu da savladaju savršen vintage talas? To bi trebao biti lak za vas.

Korak 1

Početi sa suhim, au naturel kosu.

Oprao sam moje prethodne noći, neka klima osuši malo, a zatim je otišao na spavanje. Dok je na ovoj fotografiji je tako nije ono što je izgledalo kao kad sam se probudio, to je definitivno moja ravno-out-of-krevet, netaknute kosu. Vjerojatno ćete želite pokrenuti češalj kroz nju dobro mjeru. (Priznanje:. Ja gotovo nikad ne perem kosu Da li je to grijeh?)

Korak 2

Rastali sam kosu kao i obično (u sredini), ali za više autentičan vintage izgled, duboko bočnog dijela će biti još bolje. Zatim, podijeliti ga na tri dijela (donji, srednji i gornji). Za sada ćemo samo treba donjoj trećini, pa neka to i zadržati ostatak vezan.

Korak 3

Rad sa oko debljine 1-inčni sekcije kose, početi curling!

Morate apsolutno proverite da li uviti svaki odjeljak u istom pravcu, savijajući dalje od lica. Ako je svaki dio je radi vlastite stvar, ide na sve strane, onda neće završiti sa vintagey izgled idemo za ovdje.

To je ono što želite svaki pregib da izgleda ovako:

Ponovite sve kroz donjoj trećini pramen kose ste izneveriti i set sa lak za kosu, ako želite. [Napomena urednika: Ako vaš uvojci padaju, definitivno ne preskočite korak lak za kosu i prije i poslije curling. Možete i da zakačite sekcije odmah nakon curling, tako da ohladi u istom obliku.]

load...

Korak 4

Neka sljedeći odjeljak za kosu dok vezivanje gornju trećinu gore. Zatim ponovite postupak. Zapamtite: One Direction (igra reči?)!

Ideš za Ringlet stilu kovrče (za sada nemoj prag!), Tako da bi trebalo da izgledaju slično ovaj put je dio je gotov. Dobiti lak za kosu sretni ako se osećate to.

Korak 5

Sada, na poslednjem poglavlju. Neka ostatak kose dolje i držati na Ćurlin 'kao da je niko poslovanje.

Skoro si tamo! Vaša kosa treba biti usmjeravanje Shirley Temple u ovom trenutku, tako da bi trebao završiti sa glavom uvojke ovako:

Korak 6

E sad, da fino nazubljeni češalj ili četku i dobiti pravo tamo!

To će razbiti taj intenzivan pregib i oblikovati ih u mekom, glatkom izgleda talasa sa tim vintage štih.

I to je to! Samo češljati kroz cijelu glavu i kunem se, gotovi ste! Dodao sam završni sloj lak za kosu jer mi kovrče padaju kao da sutra ne postoji.

Sada koliko je lako je to bilo ?! Možete vidjeti iz valova zašto je toliko važno da se sklupča u istom pravcu-čini ih sve teći zajedno, stvarajući da bešavne, retro stila koji smo vidjeli na mnogim crveni tepih. Ih ne bi mogao nositi dolje, uvuci jedne strane iza uha, ili čak dodati svjetlucavoj kosu pribor, ako želite da dial-up vintage vibe.

Treba mi ponovimo? Tri sekcije; pregib, pregib, pregib (u jednom pravcu); onda iščešljavanje! Tako jednostavno, to boli.

Da li ste ljubitelj ovih vintage talasa na crvenom tepihu? Jeste li ih ikada pokušali sami? Imate bilo koje druge velike savjete za (ili pitanja u vezi) dobiti ovaj izgled kod kuće?

load...